Monday, 11 October 2010

Nyanskaffning


Förra veckan slog en ny inredningsaffär - Sisustus-Inredning Ilse - upp sina dörrar här i närheten. Vissa kan antas tycka att det inte bådar gott för framtiden, medan andra tycker att det är alldeles utmärkt trevligt. Jag föll direkt för en lykta som liknar den Therese har i sitt badrum, kolla här, men hur jag än försöker, hittar jag ingen plats för den här hemma. Jag får nöja mig med dessa två som är lite mer lättplacerade i ett litet hus som vårt.

Duken på soffbordet fick jag av våra kära amerikasläktingar i somras. Den är hemsydd och har en fin text påbroderad. Dessvärre är det aningen svårt att tyda texten som duken ligger nu, d.v.s. med avigsidan uppåt. Och varför gör den det, kan man ju undra? Jo, för rätsidan är broderad med blått, medan broderiet på avigsidan är svart, och det slumpar sig så att den färgen passar bättre i rummet just nu. Texten då? Jo, den lyder så här: Family - a place to go where one will always feel at home. Hur passar den texten in hos en prylfreak som jag? Nå visst förstår även jag att alla prylar jag omger mig med - hur fina och användbara de än är - egentligen inte betyder någonting, det är människorna som bor i huset som gör det till ett hem.

13 comments:

syssi said...

Visst är dina lyktor söta, det är ju inte alltid fast i storleken ;)

Vekarus said...

Kauniita ovat ja sopivat hyvin väärinpäin olevan liinan kanssa!

Mukavaa viikkoa!

PS. Kiitos sanoistasi blogissani! Ja hieman kookas se Ektorp tulee olemaan meidänkin nurkassamme, mutta sitten on ainakin jotakin mihin nojata ja jotain jonka päälle nostaa jalkansakin, sitä odotellessa...

En vacker vardag said...

Snygga lyktor! Passar bra in i helheten i vardagsrummet. Vad är det för soffa ni har? Jag har också besökt nämnda butik men kom hör och häpna ut tomhänt. Försöker bromsa litet innan huset är klart och ibland lyckas jag :)

Hoppas veckan börjat bra!

En vacker vardag said...

Aha, den boken! Jo en vän till mig har fotograferat till den så jag vet nog vilken bok det är. Trevligt initiativ bakom den!

Jag funderar på en lädersoffa till TV-rummet till huset men är inte helt övertygad. Vi har en (grön!!) tygsoffa i superbra modell från Arne Berg som jag skulle vilja ha överklädd. Undrar om det finns någon i trakten som gör sånt. Vet du?

StrandviksVillan said...

Tjusiga bilder!
Den butiken kanske jag måste försöka ta mig till nån gång också ;)

Ha're bra!

Lilith said...

Så du köpte lyktorna trots allt! Jättefina är de, och passar bra ihop med duken. Visst är det trevligt när folk vågar satsa och förverkliga sina drömmar, även i dessa tider. Sånt ska man stöda! :)

Annika said...

FINT som alltid hemma hos dig!!
SÅ fina lyktor!
Förresten, gillar verkligen bootsen du köpte!! Såna skulle jag vilja ha...
OCH utmaningen ÄRO antagen. Imorrn kommer resultatet på min blogg.
Kram!!

Ann-Catrin said...

hallå där..
snygga lyktor.. man kan ju indra ibland vad man vill fylla med allt nytt man köper..
men visst är det kul och vi lever ju i en sånt id.. på gott och ont.
jag köpte mig en pläd idag och är så glad för den... ett tag i allafall
Känner mig frusen och svettig om vartannat.. förkylningen är på G.

gillar förövrigt dina kängor på översta bilden... lite lika stil har vi allt.

varm kram
Ann-catrin


just det.. du undrade över min vinranka.. än står den i en stor kruka.. men ska nog ta och gräva ner den.. eller rättare sagt Anders ska det.. så var det ja

tjing igen

Livet på Vestergård said...

Jasså du spanar på samma lykta som jag gör :) Jag funderar och funderar var jag ska kunna klämma in den...för den är ju så fin!
Praktiskt att kunna svänga duken så den passar med övriga inredningen!

Hemmets ljuva stunder said...

Hej Ingela!

Hoppas att du har det bra, jag har inte varit så aktiv den sista tiden med min blogg men ska försöka att bättra mig!
Vilka fina bilder som du har tagit, har du köpt en ny kamer ;-)

Kram lisa

Lyckoslanten said...

Praktiskt att stilla hungern efter vackra ting här hos dig. Har ju tömt rum på rum här nyligen och våndats över allt man samlar på sig. borde nog inte besöka den där affären - men så vackert hos dig! ♥

Jenny said...

Hej Ingela!
Vilka söta lyktor! Duken funkar ju lika bra med den sidan upp:)

Snygga höstskor du köpt!

Kraam Jenny

Kraxpelax said...

Moderskeppet

Yves Bonnefoy, Nobelpriskandidat