Thursday, 24 April 2008

Urinerna


Idag har jag inget dagsaktuellt tema att visa, för jobbar man 13 timmar, orkar man inte tänka på så mycket annat.

Istället visar jag ett par bilder från ruinerna i Vasa (eller urinerna som vi kallar dem). På platsen där de står, grundades Vasa stad år 1606 av den svenske kungen Karl IX. Staden ödelades av en eldsvåda år 1852 och då byggde man upp en ny stadskärna där som centrum av Vasa nu ligger. När grabbarna var små, brukade vi åka till urinerna och åka med pulka och kälke nerför en "stor" backe som finns där. Dessvärre tror jag inte att de vill följa med dit med morsan och farsan längre.

8 comments:

Gårdsromantik said...

Härliga uriner - vill inte veta varför de heter så! hihi

Kram Maud

Kamomilla said...

Vad roligt att du urinerar för oss :D :D

trollmor said...

I Vasa har vi vart några gånger. På den tiden när färjan gick över kvarken och det var billigt att åka över.Den förlista Estonia åkte man några grr med.Har videofilm från just den båten.Seminarium var bra första halvan och andra halvan var si så där och det handlade om det goda värdskapet och det var gammal skåpmat som jag hade hört förrut.Det roliga var en kvinna som hade en information verkade så bekant och jag var tvungen till slut att fråga var ifrån hon kom och det visades sig att hon var ifrån mina hemtrakter.Räknade ut att jag hade nog inte sett henne på trettio år.Hon kände väl till mina föräldrar och att mitt barndomshem såldes i höstas och att det hade varit så många som ville köpa det.Rätt kul faktiskt.

Ha de bra
kram ewa

Lilith said...

Oj vad länge sen jag sist var dit! Borde faktiskt ta och fara dit någon gång, skulle vara intressant att se ruinerna med "vuxna" ögon! :)

junhe said...

ha en bra kväll och tack för historiebilderna =) kram junhe

Hans said...

Det är St. Maria kyrkas ruiner som ses här på dessa bilder.
Mera info kan man hitta här:
http://www.vaasa.fi/Default.aspx?id=384376

latara said...

Uriner - ha ha ha!

Ruiner fascinerar! Inte långt från oss finns en liten bondgård som har en alldeles egen ruin bakom knuten..! Ser ut att vara en gammal kyrka eller liknande som står på deras tomt som ett vackert, gammalt skelett..! Jag är så klart avis så att det svider, jag vill också ha en egen ruin!

Ha det så bra i helgen!

Kram, Karin

ginga said...

Minns du vem spm började tala om uriner??
Det var när vi var till Danmark som BM sa att mamma vill bara titta på uriner, bra att det har gått i arv.
Vi såg också "smultronställen" det var Motorhotell, men jag uppfattade inte, hörde dåligt redan då