Wednesday, 12 January 2011

Kär i kök


Eller nåja, inte är jag kär i vilket kök som helst, utan i mitt eget. Det är nästan mitt drömkök. Om alla önskningar hade kunnat uppfyllas, skulle jag också ha en köksö och plats för en gammal soffa, typ den här, men p.g.a. utrymmesbrist får jag nöja mig så här. Och det gör jag ju egentligen. Bilder från köket har ni sett förr, men eftersom jag inte kan se mig mätt på det, tänkte jag att ni kanske också vill glutta på det litet igen. Om inte alla, så åtminstone de läsare som nyligen hittat hit.


Jag drömde om ett nytt kök i många, långa år. Det gamla hade jag också valt och planerat själv, men som jag sagt tidigare ändras min smak - som vissa anser - alltför ofta. Dessutom var det mörkt i köket året om med de bokfärgade skåpen som gick ända upp till taket. Nu är köket ljust och luftigt, men att det skulle ha blivit roligare att laga mat i det nya köket kan jag inte direkt påstå. Matlagningen är en lika stor plåga (?) varje gång.


Eller plåga och plåga. Jag gillar att laga mat när jag har tid, vet vad jag ska laga och har alla ingredienser hemma. Idag blev det två goda grönsakspajer - den ena med vanlig botten och den andra med kolhydratsnål botten. Jag har fått ett sådant där ryck med kolhydratsnål kost igen. Dessvärre kommer det att skita sig till helgen när vi ska fira sonen som fyller 20, men det är bara att ta nya tag igen nästa vecka. Kolhydratsnåla tag eller någon annan typ av försök att minska midjemåttet. Vi får väl se.


Det var några tvivlade att jag talade sanning när jag påstod att jag inte smakade på alla nio sorter på Nils kakbord. Faktiskt så räknade jag sorterna, och det blev bara tre plus en halv pepparkaka. :-) Maken till ståndaktighet har jag inte upplevt på länge. Hoppas det fortsätter lika bra.


33 comments:

Tigris Predikantan said...

Om du visste hur jag längtar efter ett nytt kök, ett fräscht! Idiotiskt att vi fått en vattenskada som sätter stopp för köket.Vi skulle precis till att. :(

Vekarus said...

Ei ihme että olet rakastunut! Kaunis on keittiösi! Ehkäpä mekin jonain päivänä saamme uuden keittiön...

Kaunista on myös Nilsin luona!

HannasVirrVarr said...

Det är verkligen härligt ljust i köket nu, vad skönt att du också själv är nöjd. Det är så ofta man inte är det :)

Ullis said...

Vilket härligt kök du har!
Tyvärr bor vi i ett rätt nytt hus (byggt 2004), med ett kök som nån annan har valt, så jag misstänker nog att jag får vänta ett tag på "mitt eget kök".

Lena said...

Underbart är det ju att känna att man verkligen fixat till nåt som man riktigt gillar! Och jag håller med de andra, det är supersnyggt!

Gugis Pärlor said...

Wow... Det är ljust, vackert och framförallt rymligt! Ett drömkök!

Kram Gugi

Lilja's Corner said...

Du har all rätt att vara stolt över ditt kök! Ser precis ut som taget ur ett magasin.

Jag försöker mig på att leva kolhydratsnålt nu. Det gick riktigt bra före jul och några kilon for puts väck, men nu har jag liksom tappat taget om det. Och ett stort problem: Vad äter man som snacks typ en fredag kväll? Tips?

Syssi said...

Skulle lätt förälska mej i ett sådant kök:) Ljust å härligt, fast matlagarlusten inte alltid är på topp.

Heidi - Suklaamarenki said...

Ihana on kyllä keittiösi! Hauskoja juttuja pisti silmään, kiva heijastus tiskikoneesta ja silmälasit Kellong´s purkkien päällä. Näitä jaksaisi katsoa vaikka joka toinen päivä :) Ja mahtava itsekuri, edelliseen postaukseen viitaten ♥

Så Vitt Jag Vet said...

Jag känner igen känslan att njuta av sitt kök....
Du har ett vackert kök. Gillar öppna hyllor...
Jag fick längta länge innan jag fick vårt nya kök. Kom byggande av sommarstuga emellan.....
Kraam
Sanne

Louise said...

Om man skulle vara lagd åt det otrogna hållet kunde man nästan bli kär... ;)

Lotta said...

Fint som bara det....ett riktigt drömkök....

lyckobo said...

Oj jääädrans, nu blev jag också IN LÖÖÖV !!!! Underbart härligt kök, tror inte jag sett det i sin helhet förut!? Gillar inte själv heller sådär värst mycket att laga mat, men i ett sådant kök,så KANSKE... ;)

All The Things I Love said...

Ditt kök e verkligen fint! Vårt kök är det enda som jag är missnöjd med. Försöker trösta mig med att vi inte skall bo här för alltid :)
Lycka till med ätandet. Själv försöker jag mig på cambridge. Är inne på andra dagen och ger snart upp! Mat skall tuggas, inte drickas :)

Johanna said...

Jag fick ideér till vårt eget kök från dina bilder och nu är jag nog säkert lika kär. Vårt saknar ännu några inredningsdetaljer. Kram juli

Ann-Mari said...

Förstår dina känslor :-). Vackert och med fina personliga detaljer! Ett riktigt hemmets hjärta...

Åppå Källbackan said...

Nej, jag kan inte annat än hålla med om att ni har ett förtjusande kök! Och jag har full förståelse till din kärlek :) Skull jag ha ett sånt kök skulle jag också vara kär ;)

Hälsningar från Nykaabi!

Melker pappa said...

Snyggt kök ni har!!

Odin said...

Ni har ett mycket vackert och stilrent kök, så jag förstår att du är förälskad i det. På vissa nya saker som man får kan man ibland inte riktigt se sig mätt och vad är väl bättre en det. Men som jag brukar säga (sen när jag tröttnat på mina gamla saker som jag en gång älskat) : "man är väl inte bättre en att man kan ändra sig."

Kramar till dej!

Teija said...

Sun keittiö on kyl niiiin ihana!! Ihan syystä saa olla rakastunut <3

Hanna said...

Lovely!! Jag skulle också vara kär i köket, om jag hade ditt kök :)

Ha d gott!
Kram Hanna

villasukka said...

Onpa sulla ihana keittiö, tilaa niin mukavasti.
Minullakin on jo pitkään muhinut keittokomeroni temontti ,pieni ja ahdas, ei säilytystilaa riittävästi....... yritän nyt tässä jossain vaiheessa budjetin saalliessa uudistaa.

Mukavaa talvipäivää sinulle Ingela.

Skimrande kristaller said...

Det där köket kan man inte se sig mätt på! Det är så fint o jag förstår att du är nöjd med det. Själv drömmer jag också om ett nytt kök.. en dag kanske...☺ Man ska aldrig sluta att hoppas ☺ Vilket underbart hus du visar i ditt förra inlägg, otroligt charmigt! Ha det gott. Kram Lenita

LenaEva said...

Ditt kök ÄR jättefint!!! Visst är det härligt?!?!? Jag njuter av mitt med fast det är två år sen vi gjorde om det! Igår städade jag ut julen och hängde upp vårgardinerna och lite ljusrosa blommor o sånt, SÅ härligt nu även om jag njutit av det röda o murriga så längtar jag efter att få lite ljusare nu!! KRAM

Livet på Sjögård said...

Då när vi planerade köket ville jag oxo ha öppna hyllor, så där som ni har men fick hårt motstånd av gubben.... än idag kan ja lite sucka och harma mej över att jag gav efter, speciellt när jag ser ditt fina kök. ja sku bo i det om jag kunde, så fint e de ;)
och tack för kramen! :)

Signe 1 said...

men ingela, jag förståår att du är kär i ditt eget kök för det är liksom awesome!!! så fint!! hade gärna fikat där med dig vännen, och smakat på alla dina goda kakverk:-))

stora kramen s

Livet på Vestergård said...

Du har verkligen ett helt underbart kök! Önskar att jag hade väggutrymme för fler öppna hyllor i vårt kök...
Kram Kicki

Galleri MochB said...

Du har verkligen ett drömkök!! Kunde leva med det där jag också ;O) Häftiga plattor på spisen. Dom lade jag inte märke till vid mitt besök...

Lilja's Corner said...

Tack för snackstipset! Här ska skrivas inköpslista :)

Annika said...

Ingela, DITT kök är MITT drömkök!!!
HELT underbart fint, och så totalt i min smak!
JAG bara gapar och önskar!!
DÄR skulle jag gilla att laga mat!! SOM bara den!!!
KRAM!!!

anna of sweden said...

Ser ut att vara hämtat ur en inredningstidning. Så fint!

♥ Fyra årstider said...

Å himmel vilket snyggt kök du har. När kan jag komma på middag *ler*.
Kram Lotta

Lissu said...

Ihana keittiö! Kunpa meidänkin keittiöremppa alkaisi pian!