Sunday, 22 September 2013

Plockepinn
I går blidde det lite Ernstpyssel här hemma. I ett av avsnitten i sommar fixade han ett par vaser av kvistar han plockat i skogen, och den där idén tände jag på direkt, inte minst för att jag visste att jag hade en cylindervas i mina gömmor, d.v.s. i någon av de lådor som jag fyllt med saker jag skulle försöka bli av med på loppis. Sentomsider kom jag mig för att skaffa hem det övriga materialet jag behövde för pysslet. Förra helgen kapade vi lite pinnar ute på stugan, och häromdagen köpte jag en limpistol. Vilken prima apparat den visade sig vara. Resultatet blev helt okej.

Är det förresten normalt med lupiner den 21:a september? Nu förstår jag förresten varför jag aldrig haft lupiner i vas här hemma. De stinker ju värre än fähus.

6 comments:

Odin said...

Det blev ju jätte snyggt! Nästan så att du lyckats bättre en självaste Ernst:-)

Kram på dej!

trollmor said...

Fint ! Ja,hösten har verkligen varit fin. Här hemma är det rekord för kornskörden som även tröskades nästan tre veckor tidigare. Har hittat blommning av blåklockor och midsommarblomster. Det är bara att njuta. Kram på dig

Nilla Q said...

Ja men just det, det var Ernst som gjorde nåt sånt. Snyggt jobbat!
Lupner ja...det plockade jag alltid till min mormor när jag var liten, men de är inga favoriter hos mig själv...

Kram Pernilla

Bella said...

Så fint den blev!! Han har mycket bra ideér Ernst :)

Hoppas helgen varit bra!

Kramar Bella

Lyckoslanten said...

Så fint det blev! Jag hade tänkt att det där kunde vara ett fint slöjdpyssel, men jag kan tro att det var aningen pillrigt.
Du är rolig du - fähus... ;o)

alegni said...

Odin, Ernst är nog i en klass för sig, men tack i alla fall. :)

Trollmor, vad roligt för er! Ja, vi passar på att njuta för fulla muggar medan tid är!

Nilla, jag har heller aldrig gillat lupiner annat än längs vägarna, men nu ville jag prova att ha dem i vas. Jag gör inte om det. ;)

Bella, tack! Jo, han har ju det, den gode barfotingen. :) Allt gott!

Ann-Lis, det var inte alls så pillrigt, men jag behövde gubbens hjälp för att knipsa av kvistarna med min lilla sekatör. Men han hjälper ju så gärna till. :)