Monday 7 February 2011

Vinterdessert


Igår var det back to basics efter resan dagen innan, och som sig bör på en söndag, var det också efterrättsdags. Jag rörde ihop smält mörkchoklad med mascarpone och dekorerade med apelsinklyftor. Gott blev det! Ganska stabbigt, men gott. Sedan måste vi givetvis testa limoncellon som efterefterrätt. Mmm...


Så här fint (?) har vi det här fortfarande. Solen skiner, men det är fortfarande vinter. Än är våren långt, långt borta. Suck och stön. Kanske jag gillar snön i mitt nästa liv...

13 comments:

Sabina said...

Mums vad gott det ser ut, igen en gång!
Kul att ni fick hem allt ni hade siktat in er på från Ikea. Korgstolen är bara för fin!!! Kanske jag borde åka ett varv till Ikea snart...
Ha en bra måndag, trots kylan ;)
Kram S.

StrandviksVillan said...

Påminner om desserten jag gjorde i lördags, men jag blandade smält vit choklad med vaniljvisp och lade apelsinbitar i botten av glaset.
Oj om man skulle orka göra efterrätter varje söndag... men uppskattat skulle det så klart vara ;)

Jodå, jag tycker fortfarande det är vackert ute och så får det förbli tills barnen haft sportlov - men SEN får det verkligen smälta bort!
kramis!

Syssi said...

Frestelserna fortsätter, nam. Pumpen drunknar snart i snön;)

Annies Blå said...

Här brukar vi också ha efterrätt på söndagar, så ditt recept ska provas. Ser både gott och snyggt ut!
All denna snö ja, även en inbiten snöälskare börjar få nog, eller som dottern uttryckte sig när hon tittade ut genom fönstret i går och det snöade "Näe, mamma tycker det räcker nu!" (man får akta sina ord när hon är i närheten för hon snappar upp allt och minns bra).
Hoppas du får en bra vecka trots snön och kylan!
Kram/Annie

Lyckoslanten said...

Så lyxigt och vackert det ser ut med desserten och vintern får du också att se så vacker ut genom din lins! ;o) Nu ska jag hålla mig en vecka från det goda, tror jag!
Vet du vi gillade nog inte pjäsen, den var för dråplig (den ena hantverkaren efter den andra strök med). Men som tur är jag inte 100 på det andra inhemska så mycket sållades bort! Den fick dåliga recensioner som sig bör!
Ha det bäst! ♥

Annika said...

Men vilken vinter!!
Ja, underbart!!
Jag vet att du är lite less, men jag tycker det ser underbart ut.
Efterrätten såg YUMMI ut!!
KRAM!!

Margot said...

Så gott det ser ut, värt att testa! Visst är man less på vintern nu, vill ha vår!!
Idag har jag postat ditt paket så du borde få det om någon dag!
Hoppas du hittar nåt smaskigt i kakboken:)
Ha en fin måndagkväll!
Kram Margot

Nette Cecilia said...

Ser smarrigt gott ut det du rörde ihop,blev nästan chockad över snöbild från dig,bra gjort,kramis Nette

Helenas Hem said...

Lät (och såg) underbart gott ut. Men det får man bara äta på lördagarna! ;)
SNÖ har vi alldeles för mycket av också. Men igår sken solen så att det droppade från taken -helt underbart med vårkänslor i februari mitt i all snö! hihi
KRAM

Liljas Corner said...

Oj du din gottegris som får det att vattnas så i munnen på mej! *slurp*

lyckobo said...

Tänkte just gå till kylskåpet och ta en joghurt, men känns liiite tråkigt jämfört med din smarriga dessert,mmm!!! Visst e vintern fin, men e trött på den nu, precis som du! Hade en helsikes natt förra natten då vi trodde att taket skulle rasa, det bara brakade i takkonstruktionen!!! Men läget verkar vara under kontroll enligt en expert från vår husleverantör som var och kollade hos oss idag...pust! Vill ha vår! NU!!!

Unknown said...

ser gott ut!
synd att inte sonen fortsatte med teater, men han kanske tar upp det igen på äldre dar =)
själv började jag först nu för två år sen och tycker det är jätte roligt!
ha de bra!
kram

Ann-Catrin said...

Hej vännen!

mums säger jag..och så vackert att servera i kaffekoppar så där.
Min favoritkombo är just choklad!apelsin.
Vad duktig du är som gjort limonceööo... jag har en köpeflaska här hemma som vi fick av kusinerna från Italien.
jag marinerade jordgubbar i den.. det var smarrigt men lite väl"spritigt"

Många kramar
Ann-Catrin

i nästa liv ja.. detsamma säger jag..