Friday, 13 January 2012

På en annan bricka

 
På en annan bricka (köpt på det stora varuhuset under samma Helsingforsresa som ljuslyktorna i inlägget här nedanför) som står på en ny duk som jag i veckan köpte på Hemsktex står denna nya bekantskap - myrten - som jag fick av Kamomilla förra veckan. Nu får ni hålla tummarna för att vi lyckas hålla växten vid liv, gubben min och jag. Vi måste bara bestämma vem det är som ska sköta vattnandet. I vanliga fall hör det till gubbens uppdrag, men ibland tror jag att han glömmer att vattna de blommor som vi har i köket, så då ger jag dem vatten, och då brukar blomstackarna få för mycket av det goda och kola vippen.
 
I går kväll fick jag ett mycket efterlängtat samtal av sonen, och det låter som om han trivs riktigt hyfsat i det militära, åtminstone så här långt. Det var skönt att höra för en ständigt bekymrad hönsmamma.

14 comments:

En vacker vardag said...

Myrten ser fin ut. En sån har jag aldrig haft. Hoppas den står sig grön och fin nu! Jag kan tänka mig att det var glädjande nyheter att höra att sonen har det bra. Det måste kännas i modershjärtat att ha honom så långt borta. Ha en skön helg! Kram

Puumuli said...

Jag har heller inte haft en myrt, hoppas att du lyckas hålla den i liv!

Ha en fin helg!

Kram
Sari från Puumuli

trollmor said...

Så fin Myrt.tror inte en sån skulle överleva så länge hos oss.Våra växter är väl härdade .
Nu skulle jag vilja ha lite nytt i gröna växter.
Fint med dina ljuslyktor i ditt förra inlägg.Håller på att jula bort julen nu idag innan jag åker iväg till butiken. Ikväll ska granen ut.Skönt ! Kram på dig

Vardaxlyx said...

Jag vill önska dig en kanon trevlig fredag och speciellt denna fredag ;-)
Kramkram i massor!!

Livet på Vestergård said...

Hoppas att ni lyckas med den vackra myrten!
Skönt att sonen verkar trivas, då får du andas ut.
Ha en fin fredag. Kram Kicki

Linnebo -Mia said...

Dom är så fina myrten, jag har en och den har levt sen november, ganska otroligt för jag tar död på dom flesta gröna växter.. men denna lever. Så hoppet finns hihi
Trevlig helg till dig med.
Kram

Anna-Lena said...

Så fin blomma! Är den lättskött? Något för mig och mina ogröna fingrar kanske? :-) Roligt om sonen har det bra i det militära! Och ja, fy för detta väder! Det kunde åtminstone sluta blåsa! Trevlig helg!

Annika said...

Vad vackert att ha mytten hemma. Hoppas att den orkar leva vidare. jag är själv specialist på att ha ihjäl krukväxter.
Gillar IKEAS brickor av den sorten, har flera stycken själv. Dock inte din, som är jättefin.
Skönt att få samtal från Dragsvik.
KRAM!!

Taina said...

Eller så beror det på att han faktiskt vattnar den!

Kram kram

Snäckskalsdalen. said...

Skrattar - Hemsktex var ett roligt namn, affärskedjan med ständiga rean. Iofs bra för oss konsumenter om det nu är så.....
Myrten, hmmm, den har jag aldrig klarat, den får väl inte torka upp eller hur är det och så vill den väl ha det svalt nu på vintern. Och vi nutidsmänniskor som har så mycket värme överallt, annat var det förr när det fanns en tillstängd "sal", det tror jag var bra för många växter.
Då kör vi Chrome båda två nu då! Hoppas det fortsätter fungera.
Kramar

StrandviksVillan said...

Åhå, tre nya inlägg här!
Vi har också en kaffekvarn, doftar så gott med nymalet. Vi dricker mest kokkaffe numera ;)
Stiligt, stiligt på din ljusbricka. Här har du en som också suktat länge efter dom där ljusglasen, hoppas jag kommer över några en vacker dag!

Håller tummarna för din myrten, jättefin!
Ha en skön helg vännen! *kramar*

Kamomilla said...

den ser ju ut att må rikitgt prima!! :)

Lottaspace said...

Den ser fin ut. Jag är själv ganska dålig på att hålla växter vid liv..
Trevlig helg!

Dot said...

Jag var lite rädd att ta livet att de två myrtenträden jag köpte hem här november... för det är ju så att skomakarens barn inte har skor, och likadant är det ganska glest med bevattningarna hemma hos mig ;) Men tro det eller ej så trivs de riktigt bra i mitt västfönster! Jag ger dem ganska mycket vatten då när jag ger, och så har jag ett lager mossa på som håller fukten ganska bra. Fast då har vi ganska svalt vid fönstren också (orginalfönster från 1800-talet, typ).

Det finns förresten en annan variant också som påminner om myrten, MYRSINE, som lär vara lite tåligare.

Jag hoppas det överlever, för de är så fina!! :)