Wednesday 10 April 2013

Hemlagad müsli


Det är över 20 år sedan jag senast testade på det här med hemlagad müsli senast, men nu föll andan på igen, så jag skaffade hem de ingredienser som fattades ur skafferiet och blandade ihop en sats. Jag är ingen större müslikonsument själv, men gubben min han knaprar müsli varje morgon, han. Det var väl lite för att ställa mig in som jag gjorde mitt första försök då i början av år 1990. Det var inget fel på den batchen heller, och varför jag inte gjorde den flera gånger vet jag icke.


Receptet till gårdagens variant hittade jag hos Fisken Svea. Det är alltså ett recept som varken innehåller havre eller sötning av något slag. Ärligt talat har müslin inte så mycket smak, men den ger i alla fall tuggmotstånd. Och behov av tandtråd efter förtärande - i alla fall för mig som har precis så trångt mellan tänderna att nötflisor kommer in mellan tänderna, men inte bort därifrån utan ansträngning.

10 comments:

Linda said...

Vacker är den iallafall din müsli! :) Önskar jag skulle hitta något recept som inte innehåller nötter. Är ju så allergisk.. :(

Tänkte på dej idag, då jag skrev mitt senaste blogginlägg! Det skulle vara roligt att träffas igen!

Kram Linda

Kamomilla said...

Säger som Linda- vacker är den. Vore kul att testa men vet inte va magen säger

Unknown said...

Smakar den inget??! :o Den är ju så förhärdades god den där müslin!!!

Vekarus said...

Oi, tähtipurkit nähtyäni tuli niin ikävä saareen! Mahtaako sinne enää koskaan päästä, kun jäät vaan on ja pysyy...

StrandviksVillan said...

Men åååh! Fyra nya fina inlägg här!!
Vilket nöje att få se och läsa :)
Nu blir jag ännu mer sugen på en resa västerut. Får ta och kolla lite datum igen.
Så intressant att läsa svaren på dom fem frågorna. Märkte att jag visst känner dig rätt väl :)

Kramkram! Hoppas all is well!

Liljas Corner said...

Ja, vacker är den i alla fall din mysli. Jag har gjort en mysli med enbart nötter och frön, och kanel, nu senast. Men jisses va det blir fart på magen! :P
Kul att läsa det senaste inlägget, och trevligt med bilder från Umeå. Ska nog far på en kryssning i vår...

Livet på Sjögård said...

Svärmor gör oxo egen , glutenfri, mysli och den är jättegod som sådan. Får infall och äter det ibland som "snäcks" helt au naturel... :)

marica said...

mina tänder är också jobbiga på det sättet. Jag är storkonsument av tandtråd. Kanske vi borde göra egen mysli med, barnen har börjat äta av det nu med och det är lite irriterande hur mycket socker det verkligen är i vanlig mysli man köper i butiken.

Jenny said...

Oj, vad god den ser ut!

junhe said...

mums med hemlagat...och mÛsli till råga på allt! Gör min egen variant jag också =)
tack för tipset och "tassarna" hos mig *hihi*
önskar fortsatt bra vecka.
Kram junhe