Tuesday, 16 October 2012

Höstens sista trädgårdsbilder och ett hett tips

Jag har nog inte riktigt hunnit med i höst. Jag har precis börjat använda strumpor igen efter sommaren, och nu hotas det redan med snö i väderleksrapporten. Hos oss blommar ju hortensian fortfarande. Kärleksörten, margueriten och astilben likaså. Det kan ju inte bli vinter än! Jag protesterar högljutt. Hör ni?


 Titta, Nina, här sitter min uggla och vaktar över gården.Våra äpplen är små och maskätna i år, men de funkar ändå bra att använda till den äppeljuice som vi pressar i vår saftcentrifug. Dessa ser dock ganska oskadda ut, så dem gnagar vi i oss som de är.

Äppeljuicen som vi pressar själv (man kan givetvis också använda färdig äppeljuice från butikshyllan) kokar jag med lite farinsocker, kanelstång och ingefära och serverar som Hot Apple Cider.

Vill man kan man späda ut den med lite sprit också. Detta är ett bra alternativ till välkomstdrink eller när man vill få litet inre värme under ruggiga höstkvällar, men ändå tycker att det är för tidigt att börja korka sina glöggflaskor.

9 comments:

Puumuli said...

Det ärså tröttsamt med denna regninga höst! Man kan ju inget göra ute i trädgården som nästan drunknar...

Vi fick inga äpplen i år så kanske blir det bättre under nästa?

Ha en fin dag!

Kram
Sari från Puumuli

Linda said...

Så fin din trädgård är i höstskrud! Här ser allt bara bedrövligt ut, men det har det i och för sig gjort hela sommaren, haha.

Kram!

Lyckoslanten said...

Ja som du vet finns även här en som inte alls har hunnit med. När vi träffades slog det volt i huvudet när det pratades om december och jag tänkte att det typ är om ett halvår. Här sitter jag nu i en trikåklänning barfota och barbent. Glögg känner jag däremot att det börjar bli dags för! ;o)

Livet på Vestergård said...

Vi gjorde också äppelsaft i centrifugen tidigare i höst. Väldigt gott!

Snäckskalsdalen. said...

Tänk att det fortfarande är så fint i din trädgård, lite sensomrigt så där! Det är det inte här.

Sprit till äpplena, jaaa, det verkar helt OK. Låter gott med kryddorna!

Agneta kram

Vardagslyx said...

Snö!?!? Det kan väl inte vara möjligt! Har helt förträngt att sådant kan hända redan nu... I december är det välkommet, men inte tidigare än så!

Vilka vackra trädgårdsbilder! Hot Apple Cider lät väldigt gott:)

Kram Pernilla

Kamomilla said...

Vackert i er höstträdgård!

Susanna Tamminen said...

Hejsan, löysin juuri blogisi ja onpa tosi kauniita kuvia! Kivaa että puutarhan ja sisustuksen lisäksi täältä löytyy kivoja leipomis ideoitakin, tykkään kovasti!

alegni said...

Hei Susanna, kiva kun löysit tänne!
Tervetuloa uudelleen!