Wednesday, 22 February 2012

Fettisdagsgott


Självklart kunde jag inte motstå en bulle i går under självaste fettisdagen, men plus i kanten för mig som inte bakade en hel plåt med bullar, utan nöjde mig med att köpa hem en per mun som skulle mättas. Fast erkännas bör att jag blev litet besviken, för den så kallade mandelmassan smakade ingenting. Äkta mandelmassa har jag inte påträffat i köpebullar på många år, och det beror väl på att så många människor är mandelallergiker, men litet mera mandelessens i den där fejkmassan skulle inte skada. Åtminstone inte mina smaklökar (som förmodligen redan är skadade, eller bortskämda).

För den som inte noterat det själv kan jag meddela att våren är på väg. I går hade vi tretton grader i vårt uterum när solen gassade på som bäst. Och mest. Snart får vi börja äta där ute igen. Cannot wait!


5 comments:

Kris said...

God morgon!
Vi hade +14 ute på terassen, solen gassade direkt på termometern men iaf.
Barnen fixade egna bullar av halvfabrikat i går. Med sylt, har själv varit allergisk mot mandel och har inte lärt mig äta den ännu!
Kul med ditt inlägg från Dragsvik, min son var där förra våren, 1/2 år, vilkat var bra så kunde han börja studera nu på hösten.
Tycker att pojkarna ser så unga ut på bilderna! Men det e de ju noog egentligen...
ha en bra dag!

blommor och kvistar said...

här uppe i nordnorge är det bara en grad kallt, men ojoj så det kommer snö!! det vräker ner! hoppas det kommer i regnform hemma!

kram
susanne

Annika said...

Men, så får de inte göra...
Mandelmassan gör hela bullen!
Isf får de göra specialsemlor till de som inte tål mandel.
SUCK.
Helgerån!!!
Men desto mysigare med uterummet!
Härligt att det börjar anas vår!
Kramar!

Lilja's Corner said...

Mmm... Jag har ätit alldeles för många fastlagsbullar den här veckan, och nu har vi ännu en massa grädde som "måste" ätas upp...

Tack igen för titten igår, det var roligt att träffas, om än bara en kort stund!

Ann-Mari said...

Visst är våren på väg, fast det kändes inte riktigt så när jag kom hem från gymet igår och fick börja ett ännu jobbigare pass med att skotta snö...
ha det fint, och tack för dina fina ord hos mig :)
kram
Ann-Mari