Wednesday, 26 August 2009

Gammalt och gott

För tillfället är jag begåvad med en alldeles egen loppis därifrån jag kan plocka hem vad jag vill utan att behöva betala en endaste cent för något överhuvudtaget. Där finns en hel del som jag vill ta hem, men först borde jag ju städa mina egna skåp och rensa ut sådant som jag inte längre behöver. Det låter sig inte göras hur som helst, för jag har ju bara skaffat grejs som jag gillar och har användning för. Eller...? Här kommer bildbevis på några av de prylar som fått byta adress på senare tid. Först ut är två gamla Arabiakannor och därefter fyra brickor, en femte tog jag till stugan.


Ett blommigt kakfat (på en blommig vaxduk)! När blev jag så här romantisk egentligen? Det gick alldeles obemärkt - jag som alltid varit rakt på sak, och inte gillat någon slags krusiduller hit eller dit. Är det åldern som ger sig till känna? Skulle inte tro det, det är nog bara jag som är så lättpåverkad av det jag ser runt mig på alla fina bloggar. Dessutom är jag så funtad att jag inte ens skäms för att erkänna hur lätt det är att vrida mitt huvud åt ett visst håll.

Och vaser? När kommer jag att ha användning för en himla massa små vaser? Jag som inte ens brukar ta in blommor från trädgården p.g.a. sönernas pollenallergi. Men jag kunde bara inte lämna kvar vaserna.

Den lilla bordsborsten jämte skyffel behöver jag faktiskt! Jag sökte en sådan tidigare i somras, men hittade ingen, förrän ögonen föll på detta set i svärmors hus en dag. Jag använder dem till att sopa av björkfrön etc. från borden i uterummet. Och vilken massa björkfrön det finns i världen - jisses ändå! Det känns som om alla samlas här hos oss.

Vet ni, det finns en sak som jag är bra på, nämligen att odla zucchini! Se bara så fina exemplar jag skördade i förrgår. Jag måste ta in alla bamsingar på en och samma gång, för marodörsniglarna är i farten igen och brukar mumsa i sig det som vi med stor möda (?) odlat fram i vårt trädgårdsland. Igår gjorde jag en himla god zucchinirätt. Receptet hittar du HÄR.

Vill du delta i min utlottning av zinkprylar, gör du det HÄR.

16 comments:

Odin said...

Oj vad mycket härliga gamla prylar du har. En sån där arabia kanna som stod lite bakom den första kannan på bilden råkar jag oxå ha.
Men nackdelen med alla vackra kannor är att de sällan blir andvända precis som med vaser. Jag har massor av härliga vaser som jag inte kan göra mig av med, men som jag int heller andvänder eftersom jag inte heller kan ha blommor innomhus. Synd!
Ett eget gratis loppis är nog toppen! Ha det gott! kram

Lena said...

Det är inte helt fel med eget loppis!
Måste bara skratta när jag läser om hur lättpåverkad du är - känner liksom igen mig.. ;)
Men när man (som jag) sen läser en hel del olika sorters bloggar, ja då kan det bli lite rörigt. Ena dagen är man blommig, nästa vit-svart-rät-o-slät och sen nästa starkt-limegrön. Men det är väl blandningen som gör det, får vi försöka övertyga oss om ;)

Vekarus said...

Kerrassaan ihania löytöjä!

syssi said...

Jag har 1 arabiakanna jag me:) Likadan borste å skyffel hade min mormor *nostalgisk igen* Int e de väl fel att va romantisk ☺

Vekarus said...

Juu, niin arvelinkin. Mehän teemme vastaavalla tavalla löytöjä, kun tyhjentelemme viime talvena pakkaamiamme anoppini tavaroita (tyhjensimme hänen asuntonsa hänen kuolemansa jälkeen). Tämä siis sen lisäksi, että me nyt tyhjennämme sitä purettavaa vanhaa mökkiä ja teemme löytöjä sieltä.

Samaa mieltä tuosta kommenttiasiasta!

Sabina said...

Zuccini gillar jag, måste pröva på receptet nån dag. Det ser jättegott ut!

trollmor said...

Du är ju värsta trädgårdsmästaren !
Det är så roligt att se ett resultat med det man lägger ner jobb på.
Vilka grejor du har att förvalta!
Gör som jag ,stoppa dem i garaget och känn efter vad du vill behålla.
Fast min gubbe är inte så glad åt detta.
kram ewa

Taina said...

Många fina "grejs" du hittat! Jag ser också att smaken har ändrats med åren. Om det har med åldern att göra eller att jag ser hur andra har det, har jag ingen aning om. Blommiga fat kan vara vackert. Äger inget själv just nu. Vänta förresten, undrar om jag inte har en gammal servis nerplockad i en låda i ett förråd i Sverige. Ska nog kolla upp det nästa sommar...
Blir ju så inspirerad av dig :D

Förresten är det "The charming man" du läser nu?

Kramen

Lyckoslanten said...

De där blåa Arabiakannorna är snygga när de står flera på rad på en hylla. Värdefulla är de dessutom, så du är säkert jätteförmögen... nu med eget loppis och allt! :o) Blommigt mönster och gröna fingrar gör inte saken sämre!

Livet på Vestergård said...

En egen loppis :) det var inte dåligt! Väldigt fina saker du tagit hem ! Visst blir man inspirerad när man ser sig runt på alla bloggar. Det blir liksom lite svårt att bara hålla sig till en stil. Men att man själv tycker om och trivs med sitt hem är ju huvudsaken. Så är det ju så roligt att förnya sig lite då och då.

Kamomilla said...

En pryl in och en ut eller hur är det som det borde gå? Mina föräldrar och min syster ojar sig över att vi drunknar i mina loppisfynd, men än har jag inte märkt nåt. Efter möbleringen av lusthuset och gästrummet blev det ju konstigt tomt här nere i vardagsrummet....
Den är vacker den där arabiakannan med blomman på, och vasen med silverfoten...
Och zuccinin-inte illa!

StrandviksVillan said...

Ojojoj, inte tokigt alls att få hem så fina saker för nada slantar!
Den största brickan tror jag bestämt finns hemma hos min mor också :)
Vet du, vaserna behöver ju faktiskt inte innehålla blommor, de är fina ändå som samling ;)

Visst blir man påverkad av all fin inredning man ser på nätet och i magasinen!! Men det romantiska stuket är inte riktigt jag ändå, visst, i måttliga mänger på sommaren, men inte annars. Även om jag alltid gillar rosa :)

Ha det mysigt i regnet!
Kramisar!!

Jenny said...

Hej Vännen!
Vad lyxigt med en helt egen gratisloppis o vad fina grejer du hittar där:)
De gamla Arabiakannorna är retrocharmiga tycker jag!

Mmm gott med zucchini o speciellt egenodlade!

Kramis Jenny

junhe said...

snygga silverfat!!! passar på att tacka för kommentaren om vår bröllopsdag och önskar dig en fortsatt bra vecka/ kram junhe

Hanna said...

vackra fat och mycket annat fint!
Hanna

Stjärnor & Champagne said...

Haha här har du en till som är lättpåverkad. Uuiiieee vad duktig du är att odla zucchini, tror inte att jag skulle fixa det. Gillar du inte att flyga??? Jag älskar det, speciellt starten och landningen, mums...

Kram till dig/ Anne