Thursday, 20 October 2011

Namnsdagsfika


Vi brukar i vanliga fall inte fira namnsdagar hemma hos oss, men eftersom vi så sällan får njuta av den icke längre hemmaboende sonens sällskap, passade jag på att laga en kaka och bjuda hem honom på namnsdagsfika i förrgår. Egentligen är det ju helkorkat att vi inte tidigare uppmärksammat namnsdagar på detta sätt eftersom ett av mina motton alltid varit att allt som kan firas, ska firas. Fast en av orsakerna till att vi skippade namnsdagsfirandet från start var väl att det bara var en av oss som överhuvudtaget hade namnsdag. Numera har två till av oss fått sitt namn i kalendern, och det är enbart minstingen som saknar en egen dag, stackarn. Vi får börja lobba för att hans namn också ska införas i namnlängden!

Receptet på kakan hittade jag hos Mamma Jezzica (bläddra neråt, jag lyckades inte länka till inlägget). En kaloribomb, men sanslöst god! Kan med fördel lagas en dag innan den ska serveras.

15 comments:

Anna-Lena said...

Oj sh*t, det där såg verkligen gott ut! Precis i min smak! Jag har aldrig gillat namnsdagar heller etersom jag har ett dubbelnamn och således inte finns i kalendern. Det känns liksom inte rätt att fira på Anna eller Lena dagen, jag heter ju Anna-Lena och inget annat.

Anna-Lena said...

Vet inte varför kommentaren kom två ggr...kan du ta bort den ena så får du göra det. Men du, länken till receptet funkar inte, man kommer tillbaka till det här inlägget! Jag vill ju veta hur mycket onyttigheter den innehåller!

Så Vitt Jag Vet said...

Hej ! Javisst skall namnsdagar firas.I min barndom firades oxå katternas namnsdagar... Mina barns namn fanns inte först i almanacken men nu funnits i ca 10år..
Smaskig kaka...
Ha en bra dag !
Kraam
Sanne

Snäckskalsdalen. said...

Åååå så god den ser ut, liten men naggande god. Tyvärr kunde jag inte klicka fram receptet, men jag försöker senare, det kan vara så att det bara hängt upp sig. Här firas inte heller namnsdagar, men det kanske man skulle göra!
Agneta kram

All The Things I Love said...

Tyyypist att du sätter in bilder på såna godsaker då man försöker att hålla bort allt sött och gott :)

Annika said...

Ja, jag tycker också att allt som kan firas SKA firas. Bring it on!
Kakan ser verkligen god, mastig, ut...
Mums!!
Kram!

Vardagslyx said...

Läste receptet och det lät såååå gott!! Måste provas, lika bra att göra det nu när jag ändå fikar mest hela tiden - innan jag får för mig att börja äta nyttigt och träna...

Kram Pernilla

Joanna Björkqvist said...

Fira att ni kommer åt, så blir livet alltid lite roligare! Kakan ser underbart god ut! :)

Jenny said...

Hej Ingela!
Vi firar oxå namnsdagar, tom katternas, hihi! Tindra tycker det är coolt att vår kattkille Gösta har namnsdag på Sveriges nationaldag:)

Kakan ser supersmarrig ut!

Kraam Jenny

Jessica said...

Vad bra att kakan smakade. Kaleribomb kan man verkligen kalla den, men det är ju bra att man inte behöver ta så stor bit åt gången för att stilla suget. Då räcker den ju längre också ;)

Nette Cecilia said...

Ser väldigt kaloririkt ut ,så det brukar ju vara gott,kram Nette

StrandviksVillan said...

Yummie!!
Har faktiskt sett receptet hos J, men aldrig lagat det.

Javisst! Det får bli mitt nya motto: Allt som kan firas, ska firas! :D

Ha ett riktigt fint veckoslut!
Kramar i mängd!

Gugis Pärlor said...

Receptet skrev jag av på direkten! Ser ju för gott ut ;O) Vi har heller aldrig firat namnsdagar.. Jag är urusel att hålla reda på sånt!

Kram Gugi

mammaxtre said...

Kaloribomber brukar alltid vara sagolikt goda :-)

Ha det fint

Kamomilla said...

Oj så läckert det ser ut! Kakan, bilden ..allt!
Jag hade tydligen förmulerat mig knasigt, våra granna har inte kommit över med en hjort- den fick vi själv hämta..Lite fel antydan.. men äggen fanns nog i postlådan :)