Friday, 15 October 2010

Karaktären som försvannDet där med en godisdag i veckan funkar inte riktigt just nu. Om någon sett min karaktär flyta omkring någonstans, snälla fånga den och sänd den tillbaka dit där den hör hemma. Jag saknar den.


Usch, fy och blä för vädret. Imorse var det glashalt på vägarna, det blåser och är svinkallt. Förra vintern sa jag att jag inte tänker bo en rekordkall vinter till i Finland, men än har jag inte hittat någon lösning på problemet. Ni får förbereda er på mycket vädergnäll på denna blogg om den kommande vintern blir ens lite lik den förra. Det finns inte mycket som får mig på dåligt humör, men jag avskyr verkligen köld och köld är de facto något jag låter mig påverkas negativt av trots min - i vanliga fall - soliga läggning...Rosen en ung herreman gav mig i matbutiken idag fick mig på bättre humör för ett ögonblick, men bara tills jag gick ut ur butiken igen och de isiga vindarna piskade mig i ansiktet.

Något skoj har jag ändå på gång idag - den där bokreleasen jag berättade om tidigare i veckan infaller idag. Boken heter Kvinnor och kakor längs Kyro älv och så här presenteras boken på Facebook: Boken för dig som söker tantvisdom på hög nivå. Här berättar gamla tanter om hur du får ett lyckligt äktenskap. De avslöjar när man börjar känna sig gammal. De vågar även sig på att ge råd till dagens småbarnföräldrar och mycket, mycket mer. Dessutom delar tanterna med sig av sina bästa kakrecept. En bok med hög mysfaktor!
Visst låter det som något för mig, jag står ju ändå snart på tröskeln till tantåldern? OM det nu finns något sådant. Jag förväntar mig att det ska klarna alldeles inom kort, antingen redan ikväll eller allra senast när jag läst boken. ;-)

Ha en trevlig helg alla ni fina läsare!

15 comments:

En vacker vardag said...

Din karaktär kanske har flyttat söderut tillsammans med min karaktär. Det är ett tag sen jag såg min :) Skyller på nattvak, trötthet och gnälliga ungar men det duger kanske inte som ursäkt i all evighet.

Boken låter jätteintressant tycker jag och jag kan tänka mig att den är mycket vacker. Vem vet, kanske vi ses ikväll?

Lena said...

Snygga bilder har du iallafall fått av godiset! Precis de där satt jag och tuggade i mig igår också..
Trevlig helg!

En vacker vardag said...

Jo det kan hända att jag tittar in där ikväll. Så om du ser någon som står klistrad vid kakbordet, så vet du vilken karaktärslösa person det är :)

Signe 1 said...

men raring vilka vackra bilder!! och jag tycker fortfarande att du kan skicka sånna där smariga saker hem till mig i öret, haha...

he en fabulous helg!!

största kramen s.

Gugis Pärlor said...

Jag tror att hela bunten som kikar in till dig och ser så fina bilder blir karaktärslösa i ett nafs ;O) Den där boken låter genomtrevlig. Jag är väldigt nyfiken på den!!

Ha en trevlig kväll!

Kram Gugi

Livet på Vestergård said...

Ja den där karaktären håller bra ett par veckor, men sen försvinner den spårlöst hos mig också.
Boken är jag väldigt nyfiken på. Hoppas att man får tag i den någonstans.
Ha en trevlig kväll! Kram Kicki

syssi said...

Din karaktär är troligen där min är, på villovägen:)
Boken skall jag nog ta och läsa, jag som är i tantåldern redan:)

Lyckoslanten said...

Så trevlig du är när du gnäller! ;o) Jaha det ska komma en bok som avslöjar om man är tant! Får kanske höra litet i smyg, vågar nog inte läsa den... inte just nu när mina elever säger att jag är en flicka. ♥

Vardagslyx said...

Så skönt att höra! Avslutar idag min påbörjade GI-vecka med muffins... Och efter att ha sett dina bilder vet jag INTE vad som kommer hända imorgon...

Boken lät rolig, du får skriva en recension när du läst den!

ha en skön fredag!

Kram Pernilla

Nette Cecilia said...

Det är mörkret o kylan som gör att karaktären försvinner,mitt behov av att äta ökar betydligt i september för att därefter trappas upp till februari då vänder trenden,hörde att det kallas för mörkerdeprssion så det kan vi väl säga,låter det inte ganska bra,åt ljust en chokladbit,kram Nette

Kamomilla said...

Oj, jag blir yr av blotta synen av dina godsaker! ;)

Tigris Predikantan said...

Vi är bara människor!
:)

Bella said...

Din karaktär har tyvärr inte synts till här på den svenska Västkusten, tror kanske din och min dragit långt bort tillsammans :)

Spännande bok, även om jag inte riktigt kvalar in till tantåldern ännu så skulle man säkert kunna lära sig ett och annat!

Grattis i efterskott till 15 år i ert hus och hoppas du får en skön helg!

Kramar Bella

Louise said...

Med choklad i munnen konstaterar jag....fånga gärna min karaktär också....Kram

Skimrande kristaller said...

Jag har inte hittat din karaktär i dessa breddgrader i alla fall ☺ Jag har själv också tappat bort min karaktär ☺ De kanske träffas där någonstans i varmare land o har jätte kul i hop ☺ Äh! Vi låter dom stanna där, eller? Det där låter som en intressant bok! Ha en trevlig helg! Kram Lenita