Monday, 13 February 2012

Söndagsmat

Hallå, allihopa! Jag tror faktiskt att det är första gången sedan denna bloggs start som jag haft en hel veckas paus mellan inläggen. Den främsta orsaken är att jag har haft, och har fortfarande, ont i högra armen ända från nacken ner till fingrarna, så jag har försökt minimera tiden framför datorn så gott det gått. Med varierande resultat eftersom jag också haft en hel del jobb, som jag givetvis har prioriterat. Kameran har också fått vila, förutom i går, då gubben och jag var ute på en fotoshoot (kolla här. Vem har förresten sagt att inte också gamyler kan leka och ha kul?) och då jag förstås måste föreviga maten och min nya Greengateform.


Desserten hittade jag på medans jag tillagade den. I botten på glasen har jag Annas lantkakor som jag först doppade i vanligt kaffe och sedan bröt i mindre bitar. Ovanpå det har jag en blandning av mascarponeost, vispgrädde, vaniljsocker, socker och citronsaft och allra överst hallon som jag blandat med lite florsocker, kört med stavmixer och därefter silat för att få bort fröna. Det blev helt ätbart. 

Förrätten bestod av vårrullar som jag den här gången friterade i stället för att baka i ugn. De blev faktiskt mycket godare så här. Skalet blev mycket krispigare och lättare att bita i. Vårrullarna var ett beställningsjobb av rekryten, som vi fick nöjet att ha hemma i ett och ett halvt dygn i helgen som gick. På lördag är det vår tur att åka för att hälsa på honom på garnisonen.

13 comments:

Hans said...
This comment has been removed by the author.
Livet på Vestergård said...

Vilken fin bild ni gjort! Jag förstår att det är du som är fotograf.
Det ser riktigt läckert ut det som bjöds hos er i går. Du kunde öppna restaurang eller bli fotograf om du tröttnar på ditt nuvarande jobb :)
Jag har också för tillfället en arm som inte alls vill att jag jobbar på datorn. Vi får hoppas att det är övergående.

Hans said...

"...helt ätbart.."
Var nu inte så förbenades blygsam! :)
Till det kan jag bara säga att "ä feijla int naa hädä..."

För oinitierade måste jag väl berätta att mitt citat är det bästa beröm för matlagning man kan få i byn där jag växte upp.

En vacker vardag said...

Mmm, det ser jättegott ut! Vårrullar är ju så goda. Kommer alltid att tänka på London när jag ser dem.

Hoppas det reder sig med slagsidan!

RockMom said...

Man blir ju jämt så hungrig och sugen då man tittar in hos dig...

StrandviksVillan said...

Namnam! Jag gjorde jordgubbskräm igår, med vaniljglass till.

Än en gång: vi borde absolut bo närmare varann! Då kunde vi nu ha suttit tillsammans och ojojat oss över våra krämpor ;)

Sköt om dig vännen!
kramkram!

Lilja's Corner said...

Det verkar vara allmänt förekommande med krämpor i blogglandia nu. Inatt låg jag och höll mig om huvudet och skrev inombords p.g.a. en skärande huvudvärk. Bättre är det idag, men jag känner mig lite mör.

Efterrätten ser riktigt smarrig ut. Hos oss blev det apelsin- och banankvarg, he fäila it heldät na :)

Kul att ni busar åpå, gubben och gumman ;)

Snäckskalsdalen. said...

Nästa gång, kan du inte säga till i god tid då, så man hinner över och kan snylta till sig lite av den goda maten - jag blir toksugen när jag ser det!
Och gratulerar mannen din till den fina medaljen och så tycker jag att hans skivalbum smäller lite högre än Townsends, det tycker jag allt.
Och så, var rädd om armen och hela vägen, sånt är så jobbigt!
Agneta kram

Annika said...

Mums vad gott det ser ut!
Men inget kul med armen :-(
Hoppas att den snart, snart bättrar sig.
Kram!

Kris said...

det vattnar sig i munnen på mig ;)
fina bilder!!
Glad vändag :)

Vform said...

Mumsfilibabba ... kan riktigt 'se' hur gott det smakat!
Sköt om dig!

Bella said...

Ååh, så gott det ser ut :)

Kul att få ha rekryten hemma, men tråkigt att du har så ont. Har du gjort något särskilt som orsakat smärtan eller är det en förslitningsskada? Hoppas du kan få hjälp och att du snart har mindre ont.

Kramar Bella

Kamomilla said...

Vad stilig han såg ut! Hälsa honom det för jag kunde inte kommentera på hans blogg, av ngn anledning.