Saturday, 10 December 2011

Juldoft


Nu blommar löken och det doftar jul hos oss! Man blir så förvånad över att en liten blomma kan sprida så mycket väldoft. Fast just i detta ögonblick luktar det mest stekt fårfett hos oss, och det hör inte till de mest angenäma odörer man kan tänka sig. Måste nog ta och vädra litet, så hyacintdoften får komma till sin rätt igen.


I går var det dags för december månads kulturella evenemang (ni minns väl att vi har en överenskommelse att vi åtminstone en gång varje månad ska idka kulturliv) - en julkonsert i kyrkan i stan. Vacker musik, duktiga körsångare, men inte riktigt den repertoar jag hade hoppats på. Man kan tydligen inte alltid få som man vill.

I dag har vi shoppat, haft en fikagäst och en middags'gäst'. På programmet står ännu ett motionspass, bastubad (för vissa) och film. Vi (åtminstone jag) ska se Aristocats, filmen från 1970 som jag förälskade mig i när det väl begav sig. Den kommer på tv om en stund! Ingen julstress hos oss. Eller jo, jag känner mig en aning stressad när jag ser högen med julkort och oskrivna kuvert. Orka skriva adresser...

13 comments:

Ullis said...

Åh, vad fint + det doftar säkert härligt! Jag får nöja mig med att beundra dina hyacinter, tyvärr kan vi inte ha sådana hos oss.
Ha det bra, Ingela! Kram!

RockMom said...

Å jag älskar så hyacinter.
Tyvärr är make allergisk mot dem, så de senaste 4 åren har jag fått vara utan :(

Men vid närmare eftertanke..hellre en underbar gubbe än en underbar blomma :)

Anna-Lena said...

Jag älskar också hyacinternas doft - det är jul det! Jag skriver aldrig julkortsadresserna för hand längre. Jag har ett dokument på datorn där jag har dem sparade med en fin ram runt varje adress. Dessa uppdaterar jag vart efter folk flyttar och i december är det bara att printa ut listan, klippa ut adresslapparna och limma på kuverten. Vet inte om det är så mycket snabbare, men jag hatar verkligen att skriva för hand så det här blir mycket snyggare :-)

Lyckoslanten said...

Så fint med blomarrangemanget mot snön! Spanade efter dig i går kväll, men vi var visst i olika kyrkor! ;o)
Ha en skön kväll! ♥

lyckobo said...

Jag har varken gjort, eller köpt julkort ännu, så du är nog mycket bättre förberedd!
Visst är hyacintdoften den bästa av julens dofter, tänkte köpa några idag, men kön vid Sunds var alltför lång...

StrandviksVillan said...

Sitter själv intill tre stycken blommande hyacinter. Ljuvligt, men nästan lite väl mycket just nu. Gillar särskilt när man kommer hem och stiger in och möts av doften :)

Jag har inte alls funderat på julkort ännu, brukar bli panik sista dagen alla år :P
Imorrn blir det julshopping igen...

Trevlig fortsatt helg!
kramar!

Nyanser av vitt said...

Så fint vännen. Hoppas oset har vädrats ut nu :O)
Ha en fin tredje advent.
Kram Agneta

Snäckskalsdalen. said...

Stjärnan som ligger på mossan är så söt. Den också! Gjord av snäckor?
Ja, julbrev, ja, hur ska man göra, jag vacklar hit och dit och fram och tillbaka.......skicka, inte skicka, maila, inte maila.....
Agneta kram

Lottaspace said...

Jo, hyacint hör nog till julen! Doftar så gott! Bäst var då vi varit borta på resa en vecka och kom hem och hyacinten slagit ut och det doftade av den i hela huset! Då kom julstämningen!

Kamomilla said...

Mina hyacinter blommade ut så jag måste köpa nya. Överväger förresten skarpt att skippa de skrivna korten i år- bara sända såna åt dom som inte har dator. Resten får ett cyberkort, tror jag. Men jag är inte säker ännu. Tycker det bara är så synd att skicka en massa kort över halva världen och så hamnar de ändå sist och slutligen i soporna. Hade ju tänkt göra ett fotokort, men det känns ju inte kul om det slängs bort..

Galleri MochB said...

Har faktiskt ännu inte köpt hem någon hyacint, men de kommer nog, annars blir det ingen jul ;O)

Syssis små funderingar said...

Hyacinter gör nog julen, men tyvärr får jag beundra dem endast på bild.

anna of sweden said...

Så vackert. Jag känner doften ända hit!