Friday, 24 February 2012

Färgchock


Utifrån de bilder jag visat från vårt hem på senare tid märker jag att vi ser rätt svartvita ut, så i dag tänkte jag bjuda er på en riktig färgchock. Hoppas ni inte svimmar av allt det färggranna på vår kökshylla! ;-) Ni ser ju vilken färg som tycks vara förhärskande i vårvinter. Det här är ungefär så långt jag kan gå med det blåa i dagsläget. När vi byggde vårt hus för 16,5 år sedan gick det mesta här i blått. 


Jag minns att en av grannarna en gång sa att det skulle bli synd om gubben den dagen jag tröttnar på blått, och jag vill nästan påstå att han hade rätt. Numera har jag rensat undan det mesta i den färgen, och allt koboltblått glas har jag sålt på loppis. Huset är fortfarande ljusblått, och även om jag många gånger tänkt att vi ska byta färg den dagen huset ska målas igen, så tror jag inte att jag klarar av att byta färg. Vårt hus ska helt enkelt vara ljusblått. Så är det, och så kommer det att förbli.
11 comments:

StrandviksVillan said...

Dom hyllorna kan man stå länge och titta på!
Du har en riktigt fin samling porslin - aj lajk!

kramkram!

Taina said...

Åh Ingela, OM husköpet går igenom så får du komma hem till mig och hjälpa mig med inredning. I huset är färgchock bara förnamnet...

Ha en trevlig helg!

Kram

Annika said...

Måste återhämta mig från chocken, haha!
Nej, men du har så fint...
DU borde komma hit då vi ska göra om vårt kök.
I love yours!!!
Kram!!!

All The Things I Love said...

Vilket fint porslin du har!
Ps: nu kan jag äntligen kommentera din blogg igen utan att öppna den i ett nytt fönster! Under en längre tid så gick det inte att kommentera den om man kom via bloglovin.

Lilja's Corner said...

Mitt flickrum var blått, så jag hade fått nog av den färgen redan innan jag flyttade hemifrån. Men ljusblått är en sån fin vinterfärg som nog finns hos oss också just nu.

Vackert, vackert mycket vackert där på din hylla!

Lyckoslanten said...

Det har inte funnits mycket ljusblått hos oss med undantag av sönernas babykläder ;o) och porslin. Men jag tycker ju att ditt hus är fint utifrån också och det som finns på kökshyllorna är väldigt läckert! ♥

Ann-Catrin said...

hej vännen!

Färgchock..ojoj.. hihi du är för rolig du.. pastellchock i såna fall och en mycket ljuvlig sådan..
jag smälter för allt sånt där det vet du..
Så fint och vårigt!!

ha nu en fin helg med din kära och i ditt "blåa" hus

Kram
kram
kram
Ann-Catrin

Kamomilla said...

Trevliga kärl du har- såna i ljusblått skulle passa här också :)

trollmor said...

Känns vår i bilderna. Pastellfärger är jag själv lite svag för. Just nu våndas jag över vad för färg jag ska ha på en fondvägg i vardagsrummet. Vi ska göra göra om alla ytskick från golv till tak och givetvis blir väggarna vita igen men ska bryta av med någon färg. Har ännu inte hittat fondtapeten med woaw effekten på mig.
Kram ewa

Vecka - Vecka said...

Mycket fina saker i fina färger! Påminner lite om vår kökshylla.
Ha en skön helg!

cina said...

Hej på dig! Följer din blogg sporadiskt och nu måste jag bara kommentera för vi byggde också hus för 16 år sen och den dominerande färgen här hos oss var också blått. Nu har det byts ut i sakta mak, några små detaljer finns kvar men största delen har jag också sålt på loppis. Du har en riktigt trevlig blogg och underbart hem:)