Tuesday, 30 October 2012

Tjatigt?


Ni får ursäkta om ni tycker det blir tjatigt det här med mitt tedrickande, men det tycks vara ett ämne som väcker många tankar på diverse medier där jag har luftat ämnet.Nu är det ju inte så att någon tvingar mig att dricka te. Jag gör det av egen fri vilja, jag vill verkligen lära mig att tycka om te. Kaffedrickare har jag varit sedan barnsben, ja till och med innan jag ens lärde mig att stå på benen, men jag tycker inte att kaffe smakar så gott längre, i synnerhet inte om man inte äter något till, och jag vill gärna kunna dricka något annat varmt i stället. Man tröttnar ju på glögg också efter en tid...För mig har det legat någon sorts mystik kring tedrickandet, förmodligen för att jag inte varit en del av den "kulturen" själv. I min mun har te smakat (ursäkta uttrycket) förbannat vidrigt, men med rätt inställning och en rejäl dos fananamma ska jag lyckas omvända mig själv. Jag grimaserar fortfarande när jag sväljer mitt te, men inte lika mycket som förr, och inte lika mycket som när jag dricker en slät kopp kaffe, vilket för övrigt inte händer längre.

Min "nya" tekanna är mammas gamla kaffekanna. Den har inte blivit använd de senaste 35-40 åren, så jag tycker det är dags för den att få ett nytt liv hemma hos oss.

16 comments:

Sabina said...

Te dricker jag när det är riktigt kallt eller jag är förkyld - med mycket honung i. Gott, men är man kaffeälskare så är man :)
Kram Sabina

Mrs Clapper said...

Vilken vacker kanna!

Sandra i sagarden said...

När jag gick i FKF ett år gjorde jag ett arbete om te ;) Det var jätteintressant, och det var då jag lärde mig det där jag skrev tidigare i en kommentar åt dig, om hur man får bort den beska smaken :)

Lilja's Corner said...

Jag läste igår att det bara går åt 27 liter vatten för att producera en kopp te, jämfört med kaffets 140. Så du gör t.o.m. en god gärning då du lär dig dricka te! :)
Fin kanna förresten!

Å, ni var på fårdagen! Va vackert det var! Gissa om jag var harmad då jag fick mejl om det men redan hade bokat in ikea-resa. Kanske det ordnas igen. I lika vackert väder...

Läste just din kommentar och rodnar lite. Tack snälla!

RockMom said...

Och jag som just funderat på om jag borde lärta mig dricka kaffe..Så att jag slipper förstöra mina tänder med mitt eviga colasippande ;)

Kanske inte försent än?

Nyanser av vitt said...

Te är gott vännen :O)Fin kanna också
Kram Agneta

Kickan Style said...

Jag älskar Te... lägg i en klick mjölk, så är det ännu godare!! :)

Annika said...

Det fina är ju att det finns SÅÅÅÅÅ många olika sorter.
Jag är galen i rökiga teer, som Lapsang. men gillar också de mer fruktiga sorterna. dricker teet svart. precis som med kaffe. OM det inte är en latte :-)
Tycker din kanna är jättefin!
KRAM!!

Vardagslyx said...

jag tyckte det smakade så "vattnigt" först, men jag hade ju egentligen inget att jämföra med, eftersom jag inte drack kaffe heller. Nu älskar jag te, har kommit till latte på kaffefronten...vet inte om jag har din envishet när det kommer till att lära mig dricka vanligt kaffe!

Kram Pernilla

Moster och jag said...

Själv dricker jag nog mest kaffe men på kvällarna är det verkligen gott med varmt te.

Hoppas att du också vänjer dig med te smaken.
Kram Maj-Gun!

StrandviksVillan said...

Tycker det är så skoj med din iver över tedrickandet :)
Måste nog säga att te-världen är bra mycket större än kaffe-världen ändå, finns så mycket mer att välja mellan.
Näe tack, ingen slät kaffe för mig heller, det ska nog vara nåt tilltugg också ;)

kramkram!

Kris said...

Hemma hos oss fanns en brun likadan...
jag brukar dricka te på kvällen, värmer skönt. Sätter litet mjölk i så smakar det bra!
Kan dricka kaffe på kvällen, somnar lika bra iaf, men det vill bli litet för mycket kaffe på dagen...
Ha det så bra!

Lilith said...

Tycker inte alls det blir tjatigt att läsa om ditt nyfunna intresse för te! Själv har jag aldrig "lärt" mig dricka kaffe. Drack kaffe med min farmor på morgnarna när jag var liten, och gillade att doppa bulla i kaffe, men kom aldrig till det stadiet att jag började dricka kaffe när jag blev äldre. Gillar helt enkelt inte smaken. Har nog hävt i mig många koppar när det bjudits på kaffe när jag var yngre och det inte fanns något annat, men till sist kom jag fram till att jag skulle sluta helt med det eftersom jag inte mådde bra av det och jag tyckte inte det var värt det att må dåligt bara för att vara social heller.
Hehe, det kan ju vara lite svårt att få tag på glögg sommartid också, ifall man vill dricka något varmt då... ;)
Riktigt fin kanna, vad bra att den kom till användning igen!

Kamomilla said...

Följer ivrigt med på din teresa!

Lyckoslanten said...

Vilken fin kanna! Trodde den är ny! Te väljer jag gärna efter klockan sex på kvällen om jag ska dricka något varmt. De senaste åren har jag lärt mig att det är bra mycket mer än Lipton. Fortsätter gärna följa din tevandring utan att uppleva den som tjatig! ♥

Susanna Tamminen said...

Vilka vackra bilder du tar! Jag är ännu nybörjare med fotografering, men det är väl bara att fota o fota så lär man :)