Wednesday, 5 September 2012

London revisited, del IIFrån Marylebone Station åkte vi tåg en timme tills vi anlände till denna station. I Aylesbury blev vi upplockade av min halvsyster Anne och hennes man Matt, som tog oss hem till sig i Great Horwood.


Här dricks det Pimms blandat med lemonade. Hur gott var inte det!


Efter maten överraskade värdparet mig med en maffig chokladtårta. Och ljus som tändes på nytt och på nytt hur mycket jag än blåste på dem. Fast det var ju behändigt när mitt tilltag skulle fotograferas ur alla vinklar. God kaka, synd att vi inte orkade äta mer av den, hehe.
Här bodde vi under vistelsen i Gt. Horwood. 


Livsfarligt besök på Hotel Chocolat


Focaccia dränkt i ost, mmm...På lördag morgon kände vi oss mogna för lite shopping, så vi åkte in till Milton Keynes och det enorma shoppingcentret där. Efter att vi lättat på våra plånböcker tillräckligt, intog vi en lätt lunch och sedan bar det av tillbaka hem.Gubben och jag promenerade runt i byn en stund innan det var dags att gå tillbaka, byta om och göra oss redo för en av resans höjdpunkter som Anne och Matt bjöd oss på - Champagne Celebration Tea på The Compleat Angler i Marlow.

Ni noterar väl den viktiga fingerföringen?


Jag har väntat SÅ länge på att få njuta av en proper Afternoon Tea, och nu får jag lägga den erfarenheten till handlingarna. *älska*


Omgivningen gick inte av för hackor den heller! Det är förresten Themsen som också flyter här förbi.

Nästa gång vi åker till England vill jag shoppa i Marlow!


Vi åkte tillbaka till Gt. Horwood via en liten by som heter The Lee. Denna by torde vara bekant för er som gillar Midsomer Murders!

På kvällen besökte vi den lokala puben i Gt. Horwood - The Swan Inn. Den ligger bara runt hörnet från Anne och Matt.


På söndag morgon bjöds vi på en traditionell engelsk fry-up breakfast (minus svamp)! Stärkta av frukosten gav vi oss iväg till grannbyn Winslow där det ordnas Farmers Market den första söndagen varje månad.
Jag köpte bl.a. lokala ostar att picknicka på senare på eftermiddagen. Åh, vad jag önskar att jag hade haft en kylväska, eller en frys med mig! Här fanns fisk som jag bara sett på tv förr, och fårkött i mängder. Och inget av det kunde jag köpa hem, suck.Kyrkan i Winslow


Efter marknaden åkte vi tillbaka, packade våra resväskor och åkte vidare till Milton Keynes, varifrån vi tog tåget tillbaka till storstan.
Vi landade här och picknickade i en park innan vi åkte vidare till Hammersmith och lite last-minute shopping.Självklart måste jag fota puben med den förnämliga namnet Humlestörarna!


Sista anhalten före avfärd var området kring Towern och Tower Bridge. Towern besökte jag redan sommaren 1979, så där orkar jag inte traska runt fler gånger. Bron är dock lika imponerande varje gång man ser den.


Visst är den majestätisk, den här bron?


Museifartyget HMS Belfast. Jag erbjöd mig att följa med på en rundtur i den, men gubben sa att han inte ville förstöra MIN födelsedagsresa med att släpa mig runt där i fyra timmar, för så många timmar trodde han att han skulle behöva för att hinna se allt.


I London byggs det jämnt och ständigt, och här blandas nytt med gammalt så det står härliga till. Det där tornet till höger heter The Shard och är Londons senaste landmärke.  


Bron från andra hållet. Vi hade väntat oss att få se OS-ringarna hänga på bron, men de var utbytta till Paralympic-symbolen.


Lille gubben med munnen full av glass.


Från Towern promenerade vi till Liverpool Street Station via The Gherkin. Från gatan strax utanför stationen avgår bussarna till Stansted.


Engelsmännen är experter på att hitta på passande namn för sina pubar. Eller?

Lägg till bildtext
Sista natten tillbringade vi vår vana trogen på detta lilla hotell ett stenkast från flygfältet. Kvart över sex på morgonen var vi klara för avfärd till flyget. Tack för allt. See you again sometime, London.


11 comments:

Nette Cecilia said...

Så fin födelsedagsresa du fick .Kunde känna Midsummer feeling i inlägget ,självklart brukar jag vara med och lösa morden .Kram nette

StrandviksVillan said...

Very, very nice!!
Den resan lever ni länge på!
Äsch ändå, att jag inte fick plats i din kappsäck ;)

Vform said...

Åh, vilken resa, säger jag bara!
En dröm ...
Tack för visningen!!

Evas Kvarnaro said...

Hej, just nu har jag haft en snabb
resa till London,den var jätte
trevlig, tack vare dig.
Jag har aldrig varit i London bara pratat om att fara dit, men ej mer.
Så nu blir jag verkligen sugen på att få se verkligheten. jag har varit på många andra platser så tiden räcker ej till att få se allt
man skulle vilja se, plus pengarna.
Det ska bli kul att följa dig i fortsättningen.
Hälsningar / Eva

Snäckskalsdalen. said...

Sä jättemysigt, det är något visst med England (och Wales och Skottland och hela köret), dom tycker om sina sneda gamla hus och jag älskar dom!
Du har tagit så fina bilder, jag njuter av varenda en!
Agnetakram

Annika said...

URMYSIGT!!
Gillar verkligen att hänga med dig på resa via din kamera.
Det är SÅ roligt.
Jag är så glad att ni hade så roligt och att allt var så lyckat.
KUL med alla pubar och deras namn.
Jag vill också resa till London!
Kramar!!!!

Linda said...

Oj så härligt allt ser ut! Vilka upplevelser ni haft!

Gugis Pärlor said...

Stort grattis till dig på din födelsedag! Vilken underbar resa att lägga i minnesbanken ;O) Jag har återigen konstaterat att det är alltför länge sedan jag har besökt London...

Kram Gugi

Moster och jag said...

Vilken härlig resa ni varit på. Många fina platser ni besökt. Och... Tack för att vi får följa med på ett litet hörn också.;0)
Mycket har ändrats i London sedan jag var där. Känns som det börjar bli dags igen.
Kram Maj-Gun!

Bella said...

Vilken härlig resa!! Tack för att vi bloggläsare fick följa med :) Ser ut som ni inte kunde haft det bättre!

Kraaam Bella

Mina dagar said...

TACK igen för alla fina bilder och för att jag fick följa med lite på er fina resa!!!

Va roligt att få träffa sin halvsyster:)

Du måste vara JÄTTE nöjd med din födelsedagsresa:)

Ett STORT

G
R
A
T
T
I
S

KRAM
EVA