Saturday, 17 December 2011

Julgodissss


I dag uppfann jag mitt alldeles egna julgodis. Jag har sedan barnsben gillat Mozartskulor. Dock har jag endast två gånger inhandlat sådana eftersom jag ändå tycker att priset alltid varit litet väl tilltaget. Nu köpte jag i alla fall en marsipanstång, en burk Nutella och 150 g mörk choklad, och så skred jag till verket. Till saken hör att vi här i Finland inte har nougat i affärerna, d.v.s. sådan där nougat som ALLA i Sverige är vana vid att kunna köpa var som helst. Jag kavlade ut marsipanen rätt tunt (hälften åt gången), bredde på ett lager nötkräm och rullade sedan ihop marsipanen som en rulltårta. Sedan skar jag cirka en centimeter tjocka skivor av rulltårtan och lät bitarna kallna i frysen en och en halv timme. Jag smälte mörk choklad och ca 1/4 dl rapsolja och doppade därefter klöntarna i chokladen och lyfte upp dem med hjälp av en gaffel. Chokladen stelnar fort i och med att marsipanbitarna är kalla. Jag tror det blir bäst att förvara godiset i kylen så de hålls litet styva och kalla (och så att de inte blir uppätna före jul!).

15 comments:

Kamomilla said...

Nami! Jag besökte julmarknaden idag och kom hem med väninnans underbara godsaker. Jag bara undrar hur de ska hålla hos oss??

Syssis små funderingar said...

Smaskens ser det ut som, och vilka härliga burkar.

Mina dagar said...

Men vad finurligt påhitt! Dom är säkert jättegoda och framförallt så är dom ju så "snygga" där inuti!

I dag serverade jag Leila Lindholm (Cupcake tjejen du vet) och kocken Per Morberg frukost. Tänkte fråga Leila lite om muffins mm men jag lät bli! Hon är säkert trött på sånt! Men va f..n det är ju egentligen hennes jobb och jag har köpt hennes dyra böcker ju´.

Ha en mysig lördagskväll! Du tittar väl på Så mycket bättre...I love it!

Kram Eva

Mia said...

Mumma!
Julen är härlig, för då kan man äta mycket gotta hihi.
Hoppas du har en fin lördagskväll.
Kram Mia

RockMom said...

Om jag inte hinner koka godis i år så kan jag komma hem till dig ock äta lite. Visst? :)

RockMom said...

och med ch förstås

StrandviksVillan said...

Imponerande!!
Ser väldigt läckert ut.
Jag ska göra dom där boobies, kanske imorgon :D

Trevlig lördagkväll! kramis!

Lyckoslanten said...

men oj så mycket gott du bjuder på i dina inlägg! Du må vara rena proffset! Det där ser ut som rena rama mästerverket! ♥

Moster och jag said...

De ser jätte goda ut! du är så flitig.
Hoppas du mår bättre nu.
Kram Maj-Gun!

Nette Cecilia said...

Här är också mozartkulor en favorit ,offrade några slantar på en ask till julgodisbordet ,dina ser läckra ut ,Kram Nette

mammaxtre said...

Du är sannerligen kretaiv och påhittig. Godis är gott!

Sofie said...

Ojoj, vad gott det lät! kan hålla med om att man blir lite småsnål när man blir sugen på mozartkulor. Perfekt att hitta på sina egna godisar!

lyckobo said...

Hoppas ditt magont har gett med sig? Jag är likadan, går helst inte till läkaren innan det är absolut nödvändigt! Med mitt revben var jag nog, och läkaren tänkte bli arg då jag inte använt någon värkmedicin..oops.
Ditt godis låter och ser smaskens ut!!!

Bella said...

Så gott det ser ut och perfekt att kunna hitta på eget julgodis :)

Hoppas du haft en bra fjärde advent!

Kramar Bella

Kickan Style said...

Va fina...ser ju riktigt proffsiga ut!! Jag håller mej till vanlig knäck/kola eller dylikt! Limekola blev det för en tid sen....

Lycka till med julbaket!