Thursday, 29 December 2011

Mr. alegnis julklapp


Det är bra att ABB, där gubben jobbar, en gång i tiden övergav traditionen att ge sina anställda en skinka i julklapp. Två år hann jag vara med om att få en skinka därifrån, och det var lagom trist, för hos oss hamnade åtminstone 80 procent av julklappen i soporna. Det är så mycket trevligare att få husgeråd av 'firman'. I år fick han ett serveringsfat i rostfritt stål och sex Tsaikkaglas (samtliga designade av Timo Sarpaneva). Nu har vi något att servera välkomstdrinken ur på nyårsafton, för vi har ju inga glögglas sedan tidigare... Förr avskydde jag dessa glas, men men åren har jag lärt mig att gilla dem, så tack, ABB!

12 comments:

Dot said...

Det brukar komma bra julklappar från ABB... fastän min man bara är konsulent där och därför får en lite mindre dyrbar julklapp. I år kom han hem med två av iittalas hotcool-glas. Tyvärr fel storlek fastän vi annars samlar på hotcool-serien, så det var ju tur vi fick bytt till oss lite annat från iittala-butiken istället. :)

Margot said...

Fin present, mycket trevligare än skinka:) Dom Iittala-glasen fick jag av mamma för många år sedan och när glöggen ska serveras plockar jag fram dem varje år!
Ha det gott!

Ann-Mari said...

Vilket sammanträffande. Jag tyckte inte om dem förr, kanske för att alla hade dem, men nu har de "vuxit på mig" och i år köpte vi fyra stycken till glöggen :-)
gott nytt år!

Sanna - en svart ko ger också vit mjölk said...

Håller med!
Vilken mysig sida du har! Du är en hejare på det där med inredning :)
/Sanna

Ullis said...

Trevlig julklapp, Ingela! Jag gladde mej åt Metsos (där min gubbe jobbar) julklapp, en vit ljusstake från DesignHouse Stockholm. Jag har en större modell av den i blått sedan tidigare. Yay!
Ha det bra!

Annika said...

Trevlig present, tycker jag.
Lite retro-cool.
Kram!

Livet på Vestergård said...

Fin julklapp som ni säkert får nytta av.
Från min arbetsgivare fick vi passande nog ett paraply till julgåva ;0)

All The Things I Love said...

Min sambo fick samma julklapp, kanske det beror på att han jobbar på samma ställe :) ABB kan det där med julklappar :)

Lilja's Corner said...

Samma här, d.v.s. förr tyckte jag inte om de glasen, men nu tycker jag de är hur snygga som helst! Tycker min karls jobb kunde ge lite värdefullare gåvor än ett 30 euros presentkort till Halpa Halli... *hrmpf*

Tack du, du är så generös med snälla ord!

Kamomilla said...

Jag har också ogillat dem, men aldrig gjort mig av med dem efterso jag vet hur det kan svänga.. hihi. Så är vi kvinns!

Gugis Pärlor said...

Japp, mycket finare present än julskinka ;O) Jag har samma glas i guld men nu ska nog de stålfärgade användas som ombyte!!

Kram Gugi

Jenny said...

De är snygga de där glasen, har för mig att min fd svärmor hade såna:)

Ha en mysig kväll Ingela!

Kraam Jenny