Tuesday, 17 February 2009

Många

Många irriterade tankar har passerat mitt huvud sedan igår. För tre veckor sedan beställde jag läkartid och fick en tid idag, den 17:e. Igår blev jag uppringd från hälsocentralen och fick tiden avbokad eftersom läkaren själv insjuknat. Någon ny tid hade damen som ringde inte att erbjuda, eftersom hon ännu inte fått listan på mars månads lediga läkartider. Det tar följaktligen åtminstone två veckor till innan jag får träffa en läkare. Man ska nog inte vara allvarligt sjuk i den här kommunen.

Ikväll får vi besök av vår läkarvän från Ystad, men han har sportlov, så jag kan ju inte antasta honom med mina frågor.

Dagens bild har inget med läkare att göra.

10 comments:

trollmor said...

Förstår din ilska. Tror att det är likadant överallt.Tycker mest synd om dom gamla och dom som inte har mun med sig.Min fot är ju bara ett exempel på hur inefektiv sjukvården är.Om jag hade varit anställd tex på en butik där jag inte själv kan styra min arbetstid skulle jag aldrig kunnat jobba utan tvingats vara sjukskriven om man nu hade fått det.I morgon ska jag till den där fotspecialisten och jag är väldigt spänd på vad som händer.Det är ett halvår sedan den remissen skrevs från akuten. Remissen från vårdc hade en väntetid på 57 veckor i prioritering.? Det ansågs inte tillräckligt akut.
Kram ewa

Huset på landet said...

Jaha, det är likadant hos er...Jaa ring om några veckor då vi har fått nya läkartider. Och om några veckor: -Vi har tyvärr inga tider kvar till den här månaden...Det är därför som privatläkarmottagningarna blomstrar! Här slipper man inte till akuten i första taget heller. Sambons bror höll på att stryka med för nån månad sen då han fick malaria efter en resa till Gambia. Då han ringde till akuten och var jättesjuk tyckte de han skulle stanna hemma och "avvakta". Nåja, sen bar det iväg med ambulans i ilfart.

Maria said...

Ja, det gäller att hålla sej i skick låter det som....har själv inga såna problem nu men vem vet när min tur att ilskna till på vården kommer :O/

Bokstaven har jag köpt vid blossom i Jeppis...de hade många att välja på....kanske du hittar i nån nätbutik.....

Maria said...

Jo, där fanns bla M,B,&,8,2,5 (minns inte alla)....plus olika rosiga, tjockare bokstäver som man fick beställa vilken bokstav som helst....Ja, i den affären finns många bokstäver ;O)

Maria said...

Kanske du hittar dem här om du skaffar dej ett inloggningsnr.
http://blossom.winbasonline.se/FI/

Lotta said...

Nej vad tråkigt!
Det enda effektiva tror jag är att åka dit och säga att man inte åker därifrån innan man fått hjälp... tyvärr. annars får man ljuga ihop nåt allvarligt.. inte kul heller. Hoppas det löser sig!
KRAM

Sabina said...

Det är som du säger, man borde aldrig bli sjuk för det tycks vara samma problem överallt med långa köer och väntetider. Hoppas du får en ny tid snabbt, trots allt.
Ja, vi har verkligen haft tur med gubbarna som inte har tummen mitt i handen, och jag skulle nog gärna beställa en stjärna av min man också. Bara han inte hade så mycket annat att göra!

A home far away said...

Nää de fina bilderna hade sannerligen inget med läkare att göra de var sååå fina!

Här funkar sjukvården superbra, jag saknar inte landstinget i Sverige...

Ha en fin dag

Kram Gunilla i Singapore

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons said...

Inte ska man behöva vänta så länge..
Kram Lotta

Lilja's Corner said...

Åh.. Man förstår ju att också läkare kan bli sjuka, men man tycker ju att dom kunde ha tagit reda på när dom har nya tider.

Jag tog fasta på vad du skrev till mej om att jag ska ta den försvunna idéboken som ett tecken på att ta det lugnt ett tag. Du har så rätt. Jag rusar från ett projekt till ett annat utan att se nån helhet. Så nu ska jag varva ner :)

Husen i senaste inlägget finns i Örnsköldsvik. Jag var dit på ett möte förra veckan.