Thursday, 11 November 2010

NovembernyttEftersom mitt köpbeteende inte påverkar mig eller min omgivning negativt (absolut inte mig och mig veterligen inte heller min omgivning) och inte heller kan anses vara moraliskt förkastligt (konsumtion skapar ju jobb!) kan det inte kallas en last och därför kan jag med gott samvete presentera mitt senaste fynd från Säde. Att jag däremot har en svaghet för skålar på fot, och en ännu större svaghet för skålar på fot och med lock, sticker jag inte under stol med. Det är sådant man får ta, men inte ta för hårt...

Den som har sinne för detaljer märker kanske att skålen bredvid numera står tom. Den ska så småningom fyllas med lite julgotta, men just nu har en annan svaghet - sötsuget - drabbat mig, så jag försöker stå emot så gott jag kan.

Julgransprydnaderna (också de från Säde) i den nya skålen har jag tänkt använda till lite julpyssel sedan när inspirationen kommer tillbaka och andan faller på. Just nu känns det bara som om all inspiration - om jag någon gång haft sådan - hellre rinner av mig, men man ska se framåt och hoppas på det bästa, också de i stunder då allt känns mörkt och trist.

17 comments:

Livet på Vestergård said...

Glasskålar på fot och med lock gillar jag också!
En tur till Säde står på önskelistan men det är så mycket annat på programmet. Hoppas det blir snart i alla fall.
Ha en fin dag! Kram Kicki

Syssi said...

Den var fin och söt. Har märkt att det är bättre för mina former om mina formar (skålar) står tomma:)

Vekarus said...

Ihana uutuus!

Minä juuri eilen katselin jalallista vatia köyhäinhopeasta, mutta se jäi vielä kauppaan. Enkä oikein keksi minne se laittaisin, joten saattaa olla, etten sitä edes mene hakemaan :-)

Mutta jalattoman otin kuitenkin mukaani, sillä sille oli paikka ja muutama joulukoristekin hyppäsi mukaan :-D

Teija said...

Nää on niin kauniita nämä jalalliset astiat! Itse en oo vielä ratkennut, kun ei oo oikein tasoilla enää tilaa ;) Ja näkyvillähän tuon pitäis koko ajan saada olla :)

StrandviksVillan said...

Så fin!! Jag är också svag för såna skålar, men äger faktiskt inte många...? Favvon är den stooora kakburken som du säkert sett. I den ligger nu några ensamma pepparkakshjärtan.

Säkert kommer inspirationen så småningom, men man behöver väl inte ha så höga ambitioner heller? Man ska pynta för att det är kul och man njuter av det. Själv har jag gjort allrummet klart för julen idag, tvättat fönster, bytt gardiner och matta.

Ha en fin dag! Tänd några ljus och ta en pepparkaka :)

En vacker vardag said...

Shopping är aldrig fel :) Fy på dig att visa såna läckerheter! Du vet ju att jag (också!) är svag för glasburkar på fot. Nu vill jag ju ha en sån!! Jag var inne på Säde denhär veckan, men har nog missat den skålen. Eller så är den slut redan :(

Njut av din fina skål och ha det gott trots gråvädret! Kram

Vardagslyx said...

Så fina skålar! skulle jag inte säga nej till... Perfekta att ha julgodis i! det där sötsugen har drabbat mig också, verkar bli väärre när det är mörkt, kallt och snöigt. Det enda jag vill göra då är att sitta inne och mysa - med nåt gott att äta förstås1 Är det grottmänniskan som talar..?:-D

Kram Pernilla

Annika said...

Jättefin!!
OCH jag håller så helt med dig om ekonomin. Fullt ut!!
Själv ska jag ut och stödja den idag också.
KRAM!!

All The Things I Love said...

Jag kämpar också emot sötsuget! 3 veckor utan sötsaker på måndag. Vilken kamp :)

Louise said...

Jag gillar också skålar på fot - med lock :) Och att köpa nån pryl nu och då är inte förkastligt... men jag får nog hålla igen litet då statsmakten fotat mig med för tung fot på gaspedalen ;(....Inte kul inför jul. Ha det gott i mörkret :)

HannasVirrVarr said...

Det klargörande första stycket ger en liten aning om att det eventuellt finns lite dåligt samvete i alla fall :P Nej men skålen är verkligen fin! Och sötsaker är gott! Idag när jag var ute på lunch tog jag två gånger av efterrätten. Med gott samvete :)

Snäckskalsdalen. said...

Jag tycker det verkar som om du har en massa inspiration, köpa burk med lock och lägga i pynt i och fotografera och lägga ut i bloggen, det både räcker och blir över. Väldigt fint är det också!
Tack för receptet på vårrullarna, skall jag prova en dag!
Kram

Lyckoslanten said...

Vilket trevligt kåseri att läsa! Du är trevlig du! Förstår precis (identifierar mig med)allt du skriver! Mums vilka smarriga pajer i förra inlägget! Ha en lyckad fredag! ♥

Lotta said...

Snygg! Gillar oxå skålar på fot.. Skulle gärna ha några fina silverbollar jag med. Kanske jag fyndar på julmarknaden i S:holm...

Kamomilla said...

*ler lite åt hannas kommentar* ;)

Nette Cecilia said...

Du o jag tycks ha samma tankar i mångt o mycket,skålar på fot ,o skålar på fot med lock ,vet du hur många jag har,jag drar nog på smilbanden många gånger åt dina inlägg,kram Nette

Moster och jag said...

Ja den skålen var verkligen jätte fin. Skall en tur till stan på lördan så kanske det blir tid över att åka till Säde.
Helgen närmar sig med storm steg igen.
Ha det bra! kram!!!