Saturday, 9 October 2010

Utmaning


I den första bloggen jag öppnade imorse, hittade jag en utmaning till mig själv, nämligen att svara på frågorna nedan. Tack Maja, du fick igång min tankeverksamhet direkt från morgonen idag.

1. What is your favorite word?

Mitt favoritord... hm, av någon märklig anledning gillar jag ordet förunderlig trots att jag egentligen inte gillar bokstaven r (fråga mig inte varför), men på något sätt är det ett ord som jag förknippar med hopp och positiv förväntan. Jag älskar amerikanskt engelskt uttal, och njuter t.ex. av att höra ordet lovely uttalat med ett äkta southern drawl med megatjocka l-ljud.

2. What is your least favorite word?

Jag kan inte komma på något ord jag skulle ogilla riktigt mycket, men det finns ett finskt namn som nästan får mig att må fysiskt illa och det är namnet Pentti. Det är förknippat med så många otrevliga minnen både från barndomen och från vuxenlivet, så det skulle jag helst slippa höra framdeles.

3. What turns you on creatively, spiritually or emotionally?

Många olika saker, t.ex. bra musik, en bra film, en fin bild, en ledig dag, vackert väder...

4. What turns you off?

När jag ser att mina nära och kära inte mår bra.

5. What is your favorite curse word?

Fan. Och när saker och ting går riktigt åt skogen drar jag till med ett ”fan i helvete”. Då förstår folk att hålla sig undan.

6. What sound or noise do you love?

Det bästa ljudet är när jag hör någon av våra bilar köra in på uppfarten till vårt hus.

7. What sound or noise do you hate?

Som så många andra avskyr jag ljudet av att någon skrapar med nageln på en krittavla (ryyys), men det värsta är nog allmänt oljud när jag försöker koncentrera mig på något. Då blir jag så irriterad så jag blir kissnödig. På riktigt.

8. What profession other than your own would you like to attempt?

När jag var liten ville jag bli kontorist, och det är jag ju och för sig nu i och med att jag sitter inne på mitt hemmakontor när jag jobbar. Men om jag blev tvungen att flytta ut ur mitt arbetsrum skulle jag kanske vilja vara fotograf. Fast allra helst skulle jag vilja vara hemmafru på heltid. Mitt jobb definierar inte på något sätt vem jag är. I min värld är jobb lika med förlorad fritid, och det borde alla få en rimlig kompensation för.

9. What profession would you not like to do?

Jag skulle inte kunna tänka mig att vara sjuksköterska. Det är ett jobb som jag värderar högt, men jag skulle inte själv klara av att se alla sjuka människor och deras bekymmer. Jag skulle inte kunna släppa bekymren när jag kommer hem, utan att oroa mig sömnlös och sjuk och själv få lägga mig bland mina patienter.

10. If Heaven exists, what would you like to hear God say when you arrive at the Pearly Gates?

"Välkommen! Nu är dina viktbekymmer ett minne blott!"


Jag brukar inte skicka utmaningar vidare, men den här var så intressant, så den åker iväg till följande bloggvänner:

Life in The Suburb
Skogsdoft & Havsbris
En vacker vardag
Hannas virrvarr
Vardagslyx hos Nilla

Tack och förlåt.

13 comments:

Signe 1 said...

skojskoj läsning min vän!! näe,sjuksyrra skulle inte passa mig heller, jag känner precis som dig där...skulle inte kunna släppa allt när jag kom hem, oroar mig jämt så för alla;-)

ha en faaab lördag!!

kramisar s.

syssi said...

Tack för den informationen:)Ha en bra helg:)

StrandviksVillan said...

"Mitt jobb definierar inte på något sätt vem jag är. I min värld är jobb lika med förlorad fritid, och det borde alla få en rimlig kompensation för."
Den där meningen måste jag spara!! Den var så bra!
Visserligen skulle det vara väldans trevligt om man hade ett jobb som man verkligen stortrivdes med och var jätteintresserad av, men det är ju i praktiken väldigt få förunnat...
Näpp, inget sjukvårdsarbete för mig heller...

Det här var kul läsning, så bra att du nappade på utmaningen :)
Ha en bra lördag! Själv pausar jag några minuter i min städning ;)

Ulrika said...

Roligt att läsa ;)

Du tar så VACKRA bilder!!

Kram U

En vacker vardag said...

Här sitter jag och småler/fnissar i allsköns ro när jag läser dina svar. Så läser jag lugnt igenom vem du skickat vidare utmaningen till en gång. SEN slår det mig. Shit - min blogg är ju med på den listan :) Vilken utmaning du ger min trötta hjärna! Nu måste jag ju tänka till litet...

Önskar dig en superb lördag iallafall!

Nilla Q said...

Ha, ha, jag TROR jag säger tack! Dina svar var i alla fall roliga att läsa och faktiskt tycker jag att det ska bli kul att anta utmaningen:-)

Stort tack för din kommentar hos mig också, visst ÄR det så att jag inte borde göra nånting av det där jag skrev på listan, utan istället baka daimkakor?!;-)

Ha en härlig helg, vännen!

Louise said...

Det var rolig läsning. Överlag gillar jag verkligen att läsa dina texter, du har ordets gåva!!

Nicole said...

Hihi, du är allt bra kul du. Tänk om man skulle gå till arbetsgivaren och kräva ersättning för all förlorad fritid. Det skulle bli en saftig räkning det hihi.

Trevlig fortsättning på helgen!

Kram, Nicole

Annies Blå said...

Vilken rolig läsning :). Och härliga skyltar i föregående inlägg. Hoppas du tar mod till dig och skickar iväg ett exemplar till en viss fru :)!

Ha en skön helg! Kram/Annie

Jenny said...

Hej Vännen!
Vilken intressant utmaning, vilka bra svar du skrivit! Sjuksyster hade jag nog inte heller klarat av att vara:) Eller typ slaktare...fyy!


Ha det gott!

Kraam Jenny

Skogsdoft & havsbris said...

Oj jisses, det där var en riktig tankenöt att knäcka! Tack för utmaningen, det var riktigt intressant att läsa dina svar! Vårdyrket är inget för mig heller.
Ha en trevlig söndag i blåsten!

Hannasvirrvarr said...

Oj, roligt. Det där är frågor jag måste klura på lite :)

Handgjorda drömmar said...

Hej!
Vad roligt att läsa alla dina svar! Jag gick igång på ditt uttryck "I min värld är jobb lika med förlorad fritid"...
Det kommer jag säkerligen låna :)
Bra skrivet!
Marie