Friday, 2 July 2010

Pengar och ett fint hus gör inte livet rikare, påstås det i en insändare i dagens lokaltidning. Jag är inte beredd att hålla med skribenten. Det är ju självklart att mina närmaste och den kärlek vi hyser för varandra och det faktum att vi har varandra det viktigaste av allt, men jag vill påstå att både pengar och ett boende man trivs med tillför livet mycket.
Jag kan själv bli barnsligt glad och lycklig över en pytteliten obetydlig sak till vårt hem, om inte glad och lycklig för evigt, så åtminstone för stunden, och det är just i stunden vi ska leva. Det fick jag återigen bevis på idag när jag fick höra att en vän till mig helt hastigt gott bort tidigare i veckan. Hon var ett år yngre än jag, en ensamstående mamma, mitt i livet, med ett relativt nytt yrke, ett nytt jobb och ett nytt hem, som hon satsade mycket på, och sist men inte minst en son, som hon alltid talade med sådan stolthet och värme om. Mitt hjärta blöder för honom som nu blir tvungen att leva vidare utan sin kära mamma. All styrka till honom.

Rest in peace, K.

14 comments:

Vekarus said...

Voi kuinka ikäviä uutisia! Lämmin osanottoni sinulle ja ystäväsi pojalle!

anki said...

Jag vet vem du pratar om. Visst är livet orättsvist. Jag fick veta det samma dag det hänt och ännu känns det att det inte kan vara sant.

Livet på Sjögård said...

Oj, vad tragiskt. Beklagar sorgen.
Kram

Sanna said...

Beklagar sorgen. Så tragiskt att dö så ung och att ha barn och allt.. :(
Kram

jakt,skor,barn,inredning said...

Man kan ibland undra varför livet är så orättvist. Nilla

Jenny said...

Hej Vännen!

Vad tråkigt, tänker på sonen din vän lämnat efter sig..beklagar sorgen.

Stor kram till dig!
Jenny

Moster och jag said...

Det var verkligen tragiskt. Livet är verkligen orättvist. Men man skall komma ihåg att njuta så länge man får vara frisk och ha sina närmaste runt sig. För man vet inte vad som lurar bakom hörnet.
Sköt om dig!

VallyP said...

I have the impression you have lost someone in tragic circumstances here Ingela. If so, I am so sorry. Your photo is lovely, as are the photos in your previous post.

Nyanser av vitt said...

Fy vad hemskt. Mina tårar rinner för hennes son. Hoppas han får ett bra hem hos någon närstående som förhoppningsvis är hans far.
Sköt om dig
Kram

Livet på Vestergård said...

Så hemskt. Så fort livet kan ta en vändning som man inte tänkt sig. Visst ska vi glädjas åt det vi har!
Kram Kicki

Kamomilla said...

Åh nej, gud så tragiskt... :(

syssi said...

Det är så ledsamt när unga människor går bort, å tungt för familjen som blir lämnad.

Lena said...

Livet kan vara så fruktansvärt orättvist... Beklagar din sorg och tänker på pojken...

Lena

Nette Cecilia said...

Det är sorgligt när unga människor går bort,har upplevt det på nära håll många gånger,det har lärt mig att uppskatta livets små saker.Barn som mister föräldrar ger alltid kalla kårar.kram Nette