Friday, 8 January 2010

Gammalt glas

I och med att skåpen i makens barndomshem skulle byta adress, fick en del glasprylar göra det samma. Inte till samma adress som skåpen dock, utan hem till oss. Det här gamla kakfatet är lite lustigt på grund av handtagen på två sidor. På fatet ligger det halsband jag fick av tomten, det som många av er trodde var ett armband. Halsbandet är oanvänt än så länge, för jag har ju knappt lämnat huset sedan julaftonskvällen.

De här två lila skålarna kan jag tänka mig att en bloggvän skulle gilla, men de matchar bra med min plommonröda Mariskooli, så de får nog stanna hos oss.En svagt, svagt turkos skål med fint mönster:och till slut en liten assiett med delvis samma mönster som en del andra artiklar i pressglas som jag har hemma sedan tidigare:

17 comments:

Lantliv på Holm said...

Hej Ingela,

Så mycket vackert glas - och så kul att du fick ta vara på det. Gillade särskilt de ljust turkosa skålarna...och ditt vackra julaftons halsband :)

Ha en skön helg - kram!

Lyckoslanten said...

Vilken tur att ni inte lät det vackra glaset försvinna ur er ägo. Jättefina och värdefulla! Passar fint hos dig! ♥ Ann-Lis

Lilja's Corner said...

Hihi, jag tänkte direkt på A-C då jag såg dom lila faten och Mariskoolen! :)
Ha en riktigt skön helg i kylan och njut av hur vackert det är!

Vekarus said...

Ihania löytöjä olet taas tehnyt!

Funccis said...

Vackert, påminner om mitt barndomshem! Du ska ha en god fortsättning på det nya året! hoppas kylan släpper fortare än kvickt!

syssi said...

Tur att du kunde ge nytt hem åt de fina glasen.

Signe 1 said...

Hej vännen! Vilka fina skålar ni tog vara på och halsbandet var lovely!:-). Hoppas du inte fryser ihjäl i kylan, här är det -25 minus nu och det är på toook för mycket för en soldyrkare som mig!!;-)

Största kramen Sofia

Vardagslyx said...

Så mycket fint! Och jag gillar halsbandet!

Passar på att önska trevlig helg om jag inte gjrde det tidigare!

Kram Pernilla

Louise said...

Fina gamla glas. Mest gillar jag skålarna i lila faktiskt :O? Mycket förvånad själv då lila annars inte riktigt hör till favvofärgerna... Och ditt halsband - det skulle jag bra gärna gå med!!Godnatt från mig till dig :O)

Kamomilla said...

Glas är bara ett så härligt vackert material med så många dimensioner!

StrandviksVillan said...

Jaaaa! Det skulle jag! Gärna en sån lila Mariskooli också!
Min mamma har ärvt av sin mamma några gamla lila glasskålar, men dom såg nog inte ut riktigt sådär.

Snart ska jag iväg på jobb, men nästa vecka jobbar jag bara tre dagar, såååå sköööönt!!
Hoppas få mycket uträttat som vanligt ;) Eller kanske man skulle satsa på slappning en av dagarna?

Ha en riktigt fin helg!
kramar till dig!

Jenny said...

Hej Vännen!
Åh vad fina, de hamnade ju helt rätt hemma hos er:) Är det du som gjort de små virkade chokladbollarna som ligger i en av skålarna??

Du undrade om auktionen i Rävlanda, de säljer saker från olika dödsbon från trakten, det är därför de kan ha auktioner så ofta.

Ha en trevlig lördag kära bloggvän!

Kraam Jenny

Taina said...

Härligt att det kommer till användning och att det inte står undangömt i något skåp. Ibland har jag tänkt på all fint som gamla släktingar har och som de gärna förvarar i skåp och knappt använder det. Varför liksom? Köpare man inte fina saker för att det ska användas och då njuta av det?

Jag fick urtjusiga Orrefors champagneglas när jag fyllde hmhm år och har använt dem jättemycket. Kommentarer har ibland varit typ " Nä men ska vi dricka ur de här FINA glasen"? Vad ska jag annars ha dem till????

Nä, fram med allt fint och använd det!

Kramar :D

Vita ljuva tankar said...

Hej Ingela!

Glas är så fantastiskt vackert! Hur kallt har ni däruppe inorr? Vi håller på att förfrysa här nere i söder. Det var 20 minus i natt!!! Usch vilken vargavinter ;)
Önskar dig lycka till i tävlingen, imorgon drar jag vinnaren :)


Kram Linda

Stjärnor & Champagne said...

Jo tack photoshop gick bra, lite försmak. Men herregud hur skall man komma ihåg allt??? Skålarna är jättefina och halsbandet. Nu får du allt börja använda det Ingela hihi...

Kramkram Anne

Pink and white dreams said...

Hej


jättefina skålar, de där lila i synnerhet. Jag var förr helt lila freak och nu är det ju väldigt pop igen och jag har faktiskt skaffat mig en del i klädväg i lila.

Sabi

Anonymous said...

Bonjour I'd like to congratulate you for such a great quality site!
Was thinking this would be a nice way to make my first post!

Sincerely,
Hilary Driscoll
if you're ever bored check out my site!
[url=http://www.partyopedia.com/articles/skateboard-party-supplies.html]skateboard Party Supplies[/url].