Friday 23 July 2010

Dilldagen

Idag är stora dillskördardagen här. Jag har suttit i solen och rivit dill som jag ska frysa in för vinterns behov. Själva stjälkarna fryser jag skilt för sig, dem brukar jag använda när jag gravar fisk.

Igår köpte jag lite jordgubbar igen. Fotade dem i en skål jag fyndade i vår skattgömma i vintras tillsammans med sommarens mest väntade köp - våra nya vinglas. Som jag sökt dem. Jag har vänt ut och in på alla affärer i trakten, men jag borde ju ha förstått att jag skulle åka till mina hemtrakter för att äntligen hitta rätt. Jag lyckades slå sönder ett glas i affären, men det fick affären stå för - jag hade ju inte betalat glaset än ;-)

Förra veckan bakade jag gladeligen till artonårskalaset, men efter att ha ställt mig på vågen igår insåg jag att det får bli lite mindre av den varan framöver. Jordgubbstårtan och muffinsarna bakade i de nyinköpta (med 70 procents rabatt) silikonformarna får avsluta dagens inlägg (och sommarens bakverksintag tänkte jag skriva, men i det fallet kan jag inte stå bakom mina ord, för jag har en ny silikonform på kommande, och den måste förstås testas när den anländer. Ganska bums till och med.)


11 comments:

Snäckskalsdalen. said...

Hej!
Först när jag såg på bloglovin att du gjort ett nytt inlägg så såg jag bilden och jag såg dillen och jag såg.......julrosen.....jag HAR nya glasögon men tydligen inte tillräckligt bra.....det var ju den fina paprikan!!!!
Härligt att kunna skörda!
Ja, märkligt men för mycket tårta....varför är det så med allt som är mumsmums....
Agneta kramar

Livet på Vestergård said...

Om du haft dilldag så har jag haft blåbärsdag!
De där glasen har jag också sökt, utan resultat. De är så vackra.
Vågen har jag inte vågat stiga på på länge :S
Det blir att ta nya tag till hösten med mat och motion...det finns alltid skäl till att inte börja i dag :)
Kram Kicki

LenaEva said...

SOm alltid vackra bilder=) har inte kikat in på några dagar men nu hälsar jag på=)
KRAM

StrandviksVillan said...

Det var snygga glas det!
Mumsiga saker du har bakat, förstår du inte kan hålla tassarna borta från dom ;)
Ha så skönt på stugan med din pussgurka, hihi!

Nyanser av vitt said...

Vad duktig du är som fryser in för framtida behov. Snygga vinglas.
Äsch strunta i vågen...man har bara ett liv :O)
Sköt om dig
Kram Agneta

Odin said...

Min dill borde ha skördats förrän jag åkte på semester, nu var den redan för lång, så jag tror jag skall försöka mig på att så ny. Om den hinner bli något är en annan sak. Marängtårta med jordgubbar!
Tänk vad du kan snåla med:-))

Idag skall jag på loppis!

Kramisar

C said...

Jordgubbstårta är ju så gott! Och det är ju nu man måste passa på, när det finns färska jordgubbar. Sen i vinter finns det ju bara frysta eller vattniga utländska, så då kan man låta bli istället! Jag passade på att laga en tårta när jag hade namnsdag med mitt andra namn. Syrrans sambo var lite förvånad över namnsdagstårta, men man måste ju hitta på sina ursäkter...; )
Kramar, C

Karin - Mina Rum said...

Mycket smarrigt som du visar. Det är lätt att det blir lite för mycket av det goda såhär på sommaren. Men man måste ju få fira alla namnsdagar, det fina vädret och sommaren i allmänhet med lite gott!
Kram!

Louise said...

Oj så goda dina bakverk ser ut!!! jag har precis samma problem som du....det har blivit alldeles för mycket av allt gott och det har hämnat sig ordentligt;( Inte kommer jag igång med något motionerande heller, usch ja mej...
Vinglasen är vackra. Min favvo-inredningsaffär har likadana men modell större och i dem har butiksinnehavaren också haft tuikkun. Riktigt tjusigt! den gamla skålen som du fyndat ur gömmorna antar jag att är en arabia, pigg i vilket fall som helst! ha det skönt på stugan!

trollmor said...

Så härligt med att få skörda. Har varit så dålig på att blogga och även att lämna kommentarer men det är lite intensivt här på hemma fronten och jag hppas på att det snart blir normala dagar här.
Må så gott i sommaren
kram ewa

Stjärnor & Champagne said...

Vad du grejar och fixar....Hoppas att allt är bra med dig och din familj. Här regnar det och inte blir man gladare av det...Ha det bäst/ Kramkram Anne