Monday, 9 November 2009

Bästa gubben och nyaste kuddarna

Jag har sagt det förr, men det tål att upprepas - min gubbe är bäst! Inte nog med att han ställer upp för mig i vått och torrt och på alla mina inredningsnycker, han ser dessutom till att jag inte blir försoffad. Jag har av hävd svårt att komma mig ut och röra på mig, men han sparkar på mig - givetvis inte bokstavligen - och släpar iväg mig ut på en stavgångsrunda flera kvällar i veckan. Det är tur att någon tänker på mitt välbefinnande då jag inte själv har förstånd att tänka på det.

Så till något helt annat. Jag tycker att vi här i blogglandia kunde skriva en lista på saker som man inte kan ha för många av för att vi som inte kan låta bli att bära hem saker på listan kan göra det utan dåligt samvete. Mitt bidrag till listan är kuddar och lyktor. Har du något att tillägga?

Jag kunde inte motstå dessa julkuddar som jag hittade på Hemtex förra veckan. Och nä, jag har inte lagt dem i soffan än, än så länge ligger de i en påse i garderoben och väntar på att få göra entré.

29 comments:

Lotta said...

Hej!
Du har så rätt... dynor och lyktor kan det finnas i varje knut. En annan sak som jag kan ha hur mycket som helst, förutom dessa, är stearinljus... Mina tar slut hela tiden och jag köper och köper....

Lotta

Taina said...

Du är rolig du! Jag försökte tänka vad det är jag inte kan vara utan eller ha för mycket av...det skulle vara träningsskor i så fall :D

Vilken tur att du har en sådan förståndig gubbe!

Kram kram

Lyckoslanten said...

Och jag som trodde att jag har den bästa gubben! Han drar ut mig med, så kanske det är ett signalement för en bra gubbe. :o)

Skriver under på kuddar, lyktor, ljus, men vill lägga till tyger, vadd och garn!

Signe 1 said...

Kanonfina julkuddar:-)) Jag o maken tar oxå långa powerwalks nu på kvällarna då jag har lugnat ner mig lite med löpningen så här års:-) Man mår såå mkt bättre, right?:-) kram Sofia

Anonymous said...

Oj, så vackert stjärnmönster. Riktigt "juliga"! Dynor kan man inte ha för många av.

Motion kan man inte heller få för mycket av. Härligt att rör på sig.. Löper några gånger i veckan, och det är såå skönt!

Åsa

Kamomilla said...

Kronljus, skulle jag tillägga....
Fina kuddar! Bra att de inte behöver bo i skrubben så länge till...

HannasVirrVarr said...

Oj den med typ stjärnor såg jag också vid Hemtex, men i grått (visst fanns det också), jag stod och smekte den en stund och såg att det fanns en massa fint rumtomkring mig så jag blev rädd att jag skulle handla upp hela lönen att jag var tvungen att gå därifrån genast :P

Till den listan skulle jag vilja tillägga en hel del. Men jag väljer: ljusstakar, små fina skålar, tygbitar med fina mönster och pallar. :)

ღ Fyra årstider said...

Porslin..kan köpa hur mycket som helst:-9
Kram Lotta

annika said...

Skålar och tyger kan aldrig bli för många precis som med lyktor.
annika

Hildas Hus said...

Ja kuddar har jag också... Min sambo säger att man inte ryms i soffan för alla kuddar och så slänger han dem på golvet... Lyktor har jag också börjat samla på mig på sistone, har jag märkt. Nu senast köpte jag en ny i Helsingfors... Jag får väl lägga till inredningstidningar också, för det köper jag massor, men har svårt att slänga...

Kram, C

Funccis said...

Härlig gubbe du har! Jag brukar tigga och be min att "rycka upp sig för att rycka upp mig..."
No Way, han är en morgontrötter bohem, jag blir också mer och mer bohemia.
Periodvis köper jag kläder, kläder och åter kläder. Använder dom skönaste, resten blir hängande ett par år tills jag ger bort eller för till SPR. Skor å väskor, smycken, prylar som jag sätter i "presentlådan".

Teija said...

Ja koreja ja rottinkijuttuja ei voi koskaan olla liikaa..

Ihana mies sulla, totta tosiaan! :)

Stjärnor & Champagne said...

Helt rätt kuddar och lyktor är nog på min lista hihi. Vilken gubbe, tänk om min gjorde det, här är det jag som sparkar ut honom någon gång ibland hihi...

Kram A

Annika said...

Ljus och ljusstakar!!
DET kan man aldrig få för många av :-)
KLOK gubbe du har!!!
KRAM!!

syssi said...

Jättesöta kuddar, förstår att du inte kunde lämna dom i butiken:) Jag kan ha hur många ljus å lyktor å korsordstidningar som helst;)

Lotta said...

inredningstidningar är mitt bidrag till listan!
Jag fick en i present igår OCH tre sorters fika, därav ängla-inlägget=) fikat fick jag för att jag skulle få tid att sitta o läsa tidningen... =)

Galleri MochB said...

På min lista finns en hel del... :O) Ljus, lyktor, kökshanddukar, kaffekoppar... och böcker förstås!!
Igårkväll drog min man ut mej också, i mörkret på klafsvägen ;O) Man visste knappt om man gick på vägen eller i diket...

Livet på Vestergård said...

Vad bra att din gubbe tänker på dig och dar ut dig på promenader! Det går så mycket bättre om det är någon som puffar på en och t.o.m erbjuder sällskap. Jag har just varit ute på morgonpromenad och det var så skööönt :)
Kuddar och ljus kan man aldrig få för många av!
Ha en bra dag!

Allt o Inget Med Jeanette said...

Vilket bra iniativ! Den här listan behövs verkligen för att lätta mitt samvete!! ;)

Jag kan köpa huuur många ljuslyktor som helst i alla färger o former.
Detsamma gäller kaffe o te koppar o skålar. Armband, handväskor.. Julsaker.

Ja du ser att jag har problem? *fniss*

Kramar Jeanette

suklaamarenki said...

Tyynyjä ei voi olla liikaa eikä myöskään lyhtyjä/kynttilöitä. Kirkas puristelasi menisi varmaan mun listassa kanssa aika kärkipäähän :)

trollmor said...

Tyger kan man aldrig få för mycket av. Är hopplös om jag kommer in på en tygaffär.Sedan har jag väskor som ofta får följa med hem.Den röda Italien väskan ska jag nog inviga idag till Pontarestaden. Kuddarna är så fina. Stod och nöp i dem häromdagen.Inte ska du ha dem i skrubben.
Himla förståndig gubbe du har som drar ut dig.
kramis ewa

Louise said...

Vad bra med en gubbe som river ut en...det skulle jag också behöva...jag är också en sån som inte alltid förstår "mitt bästa".
Skriver under allt de övriga har sagt (nästan),men allt som har ljus framför allt! :O)

StrandviksVillan said...

Åh, jag borde också ha en motionerande gubbe! Undrar vad jag har för kondition nu för tiden...

Samma här: kuddar och lyktor/ljusstakar! Då det finns så mycket fina såna ju! Sen kommer naturligtvis tyger på följande plats för mig ;)
Superfina kuddar du köpt!!

Igår fick lilleman sin "nassespruta" och nu har han feber, lite slö men annars ok.

Ha det bra honey!

Lilith said...

Så du köpte de där kuddarna i alla fall! Ska nog ta och släpa hem en jag också (till makens stora förtret...;D), för jag skriver också under det där om att man inte kan ha för många kuddar eller lyktor! :) Vad mer kan jag tillägga på den listan? Hm... Fina köksprylar! ;)
Vilken snäll gubbe du har som tar dig med på stavgång, så du inte helt växer fast i soffan. ;D Här har det tyvärr blivit glesare mellan promenaderna på sistone, pga att maken och promenadsällskapet oftast håller på med bastun på kvällarna och kommer sig därifrån för sent för att gå ut... :/ Och inte kommer jag mig iväg på promenad på egen hand heller, fast jag borde... Men det ska väl bli ändring på det så småningom, när det blir mer tid på kvällarna! När det nu sen blir är ju en annan femma...

Lilja's Corner said...

Min gubbe borde nog sparka på mig lite ibland också. Tyvärr är vi båda lika lata...
Jag har faktiskt hanlat otroligt lite på sistone, och kuddar har jag aldrig varit svag för. Men nu skulle jag nog behöva lite nya. Lyktor däremot tycker jag att man inte kan ha för många av. Liksom ljusstakar, askar och filtar!

Jenny said...

Hej Ingela!
Nog har du världens bästa Mr Alegni, hihi! Och jag har världens bästa Mr Biker/Hönsbaron;)

Bra med en lista på grejer man inte kan ha för många av! Jag lägger till plädar/kviltar på den. (hade velat skriva handväskor oxå men de är ju inte riktigt inredning*fniss*)

Ha det gott Vännen,

Kraam Jenny

Lallis - liv och leverne said...

Stor kram från mig och ha en fin dag idag
/Lallis

Vardagslyx said...

Som många andra - lyktor och levande ljus. Särskilt nu i dessa mörka tider! Men faktiskt tycker jag det är fint även på sommaren, även om det inte går åt samma mängder då.

Kram Pernilla

Hans said...

"Bästa Gubben"....
Har du andra gubbar också? =:0