Tuesday, 5 October 2010

Kanelbullens dag


Det har blivit tradition hos oss att uppmärksamma kanelbullens dag, även om den egentligen är ett rikssvenskt påfund. I år hade jag strikta order om att bullarna skulle vara rejält stora och inga fnuttbullar som de jag bakade i våras. Jag brukar baka en så lös deg att bullarna knappt går att få upp från underlaget när de ska flyttas över till ugnsplåten, men resultatet blir ju helt underbart sedan när bullarna väl gräddats och fått svalna lite. De smälter bokstavligen i munnen. Numera är jag heller inte så snål som tidigare med fyllningen (läs smöret) och det bidrar ju till den härliga konsistensen och smaken. Har jag gjort dig sugen nu? Det var meningen, för jag tycker ju om att ha medbrottslingar när jag äter något jag inte borde äta...

31 comments:

jakt,skor,barn,inredning said...

Här missades kanellbullensdag helt men jag har lovat sönerna kompensation =0) Nilla

En vacker vardag said...

Ja nog blir man ju sugen alltid! Kan nästan känna den ljuvliga doften ända hit. Mmmm, med ett glas iskall mjölk. Nåja, tillbaka till vekligheten.

Ha en fin dag!

En vacker vardag said...

Verkligheten skulle det stå!

Livet på Vestergård said...

Ser gott ut!
För en gångs skull var jag ståndaktig och smakade inte en liten bulle ens i går när vi bakade. Men jag njöt av den goda doften bullbaket förde med sig :)
Ha en bra dag! Kram Kicki

HannasVirrVarr said...

Publicera gärna receptet, jag har inget bra bullarecept och jag blev verkligen sugen :)

Ullis said...

Underbara bullar du har bakat. Önskar jag var där!

Galtholmen said...

Min äldste son Alexander fyller år på denna ädla dag:) Men av någon anledning så blev det INGA bullar överhuvudtaget... men mannen knorrade lite om att "borde vi inte ha lite kanelbullar liggande i frysen....?"
Så jag lovade att jag ska baka o lägga in. Äter inte själv eftersom jag är gluten- o laktosintolerant. Men jag kan ju alltid glädja andra -för baka är ju roligt!!!
Kram
Ulrika

Lilith said...

Jag skulle gärna ta en kanelbulle, för att trösta mig i eländet... Nu är det min tur att bli sjuk! :(

Lilith said...

Jo, tyvärr verkar det ha blivit min tur att sjuklas nu, usch...
Ska jag lägga in en beställning på en kabeltrumma åt dig? ;)

Lilith said...

Sjukas skulle det ju stå... Vilken eländig hosta du har, om den fortfarande inte vill ge med sig!

syssi said...

Ser syndigt goda ut:) Ordentlig fyllning (smör) skall man ha, annars kan man låta bli å baka dom.

Signe 1 said...

som sagt...mums!!!! och du har väl skickat över nåra till svedala nu, hehe....

må gott igela-vännen!

kraam s.

Signe 1 said...

INGELA, hihi...

Vekarus said...

Kuulostavat ja näyttävät herkullisilta!

Nyanser av vitt said...

Hej vännen
Jag råkade host host äta 2 bullar igår. Och vad mysigt med bloggträff
KRAMIS

Jenny said...

Hej Ingela!
Dina bullar låter farligt goda;)

Mina bakkunskaper är ju som bekant begränsade (fniss) men det blev hembakta bullar med mjölk för Tindra o mig ändå igår kväll! Våra snälla pensionärsgrannar hade bakat o kom upp med en påse igår när jag kom från jobbet:)

Ha en fortsatt bra dag!

Kraam Jenny

Mina dagar said...

Hihi...så du bakade också!
Tack för tipset ang. konsistensen på degen! Vi hade nog lite för mycket mjöl man dom blev okey endå! Men nästa gång ska jag testa ditt knep!

Så kul ni verkar ha haft det på bloggträffen!

Må så gott!
Kram Eva

Annika said...

JA, du gjorde mig grymt sugen! Men här åts ingen kanelbulle, inte...
Men attans vad gott det såg ut!!
Kram!

Lilith said...

Jag förde din kabeltrumsbeställning vidare och det ska nog ordna sig. Men han hade inga tomma där just nu och vissa är det pant på så dem får man inte ta, men när han får någon tom så är den din! :)

Lyckoslanten said...

Nja, litet frestas du, men jag försåg mig med prinsesstårta i går och någon ordning får det allt vara! Trevligt med traditioner och firande! ♥

Huset på landet said...

Ja, nog blev man sugen alltid...Men jag ska försöka klara av suget med några chokladbitar ;).

Oj va skojigt med bloggträff i Tammerfors. Å jag ser att ni har påbörjat ett nytt projekt i trädgården också. Samma är under planering här, men först måste vi få uthuset/garaget renoverat.

Kram, Nicole

StrandviksVillan said...

Mmmmm... nu rinner snålvattnet!
Inga kanelbullar för mig, glömde bort (=visste inte) att det var den dagen.
Lös deg ska det vara! ;)

Ha det bra!
PS Ser fram emot försändelsen!

Nette Cecilia said...

Nog blir man sugen allt,vi behöver ju äta upp oss nu så vi ska stå emot vinterns kyla,(det är väl en bra ursäkt),en medbrottsling Nette

Louise said...

Du lyckades med ditt uppsåt......

Moster och jag said...

Ja, nog blir jag snål alltid. Men det blev ingen bulle för mig på kanelbulledagen. Måste försöka hålla mig bort från såna godsaker;)

Taina said...

Hahahaha! Det vattnades faktiskt i munnen på mig när jag läste det här inlägget. Själv är jag urusel på bullar. Att baka dem alltså. Äta går bra.

Kramar!

Monica said...

Nog blev jag snål alltid! Dock hade jag ingen aning om att det fanns en "kanelbulledag". Eller är det inte en "örfil" dedär?

Stjärnor & Champagne said...

Hej raring...Mums vad gott och vilka fina bilder:) Kan du inte ta luftmadrassen och komma hit, hihi...Ja huset är verkligen fantastiskt och maken spenderar kvällarna där medans jag är här hemma och håller ställningarna och försöker packa. Kommer nog aldrig mera att flytta, herregud vad skit man har trots att vi har rensat massor. Stor kram A

Skimrande kristaller said...

Mmmm.. ja, nu blev jag riktigt sugen! Älskar kanelbullar!! Själv hade jag glömt av det helt att det var kanelbullens dag, men man kan väl ta igen det dagen efter...eller? ☺ Ha det så gott. Kram Lenita

Odin said...

Fresterskan! Dina kanelbullar hade tur den här gången och jag kanske ännu mera tur, för man kan inte ta i bullarna på fotot och stoppa dem i munnen. Skulle det ha gått, skulle jag nog fallit för frestelsen och kanske inte bara ätit en utan två. Men jag antar att dom redan är uppätna vid det här laget.

Kram på dej!

Vit Poesi said...

Så underbart gott det ser ut!
Kram Malin