Friday, 20 September 2013

Hösten är kommen, del 2Det sägs att varje årstid har sin tjusning, men ser ni, det har jag svårt att hålla med om. Den enda tjusningen jag kan se är färgväxlingarna i naturen. Men kanske det är det folk talar om. Annars fattar jag inte alls tjusningen med kalla temperaturer, stormar, snö, slask, köld och sådant elände. Skidåkning och utförsåkning och dylikt ger jag inte mycket för, bläh. Men ja, hösten är ju ganska fin i all sin färgprakt.


4 comments:

Anonymous said...

Så länge det inte slaskar och regnar så gillar jag hösten, precis som i år! Härligt, som en storasyster till sommaren ännu :) Snö, kyla och blöta slask kvällar vill jag inte ha :) Härligt vad ni odlat och kockat massor med godsaker i sommar!

Lilja's Corner said...

Och så är det luften, den klara. Och det att man ser skogen igen, för det är inte en massa löv i vägen. Och de härliga, varma kläderna man får bylta in sig i. Och lugnet, man "måst" int va social och man "måst" int hitta på en massa roligt. Så hösten är skön. Och vintern är fin. Det är bara det där tråkiga, slaskiga mellan november och januari som är jobbigt. Men då har vi jul :)

Kamomilla said...

Oktober är värst. Naturen är ful, ännu får man inte ta fram julen och mörkret kryper in under skinnet...

alegni said...

bymejohanna, så länge hösten är så fin som den var de första två veckorna i september gillar jag den. Senare not so much...

Eftersom jag inte tycker om att klä mig i tjocka tröjor eller dylikt är det ju givet att jag inte gillar de kallare årstiderna. Men det där med att man får krypa in i sitt eget bo och vara asocial, det är faktiskt lite skönt, jo.

Kamomilla, jag kan stå ut med att naturen är ful, men snö, köld och halka får mig att resa ragg, dessvärre.