Wednesday, 1 June 2011

Hosta, frissa och sånt


Jag har precis tvättat alla fönster i huset (och en del av uterumsfönstren, hurra, hurra!) och så börjar det regna. Jag hoppas det inte stänker på de nypolerade rutorna, för då går flera timmars arbete till spillo.

För ett par veckor sedan flyttade och delade jag (eller någon annan) min hosta (funkia), och den ser ut att ha överlevt flytten - kul.

Om en timme ska jag till frissan. Jag försöker spara till litet längre hår, men det är en rätt smärtsam process. Jag har in många långa år haft riktigt kortklippt frisyr, men nu går jag omkring med en icke-frisyr i väntan på att håret ska växa ut. Och jag har ingen aaaning om hur det är tänkt att håret ska se ut sedan, för jag har gett min frissa fria händer att experimentera...

I dag kommer helgens festföremål - den blivande studenten - hem från sin resa. Han har varit i södra Finland sedan i fredags - först på brandkårskongress och därefter på urvalsprov i ett par dagar. Han har missat största delen av städningen här i huset, stackarn. ;-)

22 comments:

RockMom said...

Jag rekommenderar löshår..du behöver inte ha längre än 10 cm, så kan man sätta fast..sen växer det egna där under. Då slipper man det där mitt-i-mellan-äcklet

Signe 1 said...

hej fönsterputsaren, vad duktig du är:-)

Härligt att få hem maken igen:-)

Själv har jag ju jääättelångt hår, rätt jobbigt ibland faktiskt-) lycka till nu!

Kram sofia

Syssis små funderingar said...

Har många gånger tänkt låta håret växa, men det går till en viss gräns, sen kommer saxen fram. Va synd att missa städningen *host* :) Trodde först att du hade en riktigt ordentlig hosta;)

Ann-Catrin said...

Hallå vännen!

jasså.. det är till att ha håret på utväxt.. ja det brukar vara jobbigt,
har själv lite så där halvt om halvt.. varken kort eller långt..
men jag kan i allafall sätta upp det om jag vill.

Duktiga du som tvättat fönster.. det är verklogen ett riktigt tråkjobb.. men oj vad duktig man känner sig efteråt.. i år hade vi ji hjälp med det och gud så skönt!

Skönt att få hem gubben igen.. nu får ni rå om varandra ordentligt..

Fick precsi hem 8 st!! 17 åringar..
så jag tror jag flyr ut i trädgården och växthuset..

kramar
Ann-Catrin

Odin said...

Mitt tålamod räcker aldrig till att låta håret växa långt. Har försökt några gånger men sen gett upp. Jag borde oxå börja med fönstertvätt, men jag försöker vänta på lite hjälp så jag inte behöver göra allt själv. Du kan vara lycklig som har det undanstökat.

Kramisar

Lyckoslanten said...

Hoppas få se frillan sen när den är utväxt. Jag har bara haft kort en gång i mitt liv, så jag borde experimentera något sådant, sen...
Med god erfarenhet av hur unga män fungerar så kan jag tro att sonen är tacksam över att han råkat missa det där med städning.
Schas veck med hostan! ♥

nattugglan said...

Hoppas ditt hår växer med knakfart,, hihi..skitt då man ska vänta på nått...jag har alltid haft riktigt kort hår..bäst då man ska fäusa o behöver tvätta det o det ska torka fort... Hostan är nog en sån som klarar sej..jag dela på mina ifjolvårast va det väl..o nu är de stora igen..jag skulle ha fått ta mera..o ändå gav jag bort till 4 st olika människor..stora klifsor...ha en bra studenfest...

Louise said...

Usch nej att gå omkring med en inte-frisyr är inget vidare kul.... inte heller att putsa fönster....vilken tur din kille som ska firas hade, som slapp det mesta av städningen och fick ta det lugnt här down under ;) Kram

Gugis Pärlor said...

Hårstilar vore kul att byta lite nu och då om det nu inte vore en pärs att få det långt då man länge har haft det kort vill säga. Snabbt går det att korta av men evigheter att få till det på längden!! Vad flitig du har varit med fönstertvätt! Här är rutorna genomdammiga men bävar för att ens börja... ett riktigt tråkgöra!

Kram Gugi

Kamomilla said...

Halloj vännen, vad flitig du varit! Att tvätta fönster är ingen hit precis..
Mitt hår går av vid en viss längd, det är så tunt att det alltid slits innan det kan växa ut... ja så lösningen har varit köpehår :)
Men det tar ju en tid för ditt att växa ut, det är ju ganska så kort.
Att välja frisyr se är väl inte det lättaste, men många frissor är ju väldigt duktiga på att ge råd.

Så Vitt Jag Vet said...

Förstår att du fejar och står i.. Skickar det underbaraste sommarväder härifrån upp till er...
Man trodde int det var sant det visade 28,5 på bilmätaren då jag körde hem ida...
Kraam
Sanne

StrandviksVillan said...

Oj, jag trodde först av rubriken att du blivit förkyld!? Ja, hosta alltså :D
Som du vet blev jag jättebesviken senaste klippning, får se hur det lyckas nästa gång, återigen för mig ny frisörska...

Tvätta fönster ja... Det förtränger jag så länge jag bara kan ;)

Ha en riktigt skön helgdag imorgon!
kram, AC

mammaxtre said...

Håll ut, tids nog blir det en frisyr :-)

Vecka - Vecka said...

Har lite samma problem med håret..
Oj, fönstertvätt.. behövs här också. Men jag väntar ännu :-)
Angående loppisbesök och att fynda. Vet inte varför, men har alltid varit ganska bra på det.. men så kom nog loppisintresset och vanan med modersmjölken också.. Och hoppas att jag kan föra det vidare till mina barn. Har helt enkelt blivit utrustad med bra loppisögon!
Ha en skön dag!
Lotta

lyckobo said...

Grattis till fönstertvätten! Funderar själv på att anlita ngn att göra s**tsysslan i år igen, går så smärtfritt på det sättet ;) Tråkigt med "mellantinget" då man försöker ha håret att växa, därför har jag ganska kort nästan hela tiden nu...men tipset med löshåret som du fick låter väl inte så dumt..?

Livet på Vestergård said...

Hoppas att frissan och du kommer på någon bra lösning medan du har håret på utväxt.
Så duktig du varit som tvättat alla fönster. Jag får ta tag i mina sen när jag blir ledig ( som allt annat jag skjutit på tills jag ska bli ledig :))
Ha det bra!

Moster och jag said...

Man behöver verkligen ha mycket tålamod då håret skall växa. Hoppas du orkar med det.
Oj så du putsar och står i, hoppas ni får en riktigt fin fest hemma hos er.
Själv borde jag också starta putsandet för vi har konfirmand i år.

Annika said...

Hostor brukar vara ganska lätta att flytta på, och dela på. SOM tur är!
Mina är monsterstora nu.
Precis, håll ut med håret, använd hårspännen etc. Snart kommer det att se bra ut!!
KRAM!!

Liljas Corner said...

Ska bli spännande att se vad frissan hittar på! Hoppas ni får en riktigt lyckad studentfest - vilket den säkert blir med tanke på hur mycket du har fixat och donat ;)

Bella said...

Så duktig du är som putsat dina fönster, det är det en till som skulle behöva göra...

Det är aldrig kul att ha håret på utväxt, hoppas du blev nöjd med vad frisören hittade på och att du har en skön helg!

Kramar Bella

Vallypee said...

I can only guess what these posts are about, but your photos tell their own story of spring, new growth and the beautiful objects you put together. I love the intimacy and artistry of your pictures, Ingela. Wonderful. It's hard to bleive it's now over a year since I met you. Have you been to London again yet?

Snäckskalsdalen. said...

Uuuh, precis där har jag varit med håret för ett år sedan ungefär, det är ingen rolig tid, men det är rätt kul när håret blir långt sedan. Jag har också emellanåt haft superkort hår men det blir alltid samma så det är kul med förändring.
Tvätta fönster, ja, det borde jag göra, men det får bli ett annat år.
Agneta kram