Sunday, 29 August 2010

Vi har gjort Åbo med omnejd

Den här helgen har vi avlagt ett besök i min forna studiestad Åbo i den sydvästra delen av vårt land. Maken och jag hade ursprungligen tänkt åka till Stockholm över ett par dagar i veckan som kommer, men i och med att vår äldre son måste åka ner till Åbo för att frånvaroanmäla sig på universitetet (han ska börja studera historia, men ska göra sin militärtjänstgöring nästa år), bestämde vi oss för att slå flera flugor i en smäll och byta stad. Det lustiga är att vår bröllopsresa för 20 år sedan gick just till Åbo för att jag skulle frånvaroanmäla mig på samma universitet, fast av en annan orsak. Maken och jag bodde till och med på samma hotell nu som då för 20 år sedan.

Efter att vi skjutsat sonen till akademikvarteren och ätit lunch på stan, skiljdes våra vägar och vi fick en "romantisk" helg på tumanhand. Hur romantiskt maken tyckte det var att springa i inredningsaffärer i dagarna två är en hemlighet han håller för sig själv.

Efter att vi skannat hyllorna i inredningsaffärerna i stan (dåligt utbud) åkte vi ut till Adalmiinan Helmi i Pemar. Inte heller där hittade vi något tillräckligt intressant, förutom fåren som betade alldeles utanför fähuset som blivit ombyggt till affär.


På kvällen hälsade vi på sötaste Selma och hennes familj. Är det faktiskt tillåtet att vara så gullig som hon är?


På lördag morgon styrde vi kosan mot Pargas, som trots sin ringa storlek har förmånen att ha tre mysiga inredningsaffärer. Först besökte vi Villa Wenla, därefter Tre små rum och till slut Mosters inredningsbod . Äntligen hittade jag något att ta med mig hem!Efter att vi plockat upp ungdomen i Åbo styrde vi kosan lite norrut mot Reso och Ikea, men innan Ikeabesöket åkte vi några kilometer inåt landet för ett besök på Loviisan aitta , också det en affär inhyst i ett gammalt fähus. Där fanns verkligen mycket ögongodis, men inte ens där hittade jag mer än en artikel som måste få följa med hem. Antingen har jag blivit kräsen eller så har jag redan allt jag behöver. Eller så får jag skylla på förkylningen som inte riktigt släppt taget om mig än.

Tittar ni riktigt noga på bilden ser ni maken på väg ut ur affären. Jag gick faktiskt ut före honom. Det om något säger väl att jag blivit lite mätt på affärer efter två intensiva dagar i "storstan"!

22 comments:

Galtholmen said...

Det låter som om ni har haft en helt underbar helg tillsammans maken o du. Ser dessutom ut som om ni hittat riktigt roliga ställen att shoppa på. En sådan helg skulle jag mycket väl kunna tänka mig tillsammans med min man...
Kram
Ulrika

StrandviksVillan said...

Det var många länkar att besöka för oss läsare! :D
Haha, verkligen kul sammanträffande med en "repris" efter tjugo år!!

Önskar dig en fin ny vecka! kramelikram!

Lyckoslanten said...

Tycker det där låter som de romantiska resor jag har med min man! ;o) Han ska ha en fjäder i hatten din man! Va' mycket ni hann med, det vi fick läsa om i varje fall!
Bra tips och hoppas nu att förkylningen släpper sitt grepp!
Ha en bra vecka! ♥

Gugis Pärlor said...

Konstigt vart ödet för oss? Roligt att ni fick återuppleva gamla minnen och mycket hann ni med ;O) En sådan helg kunde jag också gärna tänka mig. Nu har du fått uppleva alla inredningsbodar som jag bara drömmer om!

Kram Gugi

Skimrande kristaller said...

Låter som bra dagar det där.Kul att ni hamnade på samma ställe som för tjugo år sedan. Det ser ut som mysiga affärer det där. Ja, man hittar inte alltid nåt, för min del tror jag det beror på att jag börjar bli lite kräsen o man vill inte fylla hyllorna här hemma på brädden ☺ Ha det gott. Kram Lenita

Vardagslyx said...

Oj, vad ni farit runt! Och jag som tyckte jag varit effektiv...

Kram pernilla

Jenny said...

Hej Vännen!
Vilken härlig helg ni haft du o Mr Alegni:)

En sån söt Selma!

Kraam Jenny

Huset vid ån said...

Vilken härlig helg ni har haft...Och vilken gosig prinsessa, söt som en karamell! Må så gott! Kram Therese

Jojo said...

Känner igen känslan..
I somras var vi i Sundsvall och hälsade på släktingar. I och med det blev det en del spring i butiker, men tyvärr led jag av sviterna från ögon inf. och dunder förkylning så det var ytterst få saker jag orkade handla med mig hem. (Även om massor med butiker var fyllda av härliga saker).

Annars låter det ju som om ni fått en fin helg! :)

Kram /J

syssi said...

En riktig nostalgitripp, kanske den förde med sej lite romantik;) Härliga stugor fotade du i varje fall, fast inte innehållet var i din smak:)

Galleri MochB said...

Vilken mysig helg ni haft :O)
Ångrar nu att vi skippade Pargas i somras när vi var där i nejden... Kanske nästa sommar ;O)

Lotta said...

Åbo , ja! Det är en tid sen jag strosat omkring där. Oftast(läs de senaste 6 åren) har jag bara strosat omkring i hamnen... på väg över till Åland!
Märker själv nuförtiden att jag allt som oftast kommer tomhänt ut från div inredningsaffärer. Men sen igen om jag hittar nåt så vet jag på direkten att den ska jag ha..
Ha en fin vecka.
Kram,Lotta

Teija said...

No jopas te oottekin putiikkeja kierrelleet!! Eikö ookin ihana tuo tre små rum? Ja loviisan aittakin! Onneksi ei aina tuu tehtyä ostoksia, johan se huusholli täyttyis kokonaan.

Mukavaa viikon alkua!

Livet på Vestergård said...

Ni har verkligen hunnit besöka många trevliga platser!
Det är ju det att man redan har så mycket saker som gör att man blir lite kräsnare för vad man handlar. Men ibland slår köplusten till som det gjorde med Mateusporslinet :)
Kram Kicki

Snäckskalsdalen. said...

Tack för din kommentar, känns bra att ha en riktig frände i sina beslut!
Vilken helg och så mycket fint och mysigt! Vackra bilder som vanligt!
Nu drar jag ut i lingonskogen, det är där jag hör hemma. Tror jag!
Agneta storkram

Odin said...

Det låter som ni har haft en riktigt trevlig och mysig helg på tumis gubben och du. Din man blev väl som min brukar bli ibland, helt förvånad över att jag kommer ut ur en inrednings affär tomhänt.
Därför lämnade han på efterkälke för att se om han kunde hitta något;-D

kram på Er!

Monica said...

Han verkar ha bra tålamod din make att hänga med till diverse inredningsbutiker!:-)
Låter som en supertrevlig helg.
Ha en fin måndag!
Kram Monica

Ullis said...

Vad roligt att ni hade en fin utflykt till mina "gamla" hemorter, dvs Åbo & Pargas.
Krya på dej!

Louise said...

Mysigt med romantisk helg "i repris" :) Du har en jättefin ny header! Vilket program gör du dom i? jag har använt paint men tycker att fotona förändras och blir gryniga ;(

Taina said...

Du har nog allt man kan tänka sig redan. Hahahaha! Sista bilden säger ju allt...

Kramar!

VallyP said...

I want a house like that! I LOVE the sheep pics, but then I love sheep anyway.Hope you are well Ingela!

Annika said...

Vilken härlig helg ni hade i Åbo!!
Och den gick helt i inredningens tecken, förstås!
KUL att Pargas hade så mkt att bjuda på i den vägen...
Och ett besök på IKEA hanns med också.
Kram!!
GRATTIS till 20 årig bröllopsdag!!