Friday, 6 November 2009

Hus & hem

Jaha, vi fortsätter väl på hus- och hemtemat från gårdagens inlägg. Igår fick jag hem det sista (?) huset i min hussamling. Nu har jag en hel by, så nu ska det väl äntligen räcka, tomten som husen står på är ändå redan överexploaterad ;-) Faktiskt så glömde jag ett hus igår kväll när jag placerade ut husen i min lilla by. Jag har så mycket prylar att jag inte kan hålla ordning på dem längre. Fast det är väl i och för sig inget nytt.

Det nya höghuset i zink kommer från Elvina Interiör

De två bilderna här ovanför har jag fotat i vårt s.k. dagsljus, men det ljuset är inte mycket att hurra för så här års. Till råga på allt snöar det nu, och vad jag tycker om vinter och snö torde alla veta vid det här laget.

Men det är ju fredag, så inte ens snön får mig på dåligt humör nu!

Jag brassar på med fler husbilder:


För att relatera till rubriken, kan jag berätta om ett litet missöde som hänt mig. Jag blev för en tid sedan uppringd av en tidningsförsäljare som bjöd ut en tidning som jag vänligt men bestämt tackade nej till. Damen i andra ändan läste upp en lång harang, och jag lyssnade bara med ett halvt öra, men då jag hörde ordet koti, som är finska för hem, ringde tydligen en klocka i mitt undermedvetna och jag sa ja, den tidningen kan jag beställa några exemplar av, för jag visste att reportaget om Kamomilla skulle finnas i den.

Här har jag då gått och väntat och väntat på tidningen. Den kom aldrig, så jag gick och köpte den, för mitt tålamod är som bekant inte det bästa. Döm om min förvåning då min nya tidning damp ner i postlådan igår. Det var inte alls Koti ja keittiö (Hem och kök) som jag hade prenumererat på, utan Talo & Koti (Hus & hem). Vilken jäkla miss. Jag måste börja skärpa mig! För övrigt tycker jag att tidningshusen kunde använda litet mera fantasi när de namnger sina tidningar, så att folk som är lika disträ som jag kunde undvika dylika missar. Men som sagt, det är fredag, så det gör ingenting, och vad har nu en tidning mer eller mindre för historisk betydelse när allt kommer omkring!

21 comments:

Vekarus said...

:-) No mutta nythän sinulla on kaksi eri lehteä luettavaksi, ikävämpäähän se olisi ollut, jos olisi ollut kaksi samaa.

Upea tuo sinun kyläsi! Vau!

Ihanaa viikonloppua!

Vekarus said...

Ai niin, viisikkoja löytyy meiltäkin. Ne oli suosikkejani lapsena!

Lilith said...

Så mysig din lilla by (eller småstad? ;D) är! Höghuset var läckert! Själv har jag bara ett endaste ensamt hus, det som jag målade vitt... Ska se om det får sällskap av fler hus eller inte!
Dagsljus ja, det är något som verkligen inte är mycket att hurra för en kulen dag som denna, när dessutom snön faller utanför fönstret. Det enda positiva med de grådystra dagarna skulle väl vara att dammet i vrårna inte syns så bra då! ;D
Hihi, fnissar åt ditt lilla missöde med tidningen... Så kan det gå när man inte är på alerten! Håller med om att tidningarna kunde ha lite mer spännande och fantasifulla namn, när de flesta har så likande namn är det svårt att skilja dem åt och man tar lätt fel. Var den nya tidningen något att ha annars?

Hildas Hus said...

Vilken fin by du har! Tråkigt att det blev fel tidning du beställt. Själv avskyr jag telefonförsäljning, så jag tackar alltid nej till allt de har att erbjuda. Jag har en liten förutfattad mening om att det alltid är lurendrejeri... De brukar börja med att säga att jag vunnit en gratis prenumeration, jag måste bara betala porto + några andra avgifter och så får jag en tidning jag aldrig annars skulle ha beställt...NEJ TACK! Om det är ett bra erbjudande kan de skicka det på posten, så att man hinner fundera i lugn och ro innan man bestämmer sig. Har du tänkt på hur snabbt de alltid pratar också? Ha en skön helg!

Kramar, C

syssi said...

Vacker e din by i mörker å snöfall, vare sej du gillar det eller ej så kommer det :)
Tur att du köpte tidningen :D

Nyanser av vitt said...

Hej Ingela,
Usch man har för mycket i huvudet och lyssnar ibland bara med ett halvt öra. Inte bra...se hur det kan gå.
Husen är underbara. Ha en mysig helg
Kram Agneta

Lyckoslanten said...

Ja, de där husen är onekligen fina, men ärligt talat har jag ingen bra plats för dem, så jag lever i avhållsamhet... Det skulle vara bra trevligt att avläsa det där ljuset som gick upp för dig. Jag har sett dina söner på bild, så det kunde jag bjuda på. :o)

Jenny said...

Hej Ingela!
Åh vilken mysig liten ljushusby du har! (där ligger jag i lä som bara har ett sånt där hus, hihi!)

Inredningstidningar kan man aldrig få för många av;)

Ha en toppenhelg Vännen!

kram Jenny

Louise said...

Vacker by, eller borde man kanske säga stad när byggnadsrätten är utnyttjad till fullo. Usch vad snyggt det är när man har MÅNGA av saker och ting :O)
Hoppas Talo& Koti i alla fall var läsvärd!

Lilja's Corner said...

Åh, du har r i k t i g a zinkhus! Snyggt!
Ja, inte orkar man ju alltid lyssna på dom där tidningsförsäljarna. Talo&Koti har jag också prenumererat på i ett par omgångar men den hör inte till mina favoriter.

Skön helg!

StrandviksVillan said...

Tusen tack söta du för ditt svar på mitt lite "provokativa" inlägg!!
Ingen som inte bloggar själv kan förstå vilket utbyte man har av det.
*Kastar en slängpuss*
Hade faktiskt skrivit i min första text om hur andra har tid att följa med en massa tv-serier t.ex. Eller supa upp eller spela bort sina pengar.
Var och en måste ju ändå få besluta själv hur man använder sin tid och sina pengar.
I bloggen framkommer ju faktiskt inte hela ens liv och alla omständigheter, fast det vet du ju redan.

Hihi, man kanske inte kan tala om by då det är en hop med höghus? Jättefint att dom alla är av olika modeller och storlekar!
Hustidning som hustidning, jag slukar allt jag kommer över, men visst var det väl en harmlig miss...

Teija said...

Onpa valloittava talokylä! Minä pitkään mietin, että joo vai ei, mutta nyt odotan paria ekaa taloani saapuvaksi.. :)

Samaa mieltä lehtien nimien kanssa. Vähän vois enemmän mielikuvista käyttää!

Signe 1 said...

Jättefina hus, avis på hela din 'stad'...själv äger jag bara ett, hihi! Ha en finkväll, kram Sofia

Livet på Vestergård said...

Åååh vad fint med din by ! Det ska nog bli fler hus för min del också.(fast jag har redan fullt på bänkar o skåp så det blir att plocka undan något annat i stället)
I morgon har jag planerat in ett besök till Säde och det brukar inte gå att komma tomhänt ut därifrån...

Stjärnor & Champagne said...

Haha då sitter du med en prenumeration som du inte alls vill ha, Ingela då!!!! Husen är urfina och man kan ha hur många som helst.

Kram till dig/ A

Kamomilla said...

Nämen vännen, oikeesti-- du är för härlig! Altzheimer light som drabbat dig???

Härliga zinkhus!!

Vardagslyx said...

Hej!

Vad kul att ha hittat hit! Vilken fin blogg du har!
Gillar zinkhusen jättemycket. Har inget än, men jag måste bara skaffa ett (eller två!)

Ha en bra helg!

/ Pernilla

Taina said...

Hahahahaha!! Det gäller att lyssna NOGA på alla erbjudanden.

Alla dessa små hus...är det värmeljus i dem eller vad använder du dem till? En som är helt typ "tpndöv" som i det här fallet betyder "begriper inget av inredning" vill bara veta...

Kramar

ღ Fyra årstider said...

Tittar in och önskar dig en skön helg. tycker din lilla stad är underbar.
Kram Lotta

Grodmamman said...

Vilken fin liten by du har! Gillar också de där zinkhusen, men har bara ett än så länge.
Kram

Sjöboden said...

Hej Ingela!

Vilken fin samling hus, de sprider ett så fint ljus! Och superfin skylt du gjort... ska också köpa mig schabloner omedelbums :)

Kram Caroline