Tuesday, 3 September 2013

Gästrummet i nya höstkläderDet har länge varit på gång, men i förra veckan fick gästrummet äntligen en ny matta på golvet. Den här var i precis lämplig storlek och i precis lämplig prisklass. De som känner mig vet att jag inte brukar satsa på riktigt dyra saker till hemmet av den orsaken att man kan vara lika säker på att min smak ändras som att sommaren kommer igen efter en evighetslång vinter, och med begränsade medel (eftersom vi är en egenföretagare och en pensionär i hushållet numera) är det dumt att satsa på dyra inredningsattiraljer eftersom de ändå ska bytas ut innan alltför mycket vatten runnit under bron. Vänligen blunda för tallrikshyllan, för den är helt ute och cyklar nu - prydnadsmässigt alltså. Själva hyllan gillar jag mycket - den är ju hemsnickrad av min egen superman!


Soffan är ny för i sommar, och jag försöker fortfarande känna in (som Ernst) vilka kuddar jag vill ha liggandes i den i höst. Den som tror att inredning är a piece of cake, vet nog inte vilken febril verksamhet som pågår i en inredningsnörds huvud jämt och ständigt.
10 comments:

monica sundvik said...

Jag gillar din soffa. Ja det är att pröva sej fram. tex dynor som är lätta att placera,jag vet själv hur jag ändrar och byter från rum till rum förrän det känns att nu är de som det skall vara. och många gånger är det fast i så lite förrän det känns rätt.
Ha det så bra!
Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

Lilja's Corner said...

Den passar himla bra mot soffhörnet, din nya matta!

Kamomilla said...

Vidvinkel! :)

Anonymous said...

Mysigt! Härlig filt du har på soffan där, matten är riktigt snajdig, var har du fyndat den? Jag hade åtminstone trivts i det där rummet :) Väldigt lugnande :)

alegni said...

Monica, precis så är det!

Nina, I think so, too. :)

Kamomilla, vidvinkel for the win, haha.

bymejohanna, tack! Pläden är från Hemtex. Jag kollade in den redan i vintras, men då var den för dyr för min plånbok. Jag blev jätte, jätteglad när den var nedsatt med 70 %! Mattan är från MiniMani.

Nilla Q said...

Jättefin matta! jag tycker hela rummet ser väldigt mysigt ut:)

Är precis likadan, vågar aldrig köpa nåt dyrt, för jag vet ju att det inte kommer gå särskilt länge innan sakerna byts ut...

Kram Pernilla

StrandviksVillan said...

Coolt!!
Störtgillar pläden och ser här ovan att den är från Hemtex :) Upp på önskelistan!
Jaa, jösses den där hjärnaktiviteten som slår till särskilt vid läggdags... fast jag tror jag börjar bli lite mindre inredningsnörd :P Kanske ändras senare i höst!

Hmmm... du har visst fotat med nya objektivet? Tycker det är vidare vinkel än förr...?

Hoppas jag snart kan hälsa på!?
Kramiiiis!

Anna-Lena said...

Ni har så fint i gästrummet! Jag kör enligt samma inredningsfilosofi som du - jag är alltför ombytlig för att satsa många slantar på prylar jag med säkerhet inte vill ha om ett år :-)

maria at inredningsvis said...

Vilken jättemysig blogg du har:) Har du bloglovin att följa med??

Om du vill ha skön inspiration för kontoret kan du kolla in min blogg idag:)

Ha en härlig vecka

LOVE Maria at inredningsvis.se - en blogg om inredning

alegni said...

Nilla, tack! Jag är ganska nöjd med rummet. Önskar bara att jag tog mig tid att tillbringa lite mer tid i det. ;)

AC, tyvärr är plädarna slut nu. Förra vinterns modell, vet du. Jodå, nya objektivet har fått jobba, och jag är riktigt nöjd med det.
Du är välkommen anytime! Kram!

Anna-Lena, tur att någon förstår mig! :D

Maria at inredningsvis, jovisst kan man följa mig på bloglovin. Ska kika in hos dig nu.