Saturday 6 February 2010

Flygfärdiga?

De som känner mig trodde väl aldrig att den dagen skulle komma när jag anmäler att vi bokat en utrikesresa till hela familjen. Nu har det i alla fall hänt, och i vår ska vi ut på resa. Maken och jag ska efter 26 år få återse den engelska huvudstaden. Då, för 26 år sedan, var vi där nästan samtidigt, omedvetna om varandra förstås.

Nu vill jag ha tips på saker man absolut inte ska missa när man väl är där. De vanligaste sevärdheterna har jag/vi sett, men finns det några pärlor som måste upplevas?

32 comments:

Vekarus said...

Onnittelut Reinoista! Ja hyvää matkaa! Ehdotuksia en valitettavasti osaa tehdä, sillä omasta matkastamme taitaa olla jo viitisentoista vuotta.

Lyckoslanten said...

Men så trevligt för er! Jag har rest mycket, men London har jag missat. Min son var där för några veckor sedan, ofrivilligt eftersom hans flyg till Marocko inte kunde avgå p.g.a. snöoväder. Nåja, han diggade mest att få se Abbey Road studion där Beatles hade spelat in sin musik. Man ska ha något att se fram emot! ♥ Ann-Lis

Galleri MochB said...

Var där för xxx antal år sedan, och minns att jag nästan sov mej genom chess musicalen... Var en yngling då och förstod inte bättre ;O) Han jag bor med drömmer om London var och varannan dag, men då i fotbollens tecken... Ni får säkert superkul!

Kamomilla said...

*DUNS*
jag trillade av stolen!!

Ska du gå på flight terapi först? berätta för mig sen hur man kommer över den där hemska rädslan som jag också har!!

Sådär i övrigt är det ju fantastiskt!!

syssi said...

Vad roligt:) Kan inte ge tips för jag har aldrig varit där.

Gugis Pärlor said...

Hur kul som helst! Jag har varit i London minst fyra ggr. Där kan man inte ha tråkigt... Besök gärna nån fin musikal och se er omkring på British Museum. Covent Garden var åtminstone förr ett måste! Min man
och jag förlovade oss i London i början på 90-talet och jag läängtar verkligen dit igen...

StrandviksVillan said...

Men oj så roligt!!
Även min man pratar då och då om en resa till London, trots att han har flygskräck, men det avståndet kan han tänka sig tydligen.

Hihi, skrattar åt Kamomillas kommentar :D

Ha en riktigt trevlig helg!
kram-kram!!

Karin Rush said...

How fun!!!!! Have a wonderful time. :) Would you "swing" over to MN on your way?

alegni said...

karin > sure, just give me a couple of extra weeks off and a bucketful of money ;)

Anonymous said...

Kew Gardens är ett måste på våren om du är trädgårdsintresserad, går att ta metron dit!!

Signe 1 said...

Åhh jag är så avis på er, jag ääälskar London!! Vi var ju där i somras hela familjen:-) Njut av staden och av varann, men det är jag övertygad om att ni gör!:-))

Kram Sofia

Odin said...

Vad härligt! Jag har aldrig varit i London, men om jag skulle ta mig dit, så vet jag exakt vad och vem jag skulle vilja träffa, om det sen går är en helt annan femma.
Jag skulle ju vilja besöka min favoritkock Jamie Oliver:-))
Allt annat i London saknar betydelse. Nå kanske vaxkabinettet eller vad det heter, där de har alla kändisar som vaxdockor.

Blir det en vår eller sommar resa?

junhe said...

trevligt med en londonvistelse =) vi drog dit på vår bröllopsresa för snart 13 år sedan...tänk vad tiden går... vi var på vaxcabinettet, vi var på kungliga teatern och såg fantomen på operan, shoppingstråket- harrod´s (man hinner inte så mkt på en vecka)
ha en trevlig resa/ kram junhe

Elzie said...

Åh vad roligt det lät med en resa till London. Dit hade jag gärna rest också, men maken vägrar!! Han gillar inte städer. Och resa själv vill man ju inte.
Hoppas du får en bra tid där.
Kram Elzie

Sabina said...

Nä men!!! Akta så du inte får mer-begär efter resan, och ingenting håller dig hemma längre :)
Vad kul ni kommer att få. London är en härlig stad, där finns ju hur mycket som helst att se... och shoppa! Tror du domdär väskorna rymmer allt du ska handla.. hihi!
Kram S.

Jenny said...

Hej Vännen!
Vad kul att ni ska ut o resa! I London har jag inte varit på länge, det var väl -92 jag var där sist:)

Finns ju jättefina museum och så kommer jag ihåg London Dungeon, ett slags vaxkabinett med skräck/tortyrkammare..hu!! Undrar om det finns kvar??
Jag hade nog inte vågat gå in där nu på "äldre dar", hihi!

Kram Jenny

Helenas Hem -Om livet på landet said...

Jag har tyvärr aldrig varit i London så jag kan inte lämna tips.
Men vad KUL för er!!! :)

Tack för ditt besök hos mej och för ditt pepp.
KRAM

Jes/Vita villa vila said...

Hej vännen,

Å vad mysigt med London! Jag älskar London. Har varit där flera ggr.

Missa inte Notting Hill, Covent Garden, Liberty (anrik galleria/butiker) samt en tur till Harrods!

Ha en underbar resa! Det finns såå mycket att uppleva i London!

Kram/Jes ♥

Nyanser av vitt said...

Hej min grönögda vän
Jag älskar London. På lördagar är det en otrolig marknad på hela Portobello Rd (Notting Hill). Camden market är ett måste. Musicals förstås om ni orkar och känner för det. Harrod's är en turistfälla tycker jag men kanske ska ni dit i allafall
KRAAAAM

Livet på Vestergård said...

Vad roligt att ni ska ut och resa! Man ska möta sina rädslor heter det ju. Du är modig och det kommer att gå hur bra som helst !
När vi var till London -04 var det bara över en helg så det blev de vanligaste sevärdheterna som Covent Garden,Picadilly Cirkus, Madame Tussauds,Houses of Parliament,Big Ben,London Eye,Tower Bridge och ett besök på Harrods. Oj, nu vill jag gärna besöka London igen :)

Skogsdoft & havsbris said...

Nämen åh vad roligt! London är en fantastisk stad som jag också gärna skulle besöka igen vid tillfälle. Det jag själv inte vill missa vid Englandsbesök är de fantastiska bokhandlarna, vilket utbud! :O Det finns massor att se i London, har själv bara hunnit se en bråkdel... Älskar England och hoppas få visa maken detta underbara land en vacker dag!

♥ Fyra årstider said...

Underbart..resa är livet!
Kram Lotta

Nettan said...

Va kul! London ä ju en favorit! Har inte så många tips mer än de där vanliga antar jag..fleemarket i Nothinghill och coventgarden..sen ä det ju så mysigt å bara strosa omkring..å shoppa såklart!;-)
Ha en riktigt trevlig rsa!
Kram Nettan

Pink and white dreams said...

Hej Ingela,

var i London i mitten av januari, då var det mest arbete men lite fritid hade vi ju. Camden town var lite häftigt, men jag sku inte gå dit jättesent på kvällen. Covent garden hör till en av favoriterna. Skaffa er ett subway kort som ni kan resa på hela tiden, det är så superenkelt att ta sig fram med tunnelbana och på det sättet hinner man se så mycket, om man inte gillar att gå överallt...
Om ni inte har hotell ännu så är Kensington ett mysigt område.
Gå o kolla musikalen We will rock you, som handlar om Queens musik, den var helt fantastisk. Där kan man t.o.m. dricka öl etc. i publiken.Man kan beställa biljetter på förhand väldigt enkelt på nätet och bara lösa ut dem sen. Ju tidigare man beställer desto billigare är det.

kramar Sabi

ps. att flyga är jätteskoj, njut av det!

Karin Rush said...

Okay - I'll give you a couple extra weeks off and as soon as my money tree blooms I'll send some over. :)

Annika said...

VAD roligt för er att komma till SWINGING LONDON!!!
Jättekul!
Jasså, du är tungt flygrädd...Jag tycker inte heller det är så kul, men det kommer att GÅ BRA!!!!
Have fun!!
Kram!!

Vanilla said...

Har ni strövat runt i Notting Hill? Annars är det verkligen ett hett tips om det är fint väder! :-)

Vem är jag.. said...

Hallå hallå!

vad härligt!
Vi har oxå sgt att vi ska åka till london men det har inte blivit av...men vå får väll se när det blir av!

Kram Lisa

trollmor said...

Å London ! Nu blir jag lite avis. Var där för ca tjugo år sedan i december. En upplevelse. Det finns ju så mycke att se där men välj ut något som du/ni tycker verkar spännande.När vi var där åkte vi ut på landsbygden en del och så ett besök på Fergussonfabriken, det var lite kul.
Kram ewa

Nilla Q said...

Underbart! Du kommer tycka det ær vært det, jag lovar! Vi var vældigt "turistiga"nær vi var dær, men covent garden tycker jag ær mysigt, finns många matstællen runtomkring också. Och som du kanske førstått - Camden Market ær underbart!

Ursækta de konstiga bokstæverna! ;) Jag ær ju i Danmark.

Kram Pernilla

Malin - I min trädgård said...

Jag tycker att höjdpunkterna när vi var därr förra julen/nyår var Portobello Road och sedan en liten guidad båttur på Themsen... det tyckte vi var mysigt :-). Hoppas ni får det riktigt skönt!

Kram M

soffi said...

Nämen wow!