Wednesday, 3 November 2010

Grönt pyssel

Tack för allt stöd jag fick bland kommentarerna till mitt förra inlägg. Än har jag inte förlorat hoppet om julstämning i huset. Maken sa till och med att jag kan få börja lyssna på julmusik redan - om jag vill - men jag tror jag ska försöka härda ut ett par veckor till för att inte spela sönder skivorna före jul.

Årets första julpyssel är dock undanstökat nu. För en och en halv vecka sedan när sönerna och jag besökte skärgårdsbyn passade jag på att plocka hem lite lingonris i vårt skogsskifte. Riset har legat i en plastpåse på golvet i vår bil ända sedan dess och fram tills igår när jag tog mig i kragen och tog in riset och snodde det runt ett par järntrådsstommar som jag använt till likadana kransar redan tidigare. Igår på eftermiddagen köpte jag sidenband, och nu pryder kransarna vårt vitrinskåp i vardagsrummet.

Ett annat grönt pyssel sysslade jag också med igår - jag stickade en illgrön mössa till yngre sonen, men den hann jag inte få med på bild, för den togs i bruk direkt. Resultatet fick alldeles tydligt godkänt, för jag fick en beställning på en likadan mössa till - fast i en annan färg, så det blir att besöka garnbutiken idag igen.

17 comments:

Vekarus said...

Kauniita ovat! Ota kuva seuraavasta piposta ennen kuin näytät sen pojallesi :-)

Snäckskalsdalen. said...

Tänk, vilken tur att du hämtade in riset, för så fint som det blev med de där två kransarna på skåpet.....nu gjorde du så jag också fick idéer för mig.....men nu måste jag gå ut och hämta in MITT ris.......samlar ihop mig nu!
Stickade du en mössa så där bara rakt av? Så händig du är!
Kram

Skimrande kristaller said...

Så fina kransar du har gjort! Jag kan nästan ana att det nu börjar komma krypandes, julstämningen ☺ Kanske jag ska ta o göra lite grönt pyssel av något slag, tåls att tänka på. Här öser regnet ner, så promenad ut i skogen för o plocka lite ris känns inte så lockande.. Kul att mössan kom till användning direkt! Ha det gott. Kram Lenita

Teija said...

Samanlaista pyslinkiä luvassa mulla illemmalla; sammalta, kuusia ja varpuja ajattelin mennä Oskarin kanssa hakemaan takametsästä. näyttää tosi kauniilta!

Annika said...

Vad fint du gjort det! med så enkla medel!
Jättefina kransar!!
Kram!

Mia said...

Helt otroligt vad fint man kan få med små enkla medel. Kanske ska sticka ut huvudet om det slutar regna och plocka in lite ris. :)

Kram kram

syssi said...

Enkelt och vackert! Så skall det vara och nog kommer julstämningen smygande så där sakta. Härligt att mössan blev så uppskattad. Vill nog å se bild;)

Odin said...

Vad flitig du är. Gillar dina kransar, de var verkligen vackra.
Vad är härligare en när ens barn godkänner det man stickar till dem.
Å det bästa berömmet är nog en ny beställning:-)

Kramisar på dej!

Lyckoslanten said...

Ja, nu kom jag på den lilla granen jag hade i fjol i en glasskål! Härligt med dina lingonriskransar och ännu härligare när den unga mannen gillar mammas häftiga mössor! ;o)

Nette Cecilia said...

Snyggt med lingonkransarna på skåpet,kram Nette

Louise said...

Grönt e skönt!! :)

Kamomilla said...

Hlloj!
Jag var förutseende ocg gjorde kransar till vårt köksskåp för en månad sedan men de kommer först i nästa inlägg :)

Livet på Vestergård said...

Fint med kransarna! Förra året tror jag att jag var tidigt ut med att sätta en liten gran i vas, men i år har jag kunnat hålla mig :)
Kram Kicki

Helenas Hem -Om livet på landet said...

Jättefint!!!
Jag måste också ut och hämta hem skogens julinredning! :) Kanske skulle prova på att göra en krans jag med...har aldrig gjort det faktiskt.
KRAM

Lilith said...

Fint pyssel du pysslat med! Jag borde också försöka ta och sno ihop några kransar, dina blev ju så fina. Men det där att komma sig för är alltid det svåraste!
Don´t worry, din julstämning kommer nog att infinna sig när tiden är inne! Har själv svårt att komma i något slags julstämning så det känns lite avigt att pyssla på med julkort och sånt, men det tar nog sig så småningom. Tror jag har "lite" svårt att acceptera att sommaren är slut - ÄN! :O
Visa gärna bild på mössan!

Sabina said...

Fint med kransarna! Dom ger lite julkänsla, men passar utmärkt både före och efter julen. Ifjol hade jag gjort en hjärtkrans av lingonris på ytterdörren, och den hängde kvar ännu på sommaren!!!
Kram Sabina

Annies Blå said...

Vilka vackra kransar! Synd att jag inte har nåt vitrinskåp att hänga kransar på...måste genast fundera om jag skulle ha någon annanstans att hänga upp en på... :).
Kram/Annie
Ps. För att inte vara julinspirerad så har du väldigt julinspirerande inlägg :).