Friday, 23 March 2012

Present och plåga


Den som följt min blogg en tid vet att jag är svag för kökshanddukar. Den som följt min blogg en tid vet säkert också att den här devisen är något jag verkligen tagit till mig och försöker leva efter (om än med varierande framgång). Hur glad tror ni inte att jag blev när en kombination av dessa två plötsligt en dag dök upp i min postlåda? Det är en väninna, och bloggläsare, från min gamla hemstad som ville glädja mig med denna uppskattade present. TusAnns tack igen, Ann!

Den där magundersökningen i onsdags, den var nog det värsta jag varit med om hittills. Visst gjorde det ont när jag födde mina älskade söner också, men då var jag målmedveten och visste att jag snart skulle ha det mest underbara resultatet av smärtan. Den här gången hade jag inget sådant att se fram emot, smärtan var närapå olidlig, och jag önskade mig så långt pepparn växer ifrån det där undersökningsbordet under en timme och en kvart. När allt var klart hade jag klart för mig att det där, det tänker jag inte utsätta mig för flera gånger. Hur glad blir man inte då när läkaren säger att det blir återbesök om ett år. Jag trodde marken skulle rämna under mig. Jag ska verkligen göra mitt yttersta för att slippa gå igenom det där en gång till. Och jag fattar inte att min gubbe klarat av samma undrsökning nio (!) gånger utan att klaga. Karlar som brukar vara så mycket ynkligare än kvinnfolk. I skrivande stund, ett och ett halvt dygn efter ingreppet, känns min mage fortfarande mörbultad. Ajaj, stackars mig.

16 comments:

mammaxtre said...

Stackars dig.

Handukan är jättefin. Skulle passa perfekt i mitt kök på landet :-)

Ha en toppenfin dag

Snäckskalsdalen. said...

Snyggsnygg handduk och färgen gör mig glad.

Så du har undersökt magen. Undrar vilket håll det varifrån. Jag tycker synd om dig att det var så obehagligt. Usch!

Kramar

Hans said...

Dendär typen av undersökning är inget nöje precis. Det är nånting som man bra kunde ha som straff åt tjuvar och bedragare.
Jag kan bara trösta de som måste utsätta sig för dendär tortyren att det faktiskt lättar lite från gång till gång eftersom man blir bättre förberedd på vad som skall hända och hur olika moment känns.
När jag akut utsattes för dendär behandlingen första gången var jag halvt medvetslös av utmattning (nåjo, min grundkondis var nog inte den bästa efter nästan en månad med diarreer var 20:e minut...) och smarta samt bokstavligen simmade i min egen svett.
Numera är det nästan så att jag anser ett tandläkarbesök vara värre än coloskopi. Om man undantar magsköljningen på förhand som jag inte direkt diggar...

Annika said...

Fasiken...
USCH!!
Henskt.
Här i USA vet jag att man söver innan. Jag har själv kört min granne till och från.
En lätt sövning, och sen är det klart.
Tror det är bra.
USCH, här rekommenderar man en sådan undersökning från 50.
Förstår att det var OTÄCKT!!!

Men en snygg handduk fick du, det är bra :-)

KRAMAR!!!

Ann-Catrin said...

hej vännen!

men usch.. jag har också hört både skräckhistorier och de som inte tyckt det var så farligt..
kan det inte bero på hur man ser ut inuti...jag menar vi är ju olika skapt
har hört att många sjukhus erbjuder lättnarkos för såna undersökningar
Tycker absolut du ska be om det till nästa gång..
men tänk inte på det nu.. ett helt år tills dess.
men en fin handduk har du fått.. tänk jag är också så svag för just kökshanddukar.. vi är lite lika du och jag va!!

Ta väl hand om lilla magen nu och trevlig helg
Ann-Catrin

Vecka - Vecka said...

Usch låter inte trevligt..
Men fin handduk du fick som plåster på såren!
Trevlig helg!

Anonymous said...

Hejsan!
Har själv Colitis Ulceros och går på dylik undersökning vartannat år. För mej har också själva undersökningen varit ganska smärtsam, men inget emot vad tarmtömningen har varit. Det värsta jag vet är att dricka det äckliga ämnet...får kväljningar av bara tanken och det slutar alltid med en massa spyande...yäääk!! Nästa gång jag skall på undersökningen kommer jag att få smärtmedicin under behandlingen för annars får ju inte läkaren nån arbetsro när jag ropar och ojar mig ;-)
Så, be om smärtstillande via dropp nästa gång du måste på undersökning, det har du rätt till!
Vi har säkert smalare tarmar än männen+ att samma längd tarmar är inklämda på mycket mindre område, därför är det mera smärtsamt för oss.
Du klarar det med galans nästa gång!!
Trevlig helg önskar jag dig från öknen!!
- Ingela -

alegni said...

Hej Ingela!
Tack för tipset om att begära smärtstillande, jag undrar bara om den hälsocentral där undersökningen genomförs har sån service.
Min man har druckit Colonsteril när han tömt sin tarm, men jag drack en ny sort som heter Moviprep, och då räckte det med att dricka bara två liter (och den smakade citron), så det var ju betydligt lättare.
Trevlig helg önskar din namne!

Kamomilla said...

Men hudå vännen vad du gått igenom. När jag var tretton gick jag igenom det och då var jag nog bussigt nerdrogad faktiskt. Så stå på dig nästa gång!

Stor kram.

The Rosegarden in Malevik said...

Riktigt cool handduk :)
å missa nu inte......

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

Förra veckan var det 110 fina bloggar .
Det är kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
HÅkan

Linda said...

Oj hua! :( Låter helt fruktansvärt! Fin kökshandduk har du fått!

kramkram!

trollmor said...

Så fin Handuk. Du får tänka nu att vad skönt att den hemska undersökningen är över. Jag brukar tänka så efter jag har varit till tandläkarn som jag bara hatar att gå till. Svimmar och håller på.
Det är också ganska långt till nästa år. Kram ewa

Louise said...

Jooo stackars dig ;/ Kram (men handduken är jättefin ;))

lyckobo said...

Handduken e jättefin, kunde nästan ramas in!
Båda mina föräldrar har gått igenom samma undersökning, hoppas jag inte delar deras gener med dåliga tarmar:/... Du klarade det hur som helst, och det sägs ju att det som inte dödar gör en starkare!...och så är det ju länge tills nästa gång, då går det med rutin ;)
Skön helg!

hAnndduken said...

Aj, aj stackars dej! Usch så hemsk din undersökning låter! Hoppas du slipper göra om den om ett år...

Fast tänk att jag inte visste om din svaghet för just kökshanddukar, men texten hade jag på klart:)

Ha en skön söndag<3

Anonymous said...

Skulle bara säga ännu att vi inte bara har namnet gemensamt. Märkte i somras när ni firade ena sonen att vår dotter är född på samma dag! :D

Hälsn. Ingela i öknen