Friday, 13 November 2009

It takes a village to raise a child

Imorse var jag riktigt stolt över mina söner. För ovanlighets skull skjutsade jag dem till skolan eftersom den äldre strax efter skolan ska åka iväg på en exkursion till huvudstaden och han ville därför varken köra bil eller cykla till skolan.
I en korsning hamnar vi bakom en mopedist, som visserligen har hjälm, men som inte har dragit ner hjälmen ordentligt, utan har den liksom bara att vila ovanpå huvudet. Sönerna blir irriterade över detta och den yngre öppnar sidorutan, sticker ut huvudet och ropar till grabben att han ska ta på sig hjälmen ordentligt. Efter andra uppmaningen gör grabben som vi vill. Är det skamligt att ha hjälm på huvudet och skydda det viktigaste man har? Jag är glad för att mina söner, inte bara vid det här tillfället, utan också annars vågar ta ställning och stå för vad de tycker. Själv är jag inte lika modig alla gånger.

Så här ser den lilla lyktan ut som jag hittade på Säde när jag åkte dit för att byta ut en annan pryl. Den blev ett nätt litet komplement till den större lyktan (från CO) och ljusstaken som jag också inhandlat på Säde för en tid sedan. Allt står på vår tv-bänk framför ett gammalt fönster som jag fått av goa A-C på Strandviksvillan.24 comments:

Taina said...

Vad modigt!!! Visst är det fånigt att vissa tycker det är onödigt med hjälm? Här är det många som kör helt utan på motorcyklar!!!!!!! Annars är de ju så rädda för allt och har hjälm när de cyklar...hur tänker man då liksom?

KRAMAR!!!

syssi said...

Jättesöt lykta! Bra rutet av killarna, du kan vara stolt över dom:)

Louise said...

Jag förstår att du är stolt öve sönerna - modershjärtat liksom växer då när barnen gör något fint :O)
Jag förstod nog inte att korgen till julgranen var så stor att hela foten faktiskt ryms in...då förstår jag bättre...men vår julgransfot är en megasak ..suck
Mormorsrutor virkar jag på i ilskan över att vara sjuk. Jag vet inte till vad jag ska ha dem men min iver och ork kommer nog inte att vara så stor att det skulle bli någon ljuvlig filt som du har gjort ;) kanske en dyna....eventuellt.
ha en skön helg!

Ewas Shabby Chic said...

Så vacker Lyckta du fick med dig hem och var stolt över dina söner

Trevlig helg
Ewa

Ulrika said...

Men va härliga och modiga pojkar du har!! Inte alla som skulle våga säga så.
Söt lykta förresten ;)

Trevlig helg
Kram, Ulrika

Lyckoslanten said...

Ja då får du verkligen känna dig stolt som mamma! Att uppfostra barn är ett livsverk.

Snyggt det där med lyktorna framför fönstret. Ha en skön helg!

Kamomilla said...

Fina killar du har! Härligt! Du har all anledning att vara stolt!
Och så undrar jag vad de där mopedisterna med hjälmen löst uppe på huvudet egentligen tänker. Ser det liksom fiffigare ut att ha den däruppe balanserande istället för där den hör???

Härlig liten lykta!

Anonymous said...

Du har all anledning att vara stolt! Bondförnuft är sällsynt vara nuförtiden, och mod att stå för det är heller inget man köper för pengar. Sådana egenskaper får man bara genom trygg uppfostran och sunt självförtroende :)

Ha det bra!

Åsa

Vekarus said...

On syytäkin olla ylpeä!

Hemmets ljuva stunder said...

ja det var starkt gjort!
Och vilka fina lyktor du har fyndat, jag älskar lyktor men jag måste stoppamig själv annars har jag bara lyktor

ja de trodde förstdet var kristallerna men jag fick göra ett test och då konstaterade han att det var "virus på hörsel nerven" har haftdet en gång förut..inte kul

Kram Lisa

HannasVirrVarr said...

Den lilla lyktan är supersöt. Den där från CO tycker jag också om, hade tänkt köpa hem en av var storlek men the boyfriend tyckte de såg för "taj mahal" ut så det gick inte. Haha.

Stjärnor & Champagne said...

Klart det är bra för en kvinna att shoppa, finns inget annat på världkartan. Korgen är underbar...Jättefint att sätta granen i den. Tyvärr har jag en sådan fin julgransfot så jag vill inte gömma den. Sönerna var helt klart duktiga...
Stor kram A

Tess på Tilda och Mamma said...

Verkligen modigt.Tack för titten hos mig.
Kram Theres

Lallis - liv och leverne said...

Oj vad söt!:)
Och jag förstår att du är stolt!!
kram Lallis

Livet på Sjögård said...

Duktigt pojkar!
Kanske en mopedist är räddad...? :)

Härlig korg där i föregående inlägg!

Huset på landet said...

Vilken söt lykta!
Killarna har verkligen kurage som vågade säga till.I mopedåldern är det tydligen coolt att köra utan hjälm eller med hjälmen på sniskan, men då hjälper det ju inte så mycket om det smäller.
Trevlig helg!

jakt,skor,barn,inredning said...

Helt rätt! Vilken härlig son som vågade stå på sig. Ha en skön helg! Nilla

Signe 1 said...

Det var stongt gjort av din son, sånt blir man som mamma superstolt över!:-) Jättefin lykta oxå! Ha en fin lördag, Kramen Sofia

Livet på Sjögård said...

Jo, naturligtvis!
Har ju själv hittat den nånstans "där ute" :)

verna said...

Mina barnbarn, de är de bästa som finns, fina och artiga, dessutom hjälpsamma!

StrandviksVillan said...

Vilka rediga killar du har!! Bra gjort - både av dig som fostrat dom och av dem som vågade säga vad dom tyckte!
Själv blev jag lite impad av sonens handslag och presentation då vi träffades :)

Du kanske sett att jag också tagit in ett fönster? Det står lutat mot väggen nu, skulle gärna ha upp det på väggen men vet inte hur jag ska fästa det isf.

Got to go! Ha en kul helg!
Kramis, A-C

Sanna said...

Vad modigt av dina söner!Vilka fina lyktor!
Ha en trevlig helg!
Kram Sanna

Kamomilla said...

Hej vännen! Sådär som hälsning efter din kommentar om betongen- Glöm inte att betongen ju är så tålig att man kan ha den ute! Så när ytorna inne tar slut så fortsätter du ute :)

Jenny said...

Hej Ingela!
Du o Mr Alegni har uppfostrat två kloka o fina pojkar hör jag! Det var bra att de sa till killen, det har nog mer effekt när andra ungdomar säger till än vuxna..

Jättesöt lykta!

Ha en trevlig lördagkväll o tack för din gulliga kommentar om Tindra!

Kraam Jenny