Monday, 1 November 2010

Längtan efter julinspiration


En vacker söndag (i går) åkte En vacker vardag och jag till en vacker butik för att söka lite julinspiration. Eller åtminstone var det största orsaken till att jag ville besöka Quriosa just denna söndag. Där fanns förstås en massa både juligt och fint att titta på, men nää-ä, julstämningen vill ändå inte infinna sig. En liten Mailegnissa sitter nu på kökshyllan för att varje dag påminna mig om att julen närmar sig med stormsteg.

Här på hemmaplan har vi till och med inlett pepparkaks- och mögelostsäsongen, men det är fortfarande något som fattas. Kanske det är julmusiken? Problemet är att det hos oss är förbjudet att spela julmusik före lillajul. Jag tror bestämt att vi får ordna ett familjeråd och omförhandla denna detalj i julfirandet.

Ja, ja, ja, jag vet att många tycker det är onödigt tidigt att börja tänka på julen "flera månader i förväg", men jag vill njuta läääänge av julstämningen. Så fort julaftonen är slut, är förtrollningen bruten, och därför skulle jag vilja börja suga på julkaramellen redan nu.


ByggarHasse och designerhustrun tackar å det hjärtligaste för alla komplimanger ni gett med anledning av det nya soffbordet. Kanske bordet ger mersmak och möbeltillverkningen blir mer regel än undantag i huset. (Nu hör jag att någon sakta för sig själv säger "In your dreams". Fniss...)

25 comments:

Livet på Vestergård said...

I går beställde jag hem en Maileg Nissa, på nätet, som kompis till den Nisse jag köpte förra året.
Tänk att jag ännu inte tagit mig till Quriosa.
Visst längtar man efter jul men jag försöker hålla mig till lilla jul också innan jag börjar lyssna på julmusik. Däremot såg faktiskt dottern och jag på en julfilm i går :)
Kram Kicki

Hans said...

Rättelse: In Your Wildest Dreams...
:)

Galleri MochB said...

Håller med alla övriga: Toppenfint soffbord :O) Och sådär passligt mysiga julbilder såhär i början av november. Såg nog skylten också ;O)

Nette Cecilia said...

Hos mig är det nog julinspiration på hög nivå ,sen när julskyltningen är över är det som att blåsa ut ett ljus,tiden räcker liksom inte till.Såg nog godisburken,kram Nette

Moster och jag said...

Inte finns det nån jul inspiration ännu hos mig heller. Det är så mörkt och grått. Blir kanske bättre sen då advents ljusstakarna letas fram och sätts i fönstren.
Jag skall på en kort tripp till Umeå snart och där brukar det kännas av julstämning. Så då kanske.....
Ha en bra arbetsvecka!

Vekarus said...

Suloinen nisse teilläkin! Ja upea uusi pöytä!

Mukavaa viikkoa!

syssi said...

Har ingen julfiilis jag heller, hoppas den kommer:)mmmmm kanske han ger med sej med byggandet;)

Louise said...

Du känner din byggar-hasse hihi....fin första bild!!

Teija said...

Voi hitsi mä tykkään sun jutuista. Vaikken ihan kaikkee svenskaa handlaakaan, niin täällä kukkii kyllä huumorinkukka vuodesta toiseen :D (voiko niin jo sanoa? Voi kai)

Kamomilla said...

Du har så rätt när det gäåller julstämningen. Förtrollningen bryts på juldagen eller annandagen...

Jag läser jultidningar och gör shoppinglistor, då brukar det vakna så smått.

StrandviksVillan said...

Jag har nog börjat få lite julkänslor. Faktiskt så brukar dom vara som bäst den här tiden, innan "galenskapen" sätter igång ordentligt på jobbet...
Satt idag och bläddrade igenom gamla julnummer och skrev en liten lista åt mig själv som kom-ihåg över sånt jag vill fixa :)

Må så gott!

Nyanser av vitt said...

Såååå snyggt bordet blev. Jag vill ha ett sånt matbord. Ordnar du det. Mailegnissarna är så söta.
Kram

Linruz said...

Jag älskar Mailegnissarna :)
Kram kram Lina

Huset vid ån said...

Det låter som en mysig butik....
Idag känner jag verkligen att det är "endast" Höst!!

Här är så mörkt o grått denna tisdag!

Hoppas att du har bättre väder hos dig!

Kram Therese

Snäckskalsdalen. said...

Det är bara lite snö som fattas så kommer nog julstämningen......eller julmusik.....fast är det inte LITE tidigt för julmusik, då hinner man väl ändå tröttna, men so what!
Fin tomtenisse har du i alla fall!
Kram

RockMom said...

OJ, pepparkakor med mögelost..NAM!!

Jag måste också börja tänka på julen, på allvar.
Men har kommit så långt att jag börjat fundera på VAD jag skall köpa i present åt alla ;)

Annies Blå said...

Vilken fin tomte du skaffat, är säker på att han lyckas smyga på dig lite julkänsla så småningom...annars får du ge dej ut och skaffa flera tomtar :).
Pepparkakor med mögelost...mums!!!
Ha en skön tisdag.
Kram, Annie

Annika said...

Det är ju innan julen allt är som mysigast!!
Jag sätter upp min jul direkt efter Thanksgiving här i US. Tar in granen runt den 1. Så det så!!
Jag har börjat ladda inför julen, men måste plocka bort halloween först ;-)
Kram!!!

Skimrande kristaller said...

☺ jaa, drömma får man ju.. o de kan ju besannas! Med sådana duktiga tallanger så kommer det nog att bli mer.. eller...(min man sa det samma o han gjorde ett till bord sen..☺) Vilken söting där på hyllan! Hoppas han lockar fram lite julkänsla. Tänker lite i samma bana som dig, jag skulle också vilja få den där känslan så man får njuta längre.. hur göra man..? Tror jag ska börja med lite juldofter... Nä, julmusik spelas inte för tidigt här heller. Tror du verkligen att det är det som fattas... Blir man inte trött på musiken om man börjar redan nu? Jag vet inte. Törs inte pröva ☺ Men dofter ska jag nog börja med. Såg på Åhlens att dom har juldofter på ljus, kanske pröva det. Ha det så gott. Kram Lenita

Odin said...

För mig är det nog för tidigt att tänka på julen ännu. Å för att det skall lyckas sen borde det nog bli lite vit snö på marken oxå. Men tiden går ju fort, så jag antar att även jag måste börja tänka på julen vad det lider. Här sitter hus tomten i takronan året runt så jag hoppas han småningom tänder lite julkänslor innom mig.

Ha det gott! Kramisar

Lyckoslanten said...

Jag tror att du borde följa mig i mitt jobb om några veckor när vi börjar öva till julfesten. Men du kan bli stressad av det... om du inte är van! Musiken, det är musiken som gör det. Åtminstone för mig. Och lussebullar och pepparkaksbak! Snart händer det! ♥

Pink and white dreams said...

Jaa vännen, visst skulle det vara skönt med lite inspiration, men jag tror som så många andra som skrivit att det är musiken och bläddrandet i alla fina julmagasin. Borde åka till Stockmann och införskaffa lite fler tidningar. Eller kanske man borde plocka fram alla gamla...

kramar Sabi

Vform said...

Hej!
Jag vet vad som fattas ... SNÖ!
Men inte vill vi ju ha snö riktigt än :/ Men veckorna går snabbt fram till advent ...då ÄR det jul!!

Nynna på du bara, så ska du se ...
Jättefint soffbord :o)

Lilja's Corner said...

Jag har inte heller fått den där härliga det-lider-mot-jul-känslan. Jag har sett på jultidningar i affären men inte ens haft lust att bläddra i dem. Tänk om jag missar hela julen! Tänk om jag inte alls hinner "jula"!

Nåja, det är bara 2:a november än. Om julkänslan inte infinner sig ännu 15:e november kanske man kan bli orolig :)

Loa said...

Verkligen ett fint soffbord, tur att du har en duktig ByggarHasse som kunde förverkliga din idé. Dessutom jättesmart att göra den så att den kan ha andra funktioner om ni tröttnar på den inne.

Jag har oxå så där smått börjat söka julkänlsa, men försöker lägga band på mig själv åtminstone 1-1½ vecka till.

Här är ju väntan på jul lika stor som väntan på att bli storasyster. "Mamma, när är det jul? Är det snart?"