Thursday, 29 July 2010

A Perfect Night

Torsdag redan... maken tar ut det sista av sina semesterdagar genom att röja här hemma. Han har bytt tak på vår gamla stocklada, har rensat både inne i och runt ladan, tokstädat bilen, dammsugit huset, fixat och trixat uppe på vår kallvind m.m., m.m. Själv är jag ledig ännu nästa vecka, för då blir det snicksnack på amerikanska för hela slanten hos oss. Våra släktingar Karin och June avlägger ett besök in the old country och vi får stå värdar för första etappen på deras Finlandsresa. Det ska bli så spännande, för vi, d.v.s. mamma och jag, har bara träffat Karin och June en gång tidigare - i maj förra året, men bara under en timmes tid eftersom mamma precis blev akut sjuk och hamnade in på sjukhuset just när gästerna skulle besöka oss. Vi är så glada över att de kommer igen, för vi fann varandra direkt, så där som man bara gör med vissa människor.

Precis så där som Kamomilla och jag gjorde, och Kamomilla har vi den stora glädjen att få träffa idag! Hon kommer på ett tvådagarsbesök till oss i eftermiddag. Jag/vi har mycket skoj att se fram emot den närmaste tiden.

Skoj, eller åtminstone skönt hade min gode make och jag det på stugan förra helgen. På lördag kväll fick vi först avnjuta en mycket god måltid, varav förrätten fastnade på bild. Efter maten satt vi på terrassen hela kvällen och beundrade den föränderliga julihimlen. Varje gång vi får njuta av så här underbara dagar ute i skärgården konstaterar vi att man visst inte behöver åka långt bort, eller utomlands, för att se det vackraste världen har att bjuda på.


18 comments:

RockMom said...

Du har så rätt.
Finland är SÅ vackert den här tiden på året <3

Hälsa Kamomilla, och njut av hennes besök!

♥ Fyra årstider said...

Vad fint ni har det. Helt underbart!
Kram Lotta

Lyckoslanten said...

Nu har du verkligen mycket spännande på gång! Fina bilder bjuder du också på och visst, det finns inget vackrare än sommaren i vårt land! Ändå är människan orolig och måste bort en stund emellanåt för att konstatera det man redan vet.
Ha det så trevligt! ♥

StrandviksVillan said...

Vilken sommar du har, Ingela! Du har ju varit med om hur mycket som helst :)
Spännande med släktträff och Kamomilla också!

Nu ska jag försöka börja röja upp lite här och förbereda mat tills ikväll då vi ska ha utlandssläktingar på middag.

Ha det riktigt kul nu vännen!
kramkram!

Lina said...

Visst är det skönt att kunna njuta av det man har på hemmaplan, inte behöva resa runt i världen!! Här i grannskapet tror jag att det bara är jag och gubben som njuter av en middag i solen på altanen... Man ser eller hör då inga andra... Jag tycker att man ska ta tillvara på den lilla gnutta solljus som man får under sommaren, för vi vet att det kommer en låååång vinter... Jag skulle hellre kunna tänka mej att åka utomlands på vintern, typ jan-feb när det är som mörkast...

Jättefin utsikt ni har vid stugan... Är det havet??

Kram*

Vardagslyx said...

Så fantastiskt vackert ni har det! Du har så rätt i att ni inte behöver åka nånstans för att uppleva vacker natur.

Vad mycket roligt du har på gång! Hoppas ingen blir sjuk denna gång!

Kram Pernilla

syssi said...

Finsk sommar när den är som bäst på dina bilder. Ni får det säkert trevligt med Kamomilla, och amerikafrämmandet med. Fina tider:)

Nette Cecilia said...

Trevligt att få långväga gäster,då får man presentera vårt vackra land för dem ha det så trevligt,Nette

Gugi said...

Du har så rätt, man reser runt i världen och kommer hem med helt nya ögon för att upptäcka att vi har det minst lika bra och fin och ren natur att njuta av... Vilka trevliga besök du har att vänta på!

Allt gott! Kram Gugi

Home No.1 said...

Hej=) KUL att du vill vara med på tävlingen. Du verkar ha en mycket trevlig blogg, nu ska jag kika vidare! Kram Annica.

Louise said...

Du har rätt i att det finns så mycket vackert omkring oss, som man dock ofta tar för givet eller glömmer. Man blir litet hemmablind! Roligt med besök både från amerika och kamomilla! Förrätten ser enormt god ut!!!

Vekarus said...

Upeita kuvia! Ja mukavia vierailuja tiedossa, mikäs sen mukavempaa!

Bella said...

Sååå fina foton, inte är det mycket som går upp emot svensk sommar när den är som vackrast. Åka utomlands gör jag helst under vintern, sommartid vill jag vara till havs här hemma i Svedala!

Låter som du har en riktigt trevlig vecka framför dig, hoppas du får sköna dagar med familj och vänner.

Kramar Bella

Livet på Sjögård said...

shitt pomfritt, såå helt jätte härligt!
Ja låter som värsta tonåringen men de va de första som kom i huvudet :)
Ja visst ska vi njuta av det vi redan har, eller hur?

Dessutom en massa härliga träffar, både släkt och vänner :)

Galleri MochB said...

Så fina bilder! Och vackrast är nog solnedgången sett över havet. Här hemma skyms den ju av en massa träd... Och så mycket kuligt program du har framför dej! Ha det bäst :O)
Kram Mia

malla said...

heippa!oli kiva tavata!!:)

todella kauniita ja upeita kuvia...luonto parhaimmillaan!

Lilja's Corner said...

Mmm, så underbart. Visst har vi det vackert här omkring oss!

alegni said...

malla > oli todella kiva tavata koko ihana perheesi!