I år ger vårt äppelträd så där lagom mycket frukt. Vissa år får vi knappt några alls, och vissa år har vi så det skulle räcka till ett helt kompani eller två, men i år blir det just lagom av sorten. I går kväll körde jag en sats med min äppelskalare/urkärnare och hängde upp dem på en tråd här hemma. Jag har gjort det någon gång förr, och det doftar så gott i huset när äpplena hänger där och torkar. Bättre än i ett parfymeri, jag lovar. Visserligen har jag inte besökt ett endaste ett parfymeri, men det är väl en bisak... På tal om bin och annan ohyra så delar vi ju äppelskörden med både fåglar och harar. Än så länge har djuren bara mumsat på den frukt som ligger på marken, men i år hänger äpplena så lågt, så haren skulle lätt som en plätt nå upp till dem utan minsta ansträngning, så det är väl bäst att plocka tomt om man vill njuta av dem själv. Lustig kvist den här här nedanför, inte sant? Den växer rakt neråt. Nåja, den kanske hänger ner av äpplenas tyngd, men det låter roligare om man säger att den växer neråt.
Finfina exemplar som numera hänger på tork.
6 comments:
Så väldans vackra äpplen!
Vet du vad det är för sort?
Vi har ju tre små träd, men jag har glömt sorterna. Inga äpplen där ännu...
Den där korgen är nog riktigt lämplig för äppelplockning :)
Fotogenique. Och vacker korg!
Det blev en snygg bild på den nedåtväxande kvisten! Jag plockade två lådor äpplen hos morfar. En med fina äpplen som skulle skivas och en med lite fulare som skulle bli saft. Igår då vi hade kört en låda genom centrifugen så märkte jag att det var den fula lådan som stod kvar. Nåja äpplen som äpplen...
En sån korg har förresten jag också!
Det blev en snygg bild på den nedåtväxande kvisten! Jag plockade två lådor äpplen hos morfar. En med fina äpplen som skulle skivas och en med lite fulare som skulle bli saft. Igår då vi hade kört en låda genom centrifugen så märkte jag att det var den fula lådan som stod kvar. Nåja äpplen som äpplen...
En sån korg har förresten jag också!
AC, vi har ett familjeäppelträd och efter 17 år minns jag inte längre vilka sorter det är, förutom transparente blanche, den sort jag inte gillar alls.
Kamomilla, jag tackar!
Nina, så tokigt det kan bli. Värm saften med lite kryddor och gör hot apple cider av den. Så gott!
Very creativve post
Post a Comment