Monday 20 September 2010

Nytt i vardagsrummet

Under fredagens shoppingtur hade både A-C och jag siktat in oss på att köpa tyg till nya kuddar, och lustigt nog hade vi likadana kuddar i åtanke, inspirerade av Anna-Malin på bloggen Helt enkelt .

Nu har min kudde - som jag sydde igår morse - fått en alldeles egen plats i soffan. En annan pryl som jag fastnade för under fredagsshoppingen var krukan och den vita rosen på soffbordet. I like! Nu är det bara ett fel kvar på bilden här nedanför - nämligen soffbordet. Jag borde hitta en köpare till bordet och vår tv-bänk i samma stil, för jag har redan hittat ersättare till dem båda. Jag har lovat maken att inte köpa nytt förrän jag gjort mig av med de "gamla" (som inte ens är gamla, utan har bara fyra år på nacken), för vi har inget ledigt förvaringsutrymme överhuvudtaget. Allt är fullproppat efter sommarens husförsäljning. Inte bara hos oss, utan också hemma hos mamma...









Här är en närbild på kudden. Jag är faktiskt riktigt nöjd över den eftersom det här med att sy verkligen inte är något jag gillar eller alls är bra på.




26 comments:

Livingroom said...

Vad fin kudde! Sitter snyggt där i soffan. Rosen är oxå underbar, ännu i knopp, just som man önskar att de alltid var - och stannade så!
Hoppas du har en fin vecka.
-Lotta-

Teija said...

Onpa kaunis tyyny! Huh, itse en varmaan osaisi tehdä tuollasta pyöreää. Niin ja ruukku kanssa.

Toivottavasti pääset helposti eroon vanhoista kalusteista :)

En vacker vardag said...

Snyggt jobbat med kudden! Gillar den med text på också. Krukan är jättefin också, var hittade du den?

Vi har också alla tänkbara lager fyllda inför husflytten. Jag köpte upp litet gamla möbler också och de bor nu i mammas garage.

Ha en bra måndag!

Monica said...

Men du är ju hur duktig som helst på att sy, jättefin kudde!
Ha en fin måndag!
Kram Monica

Livet på Vestergård said...

Du får vekligen vara nöjd med kudden. Den är superfin !
Ha en bra dag!

Therese said...

Kudden blev jätte fin!!! Får man fråga vart krukan är köpt, eller vilket märke det är? Den var uuuunderbar!!! Kram å ha en fin vecka!

En vacker vardag said...

Jag gissade nästan varifån krukan kom, men jag måste ju kolla :) Undrar hur jag har kunnat missa den, jag var till Säde i fredags... Fast å andra sidan finns det alltid SÅ mycket fint att titta på där.

Vilken tur vi har som har en sån "godisaffär" att åka till :)

Hannasvirrvarr said...

Supersnygg blev kudden!

Skogsdoft & havsbris said...

Krukan var jättefin, en sån bara måste jag också ha! Så den var från Säde, måste försöka ta mig dit någon dag och hoppas det finns en kruka kvar åt mig då...
Kudden får du vara nöjd med, den blev ju jättebra! Så lite sytalang har du nog allt! ;)
Hoppas du hittar köpare till möblerna snart, så de nya du hittat får flytta in! Jag fick själv hårda bud igår, för att de fina gamla kappsäckarna jag rotade fram i skrubben på mammas vind ska få flytta hit måste hobbyrummet röjas upp - inte det lättaste när det är proppfullt med saker och ingenstans att förvara dem, det är fullt överallt... Suck... Men det löser sig! ;)

StrandviksVillan said...

Nämen OJ vilken snygging du har i soffan! Ja, kanske flera ibland, hehe ;)
Nu blir jag ju jättesugen på att börja med min kudde också, men tyvärr vet jag inte om jag har nåt snyggt tyg till mitten. Får nog ta en djupdykning i tyglagret mitt.
Taklampan är fortfarande inte uppe, men den kommer bli helt super!

Ha en riktigt najs dag!
kram!

Vekarus said...

Tosi hieno! Ja sopii paikalleen!

Mukavaa viikkoa!

Snäckskalsdalen. said...

Så fint du har gjort och kudden är verkligt snygg!

Tack för din kommentar om blogger alternativen, känns bra med en frände.

Jag håller på att gå i bitar för jag fixar det inte och det gamla alternativet har ju slutat att fungera.

Vad gör jag, jag satt halva natten och la in bilder och skrev text, När jag skrev texten flyttade bilderna sig huller om buller.

Då bestämde jag mig för att strunta i det och när jag skule förhandsgranska kom det upp röd text att blogger inte stödde hur jag hade gjort och så försvann ALLTIHOP......

Agnet kram

Unknown said...

Wow!! Snyggt!! Du ä ju en rackare på att sy!!☺ tror jag apar efter dig med den där kudden ☺, jättesnygg! Å blomkrukan där ä också så fin! Ha en bra start på den nya veckan! Kram Lenita

Snäckskalsdalen. said...

Hej igen!
Jo, men precis, det är ju så, kan andra borde jag kunna också, men nä, det är något som jag inte kommit underfund med. Förmodligen nån liten detalj, bara, för så brukar det vara när det hänger upp sig.
Jag blir så frustrerad!
Agneta kram

p.s. du får gärna tala om tricket för mig....d.s.

Annika said...

Jättesnyggt!
Verkligen!
Hoppas nu att du får tv-bänken såld också. Torde väl inte bli ngra problem, ska vi tro.
En sådan där kudde skulle jag aldrig få till!!!
Kram!!

Signe 1 said...

Men åååhh vännen vilken suoerduperfin kudde, me like!!:-) varfööör kan inte jag sy, tur att jag har min snälla mor som hjäler mig;-) Ha en fortsatt fin dag!

Kraam S.

izzy said...

tack för omtanken, ja det är oerhörd spännande med tvillingar eller ja barn överhuvudtaget, speciellt om man har som vi 2 väntat på de i 9 år =)

Huset vid ån said...

Vilken fin kudde, den passade ju jättebra i din soffa!

Vad mysigt med en shoppingtur, så där...Sånt förgyller vardagen!

Hoppas att du får en fin höstvecka!
Kram T

Anonymous said...

Finfina kuddar!
Kram Malin

Lyckoslanten said...

Åh, den kudden påminner om mina mormorskuddar a la Tilda, bara att din är tuffare! Ska genast berätta åt min man att du får köpa nytt bord efter fyra år! ;o)

Stjärnor & Champagne said...

Ursnygg kudde...Ser ut som att du gjorde ett riktigt bra jobb. Känns som att det är dax att ta upp sykunskaperna igen. Sydde massor förr mrn inget längre. Stor kram Anne

syssi said...

Tycker nog du kan sy eftersom du gjort så fin kudde! Hoppas du får möblerna sålda så du får in nya vindar:)

Gugis Pärlor said...

Kära du, du har ju jättetalang! Superfin kudde du har gjort! Tygen är ju mmmm... jag är mållös! Möblemangen kan du försöka sälja på Findit. De brukar ha god åtgång där ;O)

Kram Gugi

Louise said...

Well done girl!!

Odin said...

Den kudden skulle passa perfekt i min soffa oxå. Men jag vågar mig inte på en rund modell, kämpar tillräckligt med att få de fyrkantiga kuddarna snygga. Jag och symaskinen är nog inte världens bästisar. Men snygg det var den både i modell och färgval.
Härlig ros oxå!

Kram på er!

Galleri MochB said...

Vilken mysig kudde! Skickligt av dej att fixa den! Jag gillar inte heller att sy... speciellt inget som inte är rakt upp och ner, inget pill, så jag skulle knappast fått en sån kudde sytt ;O)