Tuesday, 19 October 2010

Ordning och reda

Igår damp första jultidningen ner i postlådan. Jag kunde knappt förmå mig att öppna tidningen, men gjorde det ändå eftersom jag visste att ett av min vän Kamomillas fina julreportage skulle finnas i den. Resten av tidningen bläddrade jag bara hastigt igenom. Jag som brukar få julstämning redan i september, hade inte känt ett endaste uns av julpirr än i år. Oroande.

Men imorse hände något. Julstämningen svepte över mig som en varm sommarvind, och det tackar jag min goa gubbe för. Han hade tänt en eld i kakelugnen innan jag steg upp imorse. Vilken sensation det var att öppna dörren till vardagsrummet och känna värmen från kakelugnen strömma mot mig och se elden flamma innanför glasluckorna. Jag kunde inte annat än ta min tidning och sätta mig vid kakelugnen efter frukosten och bara njuta av stämningen en liten stund. Nu är allt som det ska igen. Åtminstone för tillfället.

Efter höstens första hagelskur förra veckan. Brrr.


 

20 comments:

Skimrande kristaller said...

Vilka härliga höstbilder! Men du, det var väl en jättebra start på dagen! Att sätta sig vid kamin o bläddra i tidningen. Vilken lycka att få vakna när någon ha fixat till i kamin! Ha det så gott. Kram Lenita

Taina said...

Här råder julhysteri på en del affärer redan! Några jultidningar behövs således inte för att komma in i den stämningen...

Vad skönt det låter med en go gubbe som tänder brasan åt en på morgonen.

Kramen!

En vacker vardag said...

Det låter som en underbar start på dagen i mina öron! Kakelugn och levande brasa är ju så mysigt. Väldigt vackra bilder du har tagit. Gillar närbilder :)

Jag tycker det är litet tidigt med julstämning ännu, men nästa månad får man väl börja "släppa loss" den. Får man fråga vilken tidning du läste??

Ha det gott i hundvädret!

Vekarus said...

Oi, mikä aamunaloitus!

Louise said...

Jo jag kan riktigt tänka mig hur mysigt det är att stiga upp och mötas av en sprakande brasa. Härligt!

All The Things I Love said...

Jag har haft julstämning i flera veckor redan och har faktist nästan alla julklappar färdigt inhandlade! Men idag då jag skulle köpa julklappspapper i stan, tänkte jag nästan få åka hem tomhänt. Tydligen var jag lite för tidigt ute :)

Livet på Vestergård said...

Det låter som en bra start på dagen! Ännu är det nog lite för tidigt för att jag ska känna julstämning, men man vet aldrig när den infinner sig :) Jag får försöka hålla den borta tills vi börjar på en ny månad.
Undrar vad den tidningen hette ?
Kram Kicki

Gugis Pärlor said...

Jag har märkt att jag börjar tänka på jul mer och mer för varje dag som går! Det är ju egentligen inte så långt kvar till lilla jul ;O) Vilken mysstart på dagen du hadde!

Kram Gugi

Jenny said...

Hej Vännen!
Vad mysigt det låter med jultidning framför kakelugnen:)

Vilka fina kuddar du visade här nedan!

Kraam Jenny

Lyckoslanten said...

Nu blev jag ju nyfiken på tidningen! Vet du när man jobbar med den unga generationen kan det bli rätt mycket jul innan jul, så jag håller tillbaka här hemma så långt det bara går. Vill känna nyfikenhet när det blir dags! Låter underbart med brasa och allt det där! ♥

Signe 1 said...

hello kära cybervän!! vilka fina höstbilder du har tagit och vilken myyysig morgon att vakna upp till, lyx!!:-)

ha en fin kväll!!

kraam sofia

Huset på landet said...

Hej,

Låter mysigt med brasa i kakelugnen. Skönt då det är regn och rusk och grått ute.

Här är julstämingenn på topp redan, det är ett bra sätt att glömma det gråa vädret. Jag har precis gjort de första lingonriskransarna och funderar på följande pyssel...

Kanske julreportaget är i Maalaisunelma? Måste hålla upp ögonen.

Kram, Nicole

Sanna said...

Fina höstbilder! Din nya kudde är också såå fin! Har inte köpt några jultidningar ännu. Har faktiskt inte ens lags märke till dem i butiken heller. Vilken tidning är det som kamomilla finns med i?
Kram

soffi said...

Tjenare vännen! Så länge sen jag kikat in här hos dig, men nu är det gjort och jag kan bara konstatera att du har yyyyberfina bilder :-)

Men jag har missat Kamomillas reportage, hjälp, vilken tidning?
Du vet hur du får tag på mej om du inte vill göra reklam på din sida ;-)

lyckobo said...

Grattis till den återfunna julstämningen ;) ! Samma fel här, men det finns ju bra med tid ännu...är rädd om man börjar för tidigt så "leisnas" man på hela julen innan den är här!!!
Fina höstbilder :)

Ha det bra!

Kamomilla said...

Julstämningen kommer olika tid varje år. Min finns inte här ännu men vaknar nog när det blir pysseldags...

Galleri MochB said...

Ja tänk vad en liten brasa kan göra gott för kropp och själ :O) Fina bilder!
Vilken tidning månne det var med kamomillas reportage?

Odin said...

Vilka vackra bilder! Å vilken härlig start på en mörk och ruggig dag:-) Din man är nog omtänksam som gör upp eld i kakelugnen. Jag tycker det är för tidigt med julsaker ännu. Mår nästan dåligt när det börjar dyka upp julpynt i affärerna redan. När julen äntligen kommer så är den på någe sett utnött och man har tröttnat på den. Julsaker kan de plocka fram i affärerna till lillajul, det skulle vara tillräckligt nära riktiga julen.

Njut av dagen min vän! kram

PS: Den vita choklad kakan fick gott betyg av mina kaffe gäster igår kväll.

Sirpa said...

Hej!
Så härliga bilder!
Här har inte kommit nån Julpost än men kan tänka mig att snart!
Har en fon onsdag!
Kram Sirpa

Annika said...

Jag känner också julstämning, iaf lite, måste igenom Halloween först. Men det börjar synas lite i affärerna, och så fort Halloween är över kommer det bara att SMÄLLA till!!
Brasor är ju för mysiga.
KRAM!!