Thursday, 21 May 2009

Färdigmålat

Nu är terrassmöblerna som ska stå ute i trädgården äntligen färdigmålade. Och jo, de blev visst vita till slut. Egentligen är jag lite obekväm när det gäller användningen av ordet trädgård då det gäller vår egen gård, för jag föreställer mig att en trädgård är en välplanerad, välgjord och välansad helhet. Vår gård är mera sporadiskt och/eller slumpmässigt uppbyggd, fast egentligen passar det oss utmärkt, för vi är inte så där överdrivet trädgårdsintresserade, förutom att vi gillar möjligheten att skörda egna grönsaker och potatisar mot slutet av sommaren. Lite blomsterfägring är heller inte fel, men endast i den utsträckning att maken inte ska behöva känna sig stressad över vattningen ;-)

Vår yngre son är nerlusad av pollen och har stannat hemma från skolan de senaste två dagarna. Igår tvingade jag honom dock att fika med mig i "trädgården", men hur lyckat var det nu av mig att tvinga honom ut på gården och in under björkarna när det är just björkpollen har mår sämst av? Det blev i alla fall en extremt kort fikastund, för ni ser säkert att utbudet inte var så stort den här gången.
16 comments:

trollmor said...

Men vad fint och frächt det blev.
Har en möbel som jag tog hemifrån mina föräldrar och funderar starkt på att måla om och när jag nu såg dina bilder så ska jag faktiskt göra det framöver.
kram ewa

Vita ljuva tankar said...

Så snyggt det blev! Vilken härlig plats ni har möbeln på (om man nu inte är pollenallergiker vill säga, stackars sonen).

Måla om utemöbeln är inget man vill göra varje dag, eller hur? Ganska så jobbigt.

Kram Linda

Galleri MochB said...

VITT och fräscht och så somrigt det ser ut i din FINA trädgård ;O) Håller med dej till punkt och pricka angående trädgården. Helst skulle jag vilja ha en vild sommaräng men det funkar ju inte riktigt... Men vet du just NU händer det saker hos oss i vår blivande trädgård. Grävskopan anlände halv åtta i morse och nu skopas det för fulla muggar kring husknuten....:O)

Galleri MochB said...

... och jag sitter och bloggar ;O)

StrandviksVillan said...

Ser härligt ut! Och just sådär är väl ändå de flesta gångerna man fikar, snabbt och inte så stort utbud :P
Vår dotter har också kraftig björkpollenallergi (grad 5/6) men hittills har det ändå gått rätt bra, började medicinera för ett tag sen.

Så föreställer jag mig att vår gård blir också, sådär lagom "mittemellan". Det ska få vara lite naturellt här och där ;)

Ha en skön dag Ingela!
Här packas det för fullt då sonen ska på stafettkarneval imorgon.
Kram A-C

Kamomilla said...

Det blev jättefint, ert möblemang. Jag såg ett liknande framför ekotori och hade gärna köpt och målat det men äh, det var personalens egna.... Vad besviken jag blev. Jag skulle vilja ha ett sånt framför lusthuset där pergolan står.

Lilja's Corner said...

Jag tycker att en helt perfekt, välansad, organiserad trädgård är... tråkig! Va härligt det ser ut med trädgårdsmöblerna under björkarna - that's my kind of garden :) Men va synd om sonen! Vilken tur man har då man slipper pollenallergi!

Jenny said...

Hej Ingela!
Så fina möblerna blev o vilka snygga foton, ser ut som de är tagna ur ett inredningsmagasin!!

Vacker pump man skymtar där bakom möblerna oxå!

Stackars din son, har själv pollenallergi och hade det jättejobbigt för några veckor sedan..här har det redan blommat ut som tur är! Hoppas han slipper eländet snart!

Ha en jätteskön helg,
Kram Jenny

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons said...

Samma här..mer spontanitet i trädgård..det gillar jag. jösses vilken snygg grupp. Kan jag komma kl 16, fika?
Kram Lotta

Taina said...

Jag behöver inte fixa till det så mycket hos mig. Jag kikar in hos dig istället och njuter av dina vackra bilder! Det blev jättesnyggt med vitt.
Pollen har vi gott om här. Ja, vad har man inte mycket av här...
Trevlig helg, nu blir jag tyst på bloggen några dagar.
Kram

syssi said...

Sommarfräscha möbler, inte behöver de vara alla sju sorter varje gång. Sådan servering på sådan plats skulle nog vara härligt:) Usch för pollenallergi:(
Lagom e nog bäst både med trädgård å annat.

Lotta said...

GÖÖÖÖÖRFINT! (på ren västgötska!)
KRAM!

Skimrande kristaller said...

Så fina möblerna blev!! Sån skillnad! O en härlig somrig dukning där också. Ha det så gott. Kram Lenita

Sjöboden said...

Så himla tjusiga de blev!!!

Kram C

Stjärnor & Champagne said...

Oj vad fina dom blev. Det ser så somrigt ut. Hihi har likadan skålar från IB Laursen.Hemsk mamma som tvingar ut barnet bland pollen fniss.

Kramis Anne

Sabina said...

Jag tycker att er trädgård ser riktigt fin ut! Och så fina möblerna blev!!! Där skulle jag kunna sitta och dricka kaffe varje dag och njuta!
Ha en skön helg!
Kramelikram S.