Tuesday, 4 January 2011

1/2011Hallå, kära bloggvänner, och god fortsättning på det nya året! Vet ni hur trist (och svårt) det är att försöka låta bli att sätta sig vid datorn? Den som är mitt bästa (och i princip enda) arbetsredskap och framför allt min viktigaste kanal ut till omvärlden. Min arm kvider av smärta de korta stunder jag återupptar kontakten med omvärlden. Min omgivning vill att jag kontaktar hälsovården, men jag brukar försöka låta kroppen läka ut av sig själv, så jag ska ge den en sista chans ännu.

Förra veckan var jag i stället social i verkliga livet. Jag hade en träff med en bloggkompis på stan och handlade bland annat lyktan på bilden här ovanför. Maken och jag hälsade på hans släktingar och vi hade besök av söta Selma med föräldrar från Åbo.


Nyårsaftonen tillbringade vi hos goda vänner och vi blev bjudna på så god mat att jag nästan började gråta på kuppen. Efter maten kom årets roligaste sällskapsspel Rappakalja fram och det kunde vi inte slita oss ifrån under resten av festen. Jisses, så kul det var! Vi var så inne i spelet att vi inte ens tog oss tid att hedra övergången till ett nytt årtionde på stående fot, utan skålade bara in året i förbifarten medan vi koncentrerade oss på våra förklaringar till de märkliga orden i spelet. 

Vis av erfarenheten har jag insett att det inte lönar sig att bjuda på nyårsdagsmiddag den första januari, utan att det är lite smartare att skjuta upp måltiden med en dag eller så. Det gjorde vi alltså detta år. Det blev en trerätters för fem pers på söndag, och alla åt med god aptit. ;-)

25 comments:

Tigris Predikantan said...

Vackra bilder. Hoppas armen blir bra snart!
:)

Lotta said...

Snygg dukning. Vist kan det vara bra att skjuta på det hela. Scårt att komma tillbaka till vardagen efter alltätande och julfirandet... men av denna veckan är det för mej ju bara ons kvar. Sköönt!
Ha dej bra,
Lotta

RockMom said...

Vilken vacker dukning!

God fortsättning på det nya året till dig och din familj

Sanna said...

vilka fina bilder! Vacker nyårsdukning och söt flicka! Snygg lykta du köpt också. Hoppas armen blir bra snart!

Annika said...

Inte kul med armen, usch och fy! jag är som du, försöker låta kroppen läka. Men ibland måste man ju iväg.
Vilket trevligt nyår ni hade.
Rappakalja är så KUL!!! ja, tiden flyger då man spelar det!!
Jättefin dukning, och smart att INTE bjuda på nyårsdagen. Årets seeegaste dag fär många :)
Kram!!

Ann-Mari said...

Vacker nyårsdukning! Önskar dig ett snabbt tillfrisknande!

Ann-Mari

Syssi said...

Fina bilder. Hoppas armen blir bra så du kan jobba å hålla kontakt med "omvärlden".

Louise said...

Trist med armen ;( Hoppas du får bukt med den för vi tycker att det är trevligt när du är dator-social ;)

Lilith said...

Att hålla sig från datorn brukar tyvärr vara nästintill störtomöjligt... Hoppas du lyckas hålla armen i vila i alla fall och att den blir bra så du slipper anlita hälsovården!
Låter som ett väldigt kul spel det där, kanske man borde ta och skaffa det själv någon gång? Har trillat dit ordentligt på spelfronten, önskar bara att vi hade mer spelvilligt sällskap... För vad är roligare än att spela bort en stund (eller två...)?
Vilken vacker dukning! Det är ju trevligt att dra ut på festligheterna lite också, så vardagen inte kommer emot alltför snabbt! ;)

Nette Cecilia said...

Så synd med din sjuka arm,kanske borde det komma ett eller annat stick i den ,vacker dukning du gjort ,krya på dig Nette

Lyckoslanten said...

Låter som om och jag vet att livet utan dator går bra i helgtider. Vi har vid flertalet tillfällen tillbringat tid med spelet "Pärelabarin" och Morjens-spelet blev helt förbisett. Spelet du nämner låter som något man borde införskaffa!
Ha en skön trettondagshelg! ♥

Ullis said...

Vilken snygg lykta!
Hoppas att din arm mår bättre snart!
Kram, U

En vacker vardag said...

Jag ser att lyktan har hemmastadgat sig. Den är ju såå fin!

Hoppas det nya året har börjat bra. Kram

Gugis Pärlor said...

Datorn tycks orsaka ett som annat... om det inte är abstinens så är det något annat ;O) Rappakalja låter kul! Det har jag aldrig spelat... Du har hunnit med mycket i mellandagarna och vacker dukning till middagen!

Kramar Gugi

Monica said...

Låter inte roligt med in sjuka arm. Hoppas den självläker. Min man har haft liknande problem och tvingades vänsterhandsanpassa datormusen.
Trevlig trettondagshelg!
Kram Monica

Moster och jag said...

Jätte fin dukning!!
Men inte tycks det alls vara bra med din arm. Blir säkert att besöka nån läkare.
Men snart får vi avnjuta en ledig dag igen:)
Ha det bra! kram!!

Kamomilla said...

Jättetrist det där med armen. Var exakt gör det ont?

Jättefin dukning, hade gärna varit gäst där...
Men jag lever på hoppet att vi ses i sommar!

Bella said...

Vilken fin dukning och lyktan var ju ett riktigt kanonköp, jättefin :)

Nu hoppas jag verkligen att det onda i din arm ger med sig, annars kanske ett besök hos farbror doktorn inte vore så dumt... Ska väl egentligen inte säga något, är precis likadan att läkaren väntar man med att gå till tills det är ett absolut måste, men det är lätt att var klok när det gäller andra!

Ta hand om dig

Kramar Bella

Odin said...

Får verkligen hoppas att armen blir bra snart. Jobbigt när det tar långtid och man vill så mycket och kan så litet. Här blev det en lugn nyårshelg hemma med familjen.
Får ta igen med gäster och matbjudning senare i år.

Krya på dej kramisar!

Annies Blå said...

Vilken fin lykta och söt Selma :).
Rappakalja har vi också tillbringat åtskilliga timmar tid med, bästa spelet jag vet :).
Kram/Annie

Vardagslyx said...

Hej Vännen!

Så roligt att få läsa ett inlägg från dig trots att du väl egentligen borde hålla dig ifrån datorn. Hoppas armen blir bra snart!!

kram Pernilla

Galleri MochB said...

Låter som en toppenkväll ;O) Och så fint du dukat! Hoppas armen blir bra fort, inte roligt när någon kroppsdel värker :(
Kram Mia

StrandviksVillan said...

Härligt med en sån rolig kväll!!
Vilken vacker dukning du hade gjort - undrar när jag ska ha tid med nåt sånt...?

Fortsätt ta det lugnt nu så armen får bli bra!
kramkram!

Snäckskalsdalen. said...

Kul med spelet där i övergången till det här året!
Fin liten flicka och fin lykta!
Hoppas du vilar dig bra snart.
Agneta kram

Tina said...

Hör du... det där med armen ska du ta lite allvarligare. Har läst igenom texten och hittat stället där du beskriver smärtan ;o)) (första gången jag besöker din blogg) Beskrivningen passar så perfekt in på min onda arm som jag varit sjukskriven för i 6 veckor. Doktorn och fysioterpeuten sa att jag fått en inflamation av överansträngning och jag fick inflamationshämmande tabletter plus att fysioterapeuten tejpade min arm på nån vänster... ;o) Och jag har fått direktiv om hur jag ska sitta vid datorn för att armen inte ska överansträngas. Så om du tänker fortsätta jobba med datorn är det nog bra om du tar kontakt med fackfolk som förstår sej på onda armar....

Lycka till!!

Och det är en trevlig blogg du har!