Sunday, 13 January 2008

Veckans sista matbild


Dagens mat gick inte av för hackor, sades det. Crèmefraichemarinerad lax med couscous och sallad. Faktiskt samma mat som vi åt på nyårsafton, men det är femtonåringens favoriträtt just nu, och vad gör man inte för sina små :)

7 comments:

Lenas pysselgrop said...

Voj mums!!!

Kamomilla said...

Det ser sablars gott ut det där. Det är en konst det också förresten, att få mat att också se god ut på bild!

Här åt vi igår flamberad innerfile av lamm och potatisgratäng (sån som på nyåret också) och idag har vi ätit hemrökt lax med vitlökspotatismos. Gubben testade också att röka en del av lammköttet som han marinerat i kryddor och brandy under natten. nam!

det testas en hel del här nu, för jag gav honom en mycket trevlig bok i julklapp. "På gästgivarns vis", en bok om gästgiveriet Forshem i Sverige. Den innehåller en massa kul läsning och härliga resept. Har blivit gubbens nya "bibel" säger han.

Nu ringde grannen och frågade om vi fortfarande har rum i frysen om vi vill köpa hjortkött. OM vi vill! Nu går gubben och gnolar och planerar nästa veckoslut. jag får väl välja vinet jag...

Ewa said...

Å va gott det där såg ut. Receptet mottages tacksamt. Hörde härom dagen att man ska äta fisk minst 3 gr/vecka, om man ska må bra. Hmm... Jag är så dålig på att laga fisk, ändå är det bland det godaste jag vet. Man har lite recept-torka bara.

Tusen tusen tack snälla du för den fina misteln som kom med posten i fredags. Ska lägga ut den på bloggen sen. Nu i helgen har jag haft lite fullt upp, så jag har inte hunnit eller orkat blogga. Nu vankas lite god söndagsmat, sedan TV-soffan för att ladda för ny arbetsvecka.

Hoppas ni har det bra.

Kramar
/Ewa

Ann-Catrin / finthemma said...

aå smarrigt... och här sitter jag och är lite småsugen!!!Vilka friskusar ni är...kul att se er på bild!!
Kramar A-C

Minna said...

mmmmmmmmmm vad gott!!

Minna said...

här sitter vi och pressar i oss mcdonalds mat, skäms på oss, men ibland får man fuska =)

trollmor said...

Åh lax, Får jag välja mellan kött och lax tar jag alltid lax.
Himla gott det såg ut.Ett recept vore inte dumt.
Här blev det stekt skivad älgkött med klyftpot.och babymorötter.
Hade ingen större inspiration på matfronten.
Kram ewa