Tuesday, 27 July 2010

Award!


Häromdagen fick jag en award av bloggaren Malin på Malins Mat, och den awarden tackar jag så hjärtligt för!
Nu ingick det i awarden att skicka den vidare till sju andra bloggare, men min vana trogen väljer jag att inte göra det. I stället skickar jag en massa uppskattning och kärlek till er alla som förgyller mitt liv med att dela med er av era liv!
Som tack för awarden ska man berätta sju intressanta saker om sig själv. Nu vet jag ju inte om det jag tänkte berätta är intressant alls, men eftersom awarden kom från en matbloggare, bestämde jag mig för att hålla mig kring temat mat den här gången. Here we go:

1. Jag är en äkta kaffemoster. Inte för att jag dricker mycket kaffe, men för att jag inte var mer än två månader gammal när min morfar började mata mig med kaffe med en tesked. Jag fattade visst direkt tycke för drycken, för så länge jag kan minnas, och redan före det till och med, har jag druckit kaffe. När jag var ett par år gammal höll min mosters man att skrämma livet ur mig genom att servera mig te, men moster räddade livhanken på både mig och sin man genom att förklara för honom att jag inte dricker te, endast kaffe.
När jag fyllde fyra rymde jag (hände ofta, så jag fick egen hemnyckel) från dagmamman och bjöd hem mina kompisar på kaffekalas. Att koka vatten på spisen och sedan brygga kaffet genom en tratt var ingen konst för mig, det hade jag sysslat med redan länge. Stående på en stol för att nå ända upp.
Följande sommar, innan jag hunnit fylla fem, byggde en av våra grannar båt i vårt garage och varje eftermiddag bjöd jag honom på eftermiddagsfika. En dag skulle jag koka kaffevatten i min nya, rosa plastkanna, men det gick inte så bra. Jag är än idag lite ledsen över min fina kaffekanna som smalt till en brun liten klump på spisplattan.

2. Havregrynsgröt äter jag I-N-T-E! No, never. Jag fick till och med kväljningar de första veckorna när det skulle kokas gröt till vår första son. Tvi vale. Jag tyckte sååå synd om mina barn under alla de år som jag tvingade dem att äta sörjan. De tycktes däremot inte ha något emot gröten... för det mesta.

3. Te Är Lika Bedrövligt Som Havregrynsgröt. Tvinga mig att dricka te och vi blir ovänner för livet.

4. Jag skulle hemskt gärna äta svamp, men tyvärr är jag svampallergiker. Jag har ätit svamp av misstag ett antal gånger, och det är inte alls roligt efteråt. Svampsockret vänder upp och ner på min mage och inom några minuter blir det fart på tarmarna. Världsrekordfart. Det är inte bara en eller två fester som blivit förstörda p.g.a. svampintag. En gång blev en av stadens hotelldirektörer så olycklig över att jag blev så pass dålig av deras mat, så han skjutsade hem mig alldeles själv.

5. När jag växte upp var jag väldigt förtjust i kryddgurka. När mina kompisar köpte bulle och läsk att ta med sig till badstranden, köpte jag gurka och läsk.

6. I samma affär där jag inhandlade min gurka, fick jag ruttna (övermogna) bananer gratis. Det var ingen annan i grannskapet som gillade dem, och affären kunde ju inte sälja bananerna efter att de blivit bruna, så de sparade dem till mig. Idag vill jag ha mina bananer gula. Bruna befattar jag mig inte med längre. Allt har sin tid.

7. Jag ääälskar rått malet kött (köttfärs). Det var fest varje gång mamma bjöd på rått kött på knäckebröd. Det skulle helst vara hackad lök, kryddpeppar och salt till. Jag gillar fortfarande rått kött, men då ska det vara färskmalet, inte vacuumförpackat kött som legat i förpackningen vem vet hur länge.

19 comments:

Anonymous said...

Det var intressant läsning! :)

Lyckoslanten said...

Vilka trevliga avslöjanden! Kaffehistorien var häftig! ;o) Även jag gillade bruna bananer när jag var ung och min moster som förestod en affär donerade dem till mig. Verkligen underhållande läsning! :o)

Huset vid ån said...

Vilken läsning du bjuder på...Alltid lika roligt o underhållande att kika in till dig.

Vilka fina inlägg du gjort medans jag varit borta i sommar från bloggandet.

Hoppas att du njuter av sommaren!

Många SommarKramar Therese

StrandviksVillan said...

Ingela - du är One of a kind!
Intressant läsning!! :D
Jösses, vår minsting fyller snart fyra och jag kan ju aldrig föreställa mig honom dricka kaffe - ännu mindre koka det själv! Nej hujedamej!!

Grattis till awarden, den är du värd!
Stor kram!

ginga said...

Och som du skrek sen, när han bjöd dej på te, jag kom rusande nerför trapporna i ilfart, trodde att du hade fått stryk, så säjer moster

Nette Cecilia said...

Underhållande läsning ,det där med gurkan här har du en annan vän av gurka, jag åt nog hellre det än godis,kram Nette

Jenny said...

Hej Vännen!
Grattis till awarden!
Vilken underhållande läsning om dig o dina mat/dryck intag!
Du skriver så bra o underhållande:)

Men rått kött??? Näe..;)

Kram Jenny

Monica said...

Det var rolig läsning! :)
Kryddgurka gillar jag också, men inte skulle jag ta med den till stranden inte!
Kram Monica

Moster och jag said...

Grattis till Awarden!! Den är du verkligen värd.
Fniss... vilken härlig läsning du bjuder på. Det var verkligen i tidig ålder du började dricka kaffe.
Men rått malet kött... USCH!!
Ha en riktigt god fortsättning på veckan som varit ganska häftig hittills i vädret.

Louise said...

Hihi...du är en mästare på att berätta (skriva). sanning nummer 5 gillar jag speciellt mycket...gäller det än idag att du föredrar gurka framom bullar?? bananerna skall för mig vara gulgröna, bruna leopardbananer är så äckliga!!

Livet på Sjögård said...

Det var då en väldans mycket roligt du avslöjade :)
Det där med kaffe, mina föräldrar lärde mej att genast koka kaffe på morgonen när jag vaknade så att de skulle få vakna till nykokt kaffe. Kunde jag ha varit 5 då kanske... ? :)

Signe 1 said...

Kul att läsa lite mer om dig vännen!! Då loovar jag att inte bjuda dig på thé om vi ses nån gång, hihi...

Må bäst!

Kram Sofia

Odin said...

Det var inte illa med så många nyheter om dig på en gång:-) Men vilken duktig liten flicka du varit som redan tidigt började ha kaffekalas. Det finns ju ungdomar idag som flyttar hem ifrån och inte kan koka kaffe alls.

syssi said...

Va roliga avslöjanden:)Kaffemoster har jag nog också varit sen barnsben, grannarna var frikostiga på den tiden:)

Huset på landet said...

Skojig läsning!
Du började verkligen med kaffe i unga år du. Själv håller jag mig till té och tycket att det smakar myyycket bättre än kaffe...
Ser att ni sålt på torgloppis också, då skulle man gärna ha varit med på ett hörn...

Kram, Nicolde

Sabina said...

Hahaha... du har förgyllt min dag, tack för den, och vad tur att jag kikade in här trots att jag annars inte läst en enda blogg över semestern! Fick mig ett (flera!) gott skratt. Du är bara för härlig!!! Jag kunde se allt framför mig, glasklart. Jag tom kände kaffedoften och doften av brännt plast!
Här har du en annan kaffeholic som druckit kaffe så långt tillbaka i tiden att jag inte ens minns själv.
Nästa gång du kommer till Öja ska vi dricka kaffe.Visst???
Förresten, grattis till awarden, du är värd en egen Alegni-award!
Kram S.

Vardagslyx said...

Jo, det där var verkligen intressant! Men nu blir jag lite orolig - du och jag skulle aldrig kunna bli vänner!;) Här är det te som gäller, jag kan inte ens göra kaffe... Och inget rått kött skulle du få heller, om du kom och hälsade på. Nä, jag tror inte jag skulle bli populär alls;)

Kraaam!

Livet på Vestergård said...

Grattis till awarden ! Det där klarade du med glans :)

Mina dagar said...

Såååå kul läsning! Tack!:)

Min morbrors fru i Närpes åt alltid rå köttfärs, hon älskade det! Men men hör upp! Hon fick mask i magen av det jo det är HELT SANT! Hon äter INTE rå köttfärs längre!
Kramar på dig!
Eva