Thursday, 4 November 2010

Glöggtider

Snart nalkas glöggtider. Då är det bäst att se till att glögglasbeståndet är intakt. Skoj är det också att ha olika slags glögglas, så man inte tröttnar på en sort då glöggstunderna ändå blir ganska många under säsongen. Dessa glas (jämte ställning) har Sabina handlat åt mig på en loppis i Tammerfors dagen efter vår bloggträff. Jag tummade nämligen på glasen när vi besökte loppisen, men tyckte de var lite för dyra. Följande dag var Sabina på loppisen igen och såg att glasen såldes till halva priset, och som den vänliga själ hon är, ringde hon mig och frågade om jag ville ha dem. Hur många sekunder tror ni jag tvekade? Rätt - noll. Förra veckan var Sabina på konferens i mina trakter, så då fick jag glasen levererade nästan till dörren. Nåja, till tågstationen, men close enough!

Idag har mamma och jag haft en mor- och dotterdag och då blev det bland annat en kort tur till Villa 31 i Malax. Där köpte jag bland annat en farsdagspresent, men mera om den senare. Nu får far i huset något att fundera på i en och en halv vecka. Hihi. Farsdagspresent från en inredningsaffär - din högsta önskan, gubben!  ;-) 

18 comments:

SYSSI said...

Tänk att du hade tur och fick dom billigare:) Nu väckte du nog nyfikenheten hos gubben, och alla andra med för den delen:)

Underbara Juletid said...

Jättefina glögglas!

RockMom said...

VARFÖR får du mig alltid sugen på en massa saker då jag kikar in här? ;)

Tror det är bäst att jag går på en promenad, så jag inte gör nåt överilat...

Lyckoslanten said...

Det var snällt av henne! Bloggvänner är bra att ha! Hoppas man får se den där farsdagspresenten1 ;o)

Livet på Vestergård said...

Vilken tur att glasen och ställningen blev din. Jättefint!
Dina foton är alltid så fina, du är riktigt proffsig med kameran!
Kram Kicki

Lilith said...

De där glasen spanade jag också in faktiskt, men tyckte som du att de var i dyraste laget... Vilken tur då att du fick dem till halva priset tack vare Sabina!
Oj oj vad roligt jag fick nyss... Prövade att översätta ditt inlägg till finska och översättningen var ju helt åt pipan! Och ännu värre blev det när man översatte tillbaka till svenska... Vill du ha några verkligt goda skratt så rekommenderar jag att pröva på detta! :D

Gugis Pärlor said...

Jag fick en känsla av panik i morse då jag läste dagstidningen. Där var en helsida om olika glöggsorter och andra annonser om jul. Vart tar dagarna vägen? Nu hinner man nog inte riktigt med för julen står faktiskt snart för dörren om man vill eller inte ;O) Jättefina glögglas du kom över!

Kram Gugi

Skimrande kristaller said...

Vilken tur du hade! Så fina! Härligt nu när det stundas glöggtider, så härligt ljuvlig doft! Ha det gott. Kram Lenita

StrandviksVillan said...

Alltså - tänk vilket fantastiskt utbyte vi bloggare har av varandra!! Inte skulle man ju täckas be nån annan om såna tjänster som vi gör, hehehe!

Superfina glas!! Såna vill jag också ha! Äger faktiskt inga vettiga glögglas alls...
Vill också besöka Villa 31!

Superfina kransar du gjort också! Måste ta mig i kragen och göra ett försök jag också i helgen.

Kramelikram!

lyckobo said...

Tack för tipset bästa bloggvän, våra glögglas är HEMSKA, och kommer ihåg det alltid då det redan är försent, och glöggen skall spillas i...urk! Dina loppisglas e så tjusiga, såna sku jag gärna ha!!! Oj,nu blir nog gubben nyfiken! Vet du vad min gubbe ska få? Något som håller för alltid och som han sent ska glömma...en TATUERING, hih!!!

Louise said...

Fina glas och vilken tur du hade både med priset och med sabina!! Här skall också gubben få sin farsdagspresent från inredningsaffären hihi.... Ha det gott!!

Bella said...

Wow, vilka fina glöggglas!! Vilken tur att Sabina fick se att de var nersatta i pris och att hon var vänlig att köpa dem till dig :)

Hoppas du får många trevlig glöggkvällar med dem!

Ha ni en riktigt skön torsdagkväll

Kramar Bella

Kamomilla said...

jag försökte intala gubben igår att nu är det dags för glögg men han bromsade. Höh.

Fina glas, glöggen ska alltid drickas ur såna glas eller muggar man gillar, då först blir det riktigt bra! :)

Galleri MochB said...

Vilka jättemysiga loppisglas! Låter härligt med en mor- och dotterdag. Har ännu inte hunnit besöka den boden, så det borde bokas in nu före jul!

Snäckskalsdalen. said...

Oh, stackras mannen som får present från inredningsaffär, fast jag tror att han uppskattar det, han är ju i branschen - jag tänker soffbord!
Fina glas!
Kram

Lotta said...

Å vad jag blev glöggsugen ;). HAr inte ännu druckit, fast sonen är glöggalen precis som jag ( mysfaktor no 1). Oj om man kunde köpa presenter från inredningsbutik åt mannen... han har födelsedag&farsdag....skulle va mycket lättare.
Ha en fin allhelgonahelg och mys riktigt ordentligt.
-Lotta-

Ann-Catrin said...

Hallå vännen!

men du... julfeeeling redan.. ja det ska börjas i tid!

men jag är lite som du.. så fort juldagarna är över så... UT!!

Pepparkaka med ädelost.. det är ändå smaskens det.. och glasen.. vilken flax.

ha det gott i helgen
stickfia!
A-C

Annika said...

Vilken tur med glasen!!
OCh vad fina de ser ut.
Ja, snart är det glöggtider. Konstigt, men TREVLIGT!!!
KRAM!!!