Tuesday, 10 November 2009

Påfyllning

Det är tur att jag är den enda i grannskapet som är hemma på dagarna, annars skulle nog grannarna fundera vad den där kärringen som jobbar hemifrån egentligen har drabbats av för en åkomma när hon bär ut alla sina ljus i uterummet och står och knäpper foton på dessa. Visserligen tror jag att grannarna vid det här laget är vana vid att "hon den där ena inte är riktigt som vi andra", men ändå. Hur ska man förklara för andra oinvigda att man har som hobby att fota ljus? Jag måste ju medge att det låter rätt vrickat också i mina öron, å andra sidan förstår jag ju bakgrunden till det hela och vet vad jag håller på med ;-)

Hur som helst har det blivit påfyllning i ljuslagret idag. När jag efter fotosessionen kånkade in alla ljus, märkte jag att en järntrådskorg full med värmeljus fortfarande stod på köksbänken. Oförevigad! Men det må vara hänt, nu är den åtminstone nämnd så att kommande generationer förstår att den funnits.

Ärligt talat tycker jag min blogg får mig att framstå som en mycket ytlig person, men jag måste ju försvara mig själv och säga att det finns en hel del annat som också upptar mina tankar, min själ och mitt hjärta. Sådant som jag kanske inte blottar här. Men jag gillar bloggosfären och allt utbyte av tankar, tips och idéer här, och åtminstone jag behöver detta fönster utåt, jag som annars inte ser så mycket annat än hemmets fyra väggar. Ta hand om er, alla godingar!

25 comments:

Taina said...

Nä vet du vad! Jag håller inte med om att du verkar vara någon ytlig person. Jag tycker din blogg utstrålar värme, lugn och en jäkla sisu med allt ditt pysslande och allt ditt arbete med vedhuggning!
Fortsätt så! Gillar din blogg skarpt och själv måste jag bara skärpa till mig så jag också får så där hemtrevligt som du. Får sådan inspiration av dig.

Kramar!!!

Hans said...

OMG...! Du kan ju lämna en skriftlig förklaring i närmsta grannens brevlåda så han inte behöver grubbla sig fördärvad:)

Lilith said...

Haha, återigen sitter jag här och ler åt ditt inlägg... Du är absolut inte någon ytlig person utan vet verkligen hur man roar folk - du skriver bara för bra! :) Låt du grannarna fundera på om du är knäpp eller inte, de sysslar säkert med ett och annat "udda" de också! Nog har jag också undrat vad grannarna tycker och tänker när jag smyger runt huset och i trädgården med kameran i högsta hugg... :D Men de måste ju få ha något att fundera på de också, eller hur? ;D
Ljusbrist lider du då inte av i alla fall! Nå, nog har vi ett och annat ljus på lager också måste jag medge, men lika snygg ljusförvaring som du har vi verkligen inte (=en plastkorg på en hylla i skrubben...)! Ljus är ju i alla fall bra att ha och det går ju åt en hel del av den varan så här års, så det gäller att ha ett välfyllt lager.
Kan förresten meddela att virkningen går alldeles utmärkt! :) Problemet är bara att det här med virkning har blivit så intressant att jag inte vill få något annat gjort... :O

Dojle74 said...

Jag tror dom flesta vet att fotointresserade människor fotograferar ALLT möjligt =)

Ann-Catrin said...

Hihi..kan se dig framför mig hur du knäpper bild efter bild..
men man måste ju passa på.. ljuset är ju inte på vår sida just nu precsi

vackra bilder

Ytlig.. du.. icke sa nicke..

kramar
A-C

syssi said...

Du e nog lika varm som värmeljusen du. Tänk va bra om du kan roa grannarna åxå, så trist dom sku ha de annars:)

HannasVirrVarr said...

Jag känner igen det där att man känner sig som en galning ibland när man försöker få till fina bilder, många bloggare känner säkert igen sig skulle jag tro. T.ex. Idag när jag cyklade hem från jobbet for jag via en butik för att köpa några olika godissorter som jag tänkt använda som rekvisita när jag ska fotografera ett fynd. Godisar som jag inte tycker är goda alls, men fina. Haha.

Men sådär är det. Och det där om att verka ytlig så är också intressant tycker jag. Jag älskar vackra saker, former, färger och helheter som tilltalar mig estetiskt och ännu "värre", jag tycker om att se på vackra människor och bilder av vackra människor (gör vi inte alla det?). Men allt detta vackra så ger mig en tillfredsställelse på ett djupt plan. Att själv kunna skapa vackra helheter och vara kreativ (på ett sätt som kanske verkar ytligt) kan göra så otroligt gott för själen. Hur skulle man då kunna påstå att det är ytligt? Om det får oss att må bra.

Jag har tydligen en hel filosofi kring det där, inte meningen att skriva någon roman här :P

Louise said...

Jag har haft litet samma funderingar som du...Är man en ytlig person, eller jag rättar mig...UPPFATTAS man som en ytlig person när man håller på med inredningsbloggande??? Tror nog att det finns en och annan som tycker så. men då är det bra att ha vänner, riktiga vänner och bloggvänner, som vet att det inre och yttre inte alltid går hand i hand. vem är väl dom att bestämma om vi bloggare blir på gott humör av detta det resulterar ju bara i att vi sedan också är trevligare mot alla andra...
Fina ljusbilder! Och ljusa!! eller det kanske är din fina kamera som gör det... :O)

Signe 1 said...

Ja vi är nog lite knäppa hela bunten vi inrednings- och blogglovers, men det bjuder vi väl på, right?:-)) Urfina bilder!! Kram Sofia

Vardagslyx said...

Lite roligt att du skriver om det där. För två månader sen hade nog även jag tyckt att man är lite tokig när man ska fota allt. Numera är det den mest naturliga sak i världen och jag har inte ens funderat på det! Helt plötsligt ser jag saker överallt som kan fotas och bli bra på bild. Jag ser allt på ett annat sätt nu - och har mycket roligare nu än förut! Stackars alla dom som inte får uppleva det ;)

Kram Pernilla

Lilith said...

Tack för dina fina ord om det jag skrivit och mina bilder, det värmde! :)
Tror inte det är någon risk för att min pläd blir klar i första taget, tar nog ett tag innan jag fått upp snabbheten, nybörjare som jag är... Och så har jag en hel del att fixa till loppis nästa vecka, bara jag kunde slita mig från virkningen och bloggandet lite då och då så jag fick något gjort! ;)

Lyckoslanten said...

Enligt mig är det ett helt naturligt beteende att bära ljus etc. av och an och fotografera ur olika vinklar. Vad gör man inte för dokumentationen! Dessutom, även om folk kanske inte tror det så blottas minimalt här på bloggen. Och, jag uppfattar dig inte alls som ytlig, snarare väldigt djup... även om jag bara känner till en uns av en promille, promilles.

Maja said...

Jag tycker inte alls att du framstår som någon ytlig person, alegni! Som jag har förstått det är du väldigt intresserad av inredning, fotografering och roliga prylar. Att vilja ha vackert och trivsamt i sitt hem är en fin sak, det är ju där man själv och de närmaste bor tillsammans. Och du och gubben verkar som gulliga, förnuftiga och varma människor båda två (enligt hur du har beskrivit honom). Så fortsätt du med dina intressen och fortsätt publicera bilder med gott samvete. Jag fortsätter att läsa:) Kram!

Bygde said...

Dina vackra bilder förmedla så mycket känslor och är en njutning för ögat.
Grannar ska ju ha något att fundera på annars blir ju deras dagar tråkiga ;o)
Det finns gott om för- och nackdelar med att jobba hemma, jag vet av egen erfarenhet hur viktigt det är att få utbyta tankar med andra IRL eller via dator, telefon osv.

Loa said...

Nu blev det lite knasigt, glömde byta indentitet efter utförda talkouppdrag. Så min kommentar kom från Bygde.

Kamomilla said...

Vi behöver alla olika sorters fönster utåt, genom olika kontakter och olika forum. Och om du framstår som ytlig så heter jag Orvar!!! Och det heter jag verkligen inte!!!

Kram till dig!

Lilja's Corner said...

Du är så rolig du! :) Då jag fotar ute aktar jag mig noga för att göra det då bilar kör om eller då grannarna är ute. Dom kan ju tro att man är konstig... ;)
Nog blir det ju ganska ytligt på bloggen, men jag tror nog de flesta förstår att man inte vill blotta sitt innersta på webben. Och det är inte ens meningen, tycker jag, i denna "genre". Meningen är ju ändå just som du säger att byta idéer och få inspiration!
Ha en bra torsdag imorgon!

Teija said...

OMG! :DD

Erittäin kauniit kynttiläkuvat!

Linneagården said...

Ljus i alla former är en glädjehöjare!
Här eldas som bara den.

Ha det gott & njut.
//madelene

Anonymous said...

Oj vad jag känner igen mig i inlägget. Jag vore åtminstone inte beredd att lämna ut hela min personlighet på nätet.

Ytligt? Nej absolut inte. I inlägget skriver du om det som vi andra känner i smyg. Du satte ord på det. Det är djupt! Vi är alla så mycket mera än det som syns i bloggarna.

Snygg ljusförvaring!

Sabina said...

Om grannanrna tycker du är konstig så beror det på att dom inte själva kommit in i bloggstadiet ännu! :) Dessutom ska man strunta i allt vad grannar heter...
Jag tycker inte du är nån ytlig person, utan en högst normal, och mycket duktig bloggerska.
Kram Sabina

Tess på Tilda och Mamma said...

Hej Vännen,
Visst gjorde det ont i fingrarna alltid att virka mattan men roligt var det. Virknålen var nummer 10 så du må tro garnet var grovt.
Kram Theres

StrandviksVillan said...

Du är absolut ingen ytlig person!! Det märker man i dina inlägg av hur du skriver om din familj, släktingar och vänner!
Och du har så rätt i att man inte skriver om precis allt i bloggen, man har ju faktiskt ett liv utanför den också ;)

Än en gång måste jag påpeka hur trevligt du skriver och alltid med glimten i ögat :)

Visst är det som man skulle bli tvungen att fota utomhus i dessa grå tider... (Tur att vi inte har några grannar nära som ser när jag fotar, hihi!) Åååh vad jag väntar på att börja ta fram ljusslingor, fönsterstjärnor och sånt! Ska faktiskt tjuvstarta lite nu då jag får långledigt fre-tis. Längtar!!

Hmmm... kanske man kunde få in en träffis bokad? Lovar inget, men ska fundera på det :)

Ha det bäst! Kram!

Anonymous said...

I want not concur on it. I over nice post. Specially the appellation attracted me to be familiar with the intact story.

Anonymous said...

Nice post and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you seeking your information.