Wednesday, 15 June 2011

Gräslök i parti och minutJag hoppas ni gillar gräslök, för här serverar jag en överdos av dem. Jag har aldrig tidigare insett hur fin gräslöksblomman egentligen är, och jag har aldrig tänkt på att man kan äta den. Nu har jag konserverat en del av sommaren för vinterns behov. Jag har hackat gräslöksstrån och plockat ut de små klockorna i gräslöksblomman och frusit ner allt. Själva stråna ska jag använda i maten och blommorna tänkte jag dekorera sallader med i vinter. Återstår att se hur fräscha de ser ut efter flera månader i frysen. I will let you know. En del av gräslöken jag skördade lade jag i en vas. Vackert också det!
15 comments:

Ann-Catrin said...

Ojoj Ingela vilka ljuvliga bilder...
gräslöken äter vi med... varje dag.. antingen bara klippt över potatisen eller i någon sås..
yummie!

Kikar igenom ditt förra inlägg med och vad snackar du om... dålig gräsmatta..
den ser ju heelt fantastisk ut.. vår är så dålig att vi var tvungna att göra en liten stig i mitten för där växte absolut ingenting
Med fyra frukträd på vår lilla tomt plus en björkalle utanför häcken är vår gräsmatta ett stort skämt.. särskilt i år har den fått utstå mycket tror jag pga av vintern.

På bild ser den grön och fi n ut.. men annars är det kala fläckar lite varstans..
Nu har vi nästan givit upp hoppet..
hihi.

Och som ett smycke verklogen ligger växthuset där... så vackert så det förslår..och pallkragarna med allt smarrigt ut ser ut att trivas alldeles utmärkt

kram kram
A-C

Snäckskalsdalen. said...

Vackra bilder på gräslök som är en av mina favoriter! Jag vill gärna ha så mycket på maten att det kan gränsa till överdosering.
Däremot har jag aldrig tänkt på att frysa in blommorna, det verkar vara en strålande idé att ha till vintern när det viner runt knutarna.
Agneta kram

trollmor said...

Ljuvliga bilder på gräslöken.
Den är också en underbar smakförhöjare i maten.
kram ewa

RockMom said...

Vilken vacker växt den där gräslöken egentligen är :)
Och så god!

Jag visste inte heller att man kunde äta blomman före jag såg ett Strömsö-program

Så Vitt Jag Vet said...

Tjusiga bilder.. Just att frysa in gräslök i alla former...
Kunde man pröva!
Kraam
Sanne

Sanna said...

Vilka underbara bilder!!Jo gräslök har jag också planterat, men kom inte ihåg att de faktiskt blommar också! Så vackert!
Så idylliskt ni har det! Älskar ert fina växthus, vilken dröm.
Kram,S

StrandviksVillan said...

Klart att gräslöken är vacker - LILA JU!
Tjusiga bilder!
Min gräslök tycks det inte bli nåt av...

Ha det gott!

Kris said...

Jo gräslök kan man använda till mycket och den e ju fräsch då den kommer från frysen, men blommorna vet jag inte hur de blir .... väntar på svar fr dig :) Du har alldeles rätt, blommorna är underbara!!

Gugis Pärlor said...

Jo, gräslök är både vacker och hälsosam... Jag visste inte att blommorna går att ta till vara så det måste jag nog pröva. Tack för tipset!

Kram Gugi

Nette Cecilia said...

Vackra skördebilder ,den har en otroligt vacker färg blomman,hoppas den är lika fin till vintern ,kramis Nette

Syssis små funderingar said...

Vackra bilder på gräslöken. Den brukar jag använda till mycket mycket:)

Bella said...

Ååh, vilka fina bilder på den vackra gräslöksblomman. Jag är så svag för lila så jag bara älskar dina bilder och samtidigt sörjer lite över att vi i samband med dräneringen i höstas fick gräva bort all vår gräslök, hann inte rädda något då grävningen gjordes när jag var på jobbet, tyvärr...

Hoppas du haft en toppendag och tack för din grattis hälsning!

Kramar Bella

Kamomilla said...

Jättevackra bilder, sån fin och skir lila färg...

Galleri MochB said...

Jag har faktiskt ännu ingen gräslök i min trädgårdshörna... kan du tänka dej!? Men jag har blivit lovad en tuva, så jag hoppas få den snart! Då skall jag också beundra de vackra blommorna :O)

Lilith said...

Tack för att du påminde mig om att jag också borde frysa in gräslök! Borde ta och flytta vår gräslökstorva till ett bättre ställe, den har stått tillfälligt placerad vid uteplatsen redan ett par år... Gräslöksblommorna är faktiskt riktigt fina när man ser efter! Kul idé att frysa in blommorna också, du får hålla oss underrättade om hur de klarar frysen.
Ha det bäst! :) Kram