Thursday, 20 January 2011

Sånt man funderar på


Jag försöker avgöra vilket jag gillar bättre - smällkalla soliga vinterdagar som dagen när jag fotade bilden ovan i uterummet eller varmare dagar med ymnigt snöfall, och jag kan lugnt konstatera att jag ogillar bägge varianterna lika mycket. Dock är det bara att försöka stå ut och - när det känns riktigt illa - att försöka drömma sig bort till sommar och sol, till dagar när det ser ut så här runt omkring oss:


eller så här:


Idag ska jag få hämta ut ett paket på posten. Det vi har på gång är att förvandla den utflyttade sonens rum till gästrum. Jag har inte riktigt klart för mig än hur det ska se ut, men vissa planer har jag förstås och har nu beställt hem litet nya textilier till sängen. Jag väntar på att sonen ska tömma rummet på sina egna prylar, därefter ska jag måla väggarna. Jag måste dock hejda mig tills armen blir helt bra igen, och jag kan berätta att den verkar vara på god väg.

14 comments:

RockMom said...

sommar...Härliga tanke.. ;)

Spännande å få göra om hemma, väntar på å få se bilder sen vartefter det framskrider

Signe 1 said...

ÅHH vilka fina bilder du har tagit vännen!! och sommar, hääärliga tanke!! Åhh vad jag toklängtar nu!!!:-)

Må gott!

Kram S.

En vacker vardag said...

Åh, paket låter spännande! Jag fick också paket igår - med scrapgrejer :) Tänk så olika det kan vara. Jag älskar vintern och den klara luften. Så är det ju så himla vackert ute också. Hi, hi.

Hoppas armen repar sig snart! Kram

Teija said...

Oi jestas mikä laiturikuva!! Niin, oishan se kesä aika kiva :)

Laittelehan sitten kuvia uudistuksesta, jookos.

Annika said...

Underbara bilder...
Men vinterbilderna är så fina, och jag är faktiskt väldigt avis på er som har riktig vinter. Sommaren kommer även iår. LOVAR :-)
KRAAM!!

LenaEva said...

Så Roligt att höra att armen är bättre!!Jag är ju mer en vintermänniska så jag gillar både snöfall o kyla...Värme är däremot inte min grej.. Skulle nog ALDRIG åka till tex Thailand... Jag gillar när jag kan klä mig efter temperaturen o går den över 23 grader så går det ju liksom inte att anpassa sig mer än att ligga i skuggan o flämta o längta efter snö:) Däremot så kanske jag hellre tar värme än den där förbannade isen som blev efter senaste tödagarna! snö o kyla -JA tack, isgata- nej för h-vete;)
KRAM på dig från mig som trivs nu när det är soligt o 5 minusgrader:)

Snäckskalsdalen. said...

Alltså. Vinter är det ju häromkring och då tycker ju jag, som sagt var, både om kylan och snön. Men om det ser ut som på bilden med båten, ja, då är det helt underbart, men jag tycker fortfarande det är VACKRARE med snö.....men vi kan väl fortsätta vara vänner ändå????
Fantastiska bilder!
Skönt höra att armen blir bättre, det är ett elände med värk.
Kul att få se vad du gör med sonens rum!
Kramar

Nette Cecilia said...

jag fick idag värre saker att fundera på än vinter eländet ,trevligt för dig att göra om rum ,borde börja med ett rum jag också,till din arma arm krya på dig,Nette

Louise said...

Längtar också!!! Roligt med arm-nyheten! ;)

Vform said...

Hej alegni!
Vet du vad ... ska vi inte ha dom där kalla och trista vinterdagarna, så skulle vi inte heller njuta av sommarn när den kommer!
Den som väntar på nå´t gott ....
Lycka till i gästrummet, det blir säkert bra!
Trevligt veckoslut!

Odin said...

Vilka vackra foton! Härligt när man kan drömma sig bort ibland.
Nu har du ju ett skojigt projekt frammför dig, när du får göra om och planera i sonens rum.
Väntar på att få se bilder sen!

Trevligt, skönt veckoslut vännen!
kram

Åppå Källbackan said...

Här är något för dig Alegni ;) http://arenan.yle.fi/video/977301

All The Things I Love said...

Vilka härliga sommarbilder!

Du har antagligen rätt i att man tröttnar om man äter samma bröd för länge, men som tur är så ÄÄÄÄLSKAR jag frön och nötter av alla de slag så jag har redan varierat med andra frön i :)
Jag varierar även med oopsies, även om de är ganska smaklösa!

StrandviksVillan said...

Same same but different.
Ja, alltså dom två första bilderna. Jag föredrar nog den andra bilden, utan snö. Jösses, det var verkligen tufft med snö ni har fått!! Inte alls lika mycket hos oss.