Thursday, 19 February 2009

Försvarstal

Det är alldeles för lugnt i min bransch nu och det ger mig alldeles för mycket tid att fundera på hur jag skulle vilja förändra vårt hem. Just nu lägger jag ner en hel massa tid på att besöka och inspireras av alla underbara inredningsbloggar som finns där ute. Att jag sen inte kan låta bli att köpa hem tidningar gör ju saken etter värre. Sen är det ju ett våldsamt stort problem att det inte finns tillräckligt många trevliga inredningsaffärer i stan, vilket betyder att jag surfar på alla tänkbara webbshoppar också. Och klickar hem en del prylar...

Fast å andra sidan - jag är redan medelålders (ringer illa i mina öron trots att jag gillar att bli äldre), barnen börjar bli stora och kräver inte så mycket längre och vi har inga lån, så varför skulle jag inte unna mig saker som gör mig glad? Dessutom reser vi aldrig och eftersom jag jobbar hemma, behöver jag inte köpa en massa nya kläder stup i kvarten. Ni fattar väl att jag försöker rättfärdiga mitt "kostsamma" inredningsintresse ;-)
Ändå har jag dåligt samvete.

Körsbärskvistarna jag tog in häromdagen kostade i alla fall ingenting... *nöjd*

8 comments:

Livet på Sjögård said...

Nu då jag ser bilden kommer jag ihåg att jag glömt köpa Tove... :)

Jag förstår precis ditt resonemang :)

trollmor said...

Njut av ditt dyrbara intresse.
Det är väl skönt att kunna unna sig något då och då.
Kram ewa

StrandviksVillan said...

Just det där numret av D&T har jag också bläddrat i idag, ljuvligt!

En sån sak som kvistarna kan ju göra så mycket för ett rum! Jag njuter faktiskt lite extra när "ny" inredning inte kostat något (fått, ärvt, hittat i gömmorna...) eller om jag fyndat billigt. Jag får dåligt samvete om något varit för dyrt.
Men jag tycker absolut du kan unna dig pga alla orsaker du räknade upp :)

Lena said...

Det är farligt att sitta hemma och ha tillgång till internet och webshopar... här går mina pengar till hobbymaterial... farligt det också..

Kamomilla said...

Ni får gärna ta över våra lån! ;)
nej, men njut, det är ju härligt att kunna unna sig!

Sabina said...

Du ska inte ha dåligt samvete. Man ska unna sig lite trevliga saker nu och då, om man har möjlighet till det och det får en att må bra! Vi lever ju bara en gång, vetja!
Kram S.

Sjöboden said...

Hej!
Håller helt och hållet med dig!
Man mår bra av att ha det vackert hemma.

Kram C

zinkbaljan said...

Tja!
Näej du ska inte ha dåligt samvete för det, unna dig du det är du allt värd!!! :)

Jag tog åxå in körsbärskvistar häromveckan de håller på att slå ut.Fint!
Kraaaam